Напливът към Гърция продължава и днес, очаква се засилен трафик

Преминаването на автомобили през границата се бави заради COVID мерките
Обновена: 22 май 2021 09:46 | 22 май 2021 09:06, Ния Христова
91
Напливът към Гърция продължава и днес, очаква се засилен трафик
Снимка: БГНЕС
Трафикът към границата ни с Гърция вчера беше натоварен заради почивните дни. Днес също се очаква засилен трафик. 
 
В ранните сутрешни часове движението беше спокойно, но към обяд се очаква това да се промени, съобщи bTV.
 
Към 8 ч. на ГКПП "Кулата" имаше около 100 коли, които чакаха да преминат границата ни с южната съседка. Пропускането става бавно заради COVID мерките. 
 
Българите, тръгнали към Гърция за почивните дни, на границата трябва да представят отрицателен PCR тест или положителен такъв, доказващ преболедуване от 2 до 9 месеца назад във времето. До няколко дни най-вероятно и антигенният тест ще се признава.
 
Границата може да се премине и с документ за направена ваксина, но минимум 14 дни след втората доза. Задължително се попълва интернет формата с QR код, с който се удостоверява точното място на почивка. 
 
Хората, пътуващи в една кола, но от различни семейства задължително трябва да носят маски в колата, след като преминат границата, тъй като гръцките власти налагат глоби. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
17
 
8
 
! Отговори
узото е номер 1 преди 2 години
Трябва да знаете на границата маляките въпреки,че имате ПСР теста,могат да ви забият шиша в носа на случаен принцип и да ви направят нов.Ще останете неприятно изненадани.Очаквайте и други екстри в магарешкия гръцки рай!
4
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми то и на *** хотелресторантьора му е писнало от снобските ви претенции, предпочита дори румънци пред възпалените софиянци
3
7
 
20
 
! Отговори
Тц,тц преди 2 години
Изтормозеният от бившата "хунта" на ББ българин тръгна да харчи парите,спестени през чудното време на другарите Виденов и Гечев!Чак след 25 г. диета с коприва, лопуш и филии с мас, доби смелост да бъде истински европеец по плажовете и курортите на съседна Гърция.
2
17
 
13
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
Българите тръгнаха да си правят видео и аудиозаписи в Гърция.Спрете това издевателство над народа,другари!Рашков спи ли? Радев една декларация да прочете? Или едно коремно на мекия лост на агент Майстора?
1
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На никой не му се ходи при *** хотелиерресторантьора, на терапия с *** и вкусна храна от олинклузива преди три години.