По-евтини чадъри и шезлонги, по-ниска концесионна такса

МС предлага на концесионерите да намалят цените за лятото
34
По-евтини чадъри и шезлонги, по-ниска концесионна такса
Снимка: БГНЕС

Служебното правителство предлага на концесионерите на морски плажове намаляване на размера на единичните цени на плажни принадлежности - чадъри и шезлонги за летния сезон.

Концесионерите, които приемат предложението, следва да поемат задължение да намалят цените на плажните принадлежности в диапазон от 50% до 100%. Така концесионното им възнаграждение или плащане ще бъде намалено с процент, равен на изложения от тях в изрично уведомление до министъра на туризма.

Изменението на съответния концесионен договор се оформя чрез сключване на допълнително споразумение с министъра на туризма в срок до 10 дни от получаване на уведомлението, съобщиха от правителствената пресслужба.

Намаляването на концесионното възнаграждение или плащане, извършено в съответствие с намалението на цените на плажните принадлежности, ще се прилага само ако за периода от сключване на допълнително споразумение за изменение на концесионния договор до 1 октомври 2021 г. концесионерът е предоставял чадъри и шезлонги на цени, които са не по-високи от определените с допълнителното споразумение и в случай, че за неизпълнение на това условие няма установен ред в концесионния договор или в допълнително споразумение.

Намаленият размер на концесионно възнаграждение или плащане за 2021г. следва да бъде заплатен от съответния концесионер в срок до 30 ноември 2021г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
0
 
! Отговори
Бедните преди 2 години
Плюят по морето! Защо? Щото нямат парииии!!!!!
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
такива глезотии досега не съм ползвал и не виждам причина да почвам,колкото искат да ги таксуват все ми е тая,но цените,които преди две три години чувах по тв,ме навеждат на мисли за рекет и мутри
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога на Мутроморито.Гърция или Турция.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо намаляване на концесията и, трябва удвояване, тия да не са смъкнали цените на половина
9
2
 
1
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
За всяко нещо си има хора, но на мен лично ми е безкрайно безсмислено да ходя на море. Особено от както навърших 25. Осъзнах, че ходя на море заради илюзията че "там" е по-хубаво от "тук". Да плащам в свободното си време да седя на жега в пясъка. Хахаха, банално е особено, ако си го правил 20 години подред. Както викат приятелите ми живеещи по морето "аз да не съм турист, че да ходя на плажа". Вече си седя "тук" и живота е топ. Иначе съм за туризма, София се изпразва. <3
8
4
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 2 години
ама за Интернет имаш пари ,а *** гербаво мухахаха
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия наглеци още малко ще поискат държавата да им плаща, че ползват държавна земя. По тяхната логика, те трябва да ми плащат, че съм им седнал под чадъра.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не трябва да има концесии по плажната ивица, защото мутрите злоупотребяват, плажната ивица трябва да се сп=топанисва от държавата.
5
0
 
11
 
! Отговори
гръкофил преди 2 години
Чувам, че у варненското езеро тръбата пак изпуска. И кюфтаци ще има безплатно!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боли ме ,,,, за бълхарското черноморие !И тази година ще си пръсна парите в Гърция!Тази година няма да има полети и от Русия!Има забрана!, благодарение на правителството ни, които за 30 години от братя ни превърнаха в врагове!
3
0
 
18
 
! Отговори
Gorskio преди 2 години
Надай се кольо за росна трева :) Морските бизМесМени само чакат да видят 10 човека и почват да ги е.бават :)
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако щат и безплатни да направят чадърите, аз ще си използвам моя. За дъжд. Когато излизам от къщи до магазина.
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.