91 240 коли са излезли от София на 21 и 22 май

По "Тракия" на 24 и 25 май при 159 км ще има две ленти за София
23 май 2021 14:34, Елка Василева
52
91 240 коли са излезли от София на 21 и 22 май
Снимка: архив, БГНЕС

91 240 превозни средства са излезли от София на 21 и 22 май - последният работен и първият почивен ден за 24 май, отчитат трафик камерите на Агенция "Пътна инфраструктура".

Най-много превозни средства в посока Бургас са преминали по АМ "Тракия" – 23 082. След това е АМ "Хемус" – 17 829 МПС, АМ "Струма" – 16 530, пътят София-Калотина – 9 202, съобщиха от АПИ.

За улеснение на трафика по АМ "Тракия" в понеделник и вторник /24 и 25 май/, когато много шофьори ще пътуват към столицата, в района на ж.п. надлеза при 159-ти км ще има две ленти за София и една за Бургас.                    

Поради ремонтно-възстановителни работи на съоръжението, движението се извършва двупосочно в платното за Бургас.
    
В 2-километров участък на територията на област Бургас /от 334-ти до 336-ти км/ на АМ „Тракия“ в платното за София движението е в една лента поради ремонтни дейности на настилката в активната и аварийната лента. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват стриктно ограничението на скоростта – 70 км/ч.

Заради ремонт е ограничено движението в участъка между пътните възли „Чирпан - Изток“ и „Стара Загора“ на АМ „Тракия. За ремонта на над 23 км от трасето са затворени и двете платна и трафикът преминава по обходен маршрут.
        
Пътуващите от София към Бургас се отклоняват при пътен възел „Чирпан - Изток“ на АМ „Тракия“ по път II-66. Оттам по второкласния път ще продължават до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“, който е на път II-66 и път I-5 Стара Загора - Димитровград. След това движението е по път I-5 до пътен възел „Стара Загора“, където шофьорите ще продължават по АМ „Тракия“.

Пътуващите от Бургас към София се отклоняват при пътен възел „Стара Загора“ на АМ „Тракия“ по път I-5 до пътен възел „Стара Загора – Кольо Ганчев“. От там по път II-66 ще продължават до пътен възел „Чирпан - Изток“, за да се качат отново на АМ „Тракия“.
    
Алтернативен маршрут на участъка в ремонт на АМ „Тракия“ е Подбалканският път I-6 София - Бургас. Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да използват и първокласния път за по-голямо удобство при пътуване в пиковите дни и часове.
    
Алтернативен маршрут на АМ „Хемус“ в посока Монтана и Видин са проходът „Петрохан“ и пътят през Искърското дефиле.
    
Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е АМ „Струма“.
 
Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно и със съобразена скорост, да не се предприемат рискови изпреварвания и да не използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение. Емоционалното шофиране не гарантира по-кратко пътуване, но застрашава живота и здравето на всички останали, които спазват правилата.
    
В участъците от първокласната, второкласната и третокласната пътна мрежа, в които е въведена временна организация на движението заради ремонтни дейности, е необходимо шофьорите да предвидят повече време за пътуване, поради по-ниската скорост на движение при извършването на строителни работи или да използват алтернативни маршрути.
    
Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка и зимното поддържане на републиканската мрежа от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието по републиканските пътища.
 


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
panelen sofianec преди 6 месеца
14
3
 
2
 
! Отговори
чалгар от лондон преди 6 месеца
13
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
11
11
 
8
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
9
2
 
6
 
! Отговори
Фифи преди 6 месеца
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
7
3
 
5
 
! Отговори
кескьосе преди 6 месеца
6
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
5
3
 
3
 
! Отговори
Милиционер преди 6 месеца
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
2
2
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 6 месеца
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца