Кой и защо настани здрава жена в COVID отделение?

Случаят е от болницата в Сандански
27 май 2021 11:35, Ния Христова
37
Кой и защо настани здрава жена в COVID отделение?
Снимка: Pixabay
Настаниха здрава жена в COVID отделение заради липса на персонал в болницата в Сандански. Там с коронавирус била диагностицирана 90-годишна пациентка. Дъщеря й я завела в тежко състояние в болницата, съобщи Нова тв. 
 
Оказало се, че няма кой да се грижи за нея. Лекарите решили да приемат болната жена, но заедно с нея да настанят и здравата й дъщеря.
 
Николай Недев и неговата майка Елена Недева са от Пловдив. Те пристигнали в Сандански, за да се погрижат за Катерина Бурова - тяхна съответно баба и майка. Когато я завели в болницата, се оказало, че тя е заразена с коронавирус. Лекарите в болницата им казали, че с нея трябва да остане и Елена, за да се грижи за майка си.  
 
"Трябваше да остана да я гледам, защото поне от техните думи нямат персонал и няма кой да се грижи за нея. И затова съм тук", разказва Елена Недева.
 
"И това е парадоксът – как може да вкараш здрав човек в COVID отделение да се грижи за неговия родител.  Ние се чудим как да се предпазим, а ти вкарваш здрави хора в ковид отделение", каза Николай Недев.
 
Вече два дни Елена е в COVID отделението с майка си. Жената твърди, че стои в отделението без никакви защитни средства.
 
"Aз съм си с дрехите, с които съм пътувала от Пловдив за Сандански, с една маска обикновена, боса, с чехли. С една нищо и никаква маска, няма ръкавици, няма нищо, никой не е предявил претенции към мен да бъда облечена по друг начин. Никой!", твърди Елена. 
 
"В момента всички вътре са със защитните облекла, майка ми е по една рокля, както сме тръгнали и с една обикновена маска. Без никакви други предпазни средства. Даже днеска ме помоли да й купя и да й донеса дезинфектант", посочва и синът й. 
 
От болницата обясниха, че причината да настанят здрава жена в COVID отделението е, че не е имало кой да се грижи за майка й.
 
"Тези хора с разрешение от ХЕИ се изолират в отделни стаи, понеже майка й не може да се обслужва сама, това се е наложило. Има персонал. Имаме един санитар на всички болни. Това е в полза на болната. От човешка гледна точка", заяви д-р Огнян Благоев, МБАЛ "Св. Врач" - Сандански.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бихте гиУнижавахте гиКарахте ги да са ви хамалиНе им плащахтеИ сега що ги няма....Хммммм
3
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко допълнително пари се изляха на белите престилки и все не им стигат и сме първи по смъртност от всякакви болести.
2
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демек "много опасния вирус" се просто един грип. А тази другарка кой очаква да се грижи за 90 годишна болна старица, некой специално поканен ли? Ако пък не я беха оставили щеше да пищи, че са я изгонили и майка и е без грижи...
1
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мизерия.