Хаос в белодробната болница в Благоевград

Причината са иззетите от службите документи и апаратура
27 май 2021 21:05, Петя Славова
20

Сериозни проблеми в белодробната болница в Благоевград след акцията на прокуратурата вчера. Работата в лечебното заведение е почти изцяло блокирана заради иззети документи и апаратура.

В болницата в момента цари истински хаос, защото след вчерашната проверка са иззети огромни количества документи и компютърни системи.

"Като вземат ключове, компютри, както са ги взели, става едно нищо. Ето, мрежата вътре не работи, не можеш да си пуснеш сървъра, мъчим се, на ръка пишем...", оплака се директорът на болницата д-р Петър Георгиев.

Епикризи в момента няма как да бъдат издавани, защото липсват всички главни сървъри. А от това страдат най-вече пациентите.

Директорът на болницата категорично отхвърли обвиненията, че е злоупотребявал с пари от клинични пътеки. Според Георгиев е напълно нормално част от персонала в болницата да е по-добре платен, като според него това не може да е нарушение.

"Не може повече от 6 хиляди лева, тъй като имам таван. Взимал съм такава заплата, сега не я взимам. Някои взимат по-големи заплати, не го отричам. Всичко е записано както трябва в правилата, финансовият екип не намери нищо. Не може някой да не работи нищо и да взима толкова колкото работните коне взимат", подчерта пред Bulgaria ON AIR Георгиев.

Има ли установени нарушения в болницата, предстои да стане ясно в следващите дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
DDD , явно не знаеш за какво става въпрос в Хипократовата клетва, или си чел социалистическия и вариант, затова ти предлагам последното изречение на пълния и вариант:Докато не нарушавам тази клетва, трябва да ми бъде гарантирано да се наслаждавам на живота и на практикуването на моето изкуство, уважаван от всички хора, за вечни времена.
9
0
 
2
 
! Отговори
Д-р Валери Гадючков преди 2 години
Когато тубдиспансерите преливаха от ковид болни и персонала изнемогваше, ръкопляскахте. Сега завидяхте на заплатите на персонала. Видите ли, кмета на Благоевград получавал по-малко. Кристиано Роналдо в Ювентус получава 32млн евро на година, а кмета на Торино едва 62526 евро. Защо там не протестират? Ами защото Роналдо носи приходи и ползи адекватно на заплатата си. Вие на колко бихте оценили своя труд ако работехте в ковид отделение с риск за здравето и живота си? Стига популизъм! Срамота!
8
0
 
1
 
! Отговори
светлана преди 2 години
Познавам д-р Георгиев. Отличен лекар. Спасил е много човешки животи. Не защо се заяждат само със свестните. Това за него са пълни лъжи.
7
0
 
5
 
! Отговори
ВАЛЕНТИН преди 2 години
ОТНОШЕНИЕТО В ТАЗИ БОЛНИЦА Е ПО ДОБРО ОТКОЛКОТО В ПЕТ ЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ. ДЪЛЖА ИМ ЖИВОТА СИ. ВСИЧКИ МИ ОБРЪЩАХА ВНИМАНИЕ ВСЕ ЕДНО СЪМ ИМ РОДНИНА. НЯКОЙ СИ ПРАВИ ПИАР НА ТЕХЕН ГРЪБ ИЛИ НЯКОЙ НЕКАДЪРНИК СИ Е ЗАПЛЮЛ БОЛНИЦАТА!
6
5
 
7
 
! Отговори
Извинете! преди 2 години
До 7 Защото това не е ДРУГА ПРОФЕСИЯ. КАПИШ ??? Да не е касиер в хранителна верига. Точка.
5
13
 
3
 
! Отговори
DDD преди 2 години
Докато такива лек.ета като тоя от видеото взимат по 6000 лева заплата, и обясняват на всеослушание, че били уморени, щото пишели на ръка, видиш ли, в България нормално здравеопазване няма да има!... Що за наглост? Тоя глу.пак знае ли изобщо какво се казва в Хипократовата клетва?...
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е заплатата на шефовете на Здравната каса?
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
6 хиляди лева малко ли са, добра заплата са.Нормално. А имаше такива,които бяха близки до ГЕРБ и един взимаше 200 000 лева на месец,отделно и се краде и от здравната каса,тези кражби трябва престанат, а също и да се изписват лекарства на много по-високи цени от реалните, да се забранят за употреба и вредящи на здравето медикаменти, има такива вносни лекарства,които увреждат,а не помагат на пациентите!
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Върнете единствената болница на хората в Раднево, която им гепиха турците от герберската партия!
1
3
 
17
 
! Отговори
Извинете! преди 2 години
Излиза, че е ненормално лекар да взима такава заплата. Защо така ???