Гълъб Донев: Пари в бюджета за мерки няма!

Още през март е било ясно, че е нужна актуализация на бюджета
29 май 2021 09:50, Петя Славова
338
Гълъб Донев: Пари в бюджета за мерки няма!
Снимка: БГНЕС

Всяка една мярка, която обновяваме, тя съответно ще бъде финансово обезпечена. Пари в бюджета за продължаване на съществуващите мерки няма. Това заяви пред БНТ служебният социален министър Гълъб Донев. По думите му още през март е станало ясно, че трябва да има актуализация на бюджета.

"Ще направим всичко възможно с малки преформатиране на мерките да търсим възможности за подпомагане на заетостта и бизнеса, но в същото време и да правим програма, която да подпомогне възстановяването на българския бизнес и поддържане на заетостта, така че икономиката да премине от затворено и неработещо състояние към една икономическа активност, така че да направим един плавен преход от затворено положение към работеща икономика", каза министър Донев.

Още по темата

По думите му туризмът ще бъде основният акцент в работата на правителството и всички усилия ще са насочени "към насърчаване на българския сектор, към това да бъдат привлечени повече туристи към черноморските курорти, да бъде осигурен и безопасен достъп на чужденци за туризъм по българското Черноморие".

30 000 ученици от първи до 11-ти клас ще летуват една седмица в български курорти на пълна държавна издръжка.
"С тази мярка се цели онова, което беше пропуснато в дистанционното обучение, да бъде до някаква степен наваксано в тези ученически лагери", каза Донев.

Договаря се и намаляване на цените на плажните принадлежности и ползване на безплатни такива за туристите.

 "Договорена е вече на реципрочна основа посещенията на румънски и български граждани от двете страни на границата да става без изискване за отрицателни тестове, т.е. свободно придвижване, както и връщане обратно в държавата по произход да няма карантина. Това ще облекчи в голяма степен туристопотока", каза още Донев.

Ще продължи и мярката за дофинансиране на седалките в самолетите

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


338
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
293
0
 
0
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 2 години
Продавайте записите от СРС ,да изкарате някой лев.
292
0
 
1
 
! Отговори
1 преди 2 години
До бъди негативен,тъкмо се отървахме от комунистите от герб,сега пак искат да се връщат на власт.
291
0
 
1
 
! Отговори
Урааааа преди 2 години
Пак се връща софрата на държавна сметка!
290
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как само за месец управление радев и слави трифонов успяха да изгребат напълно хазната и да сринат държавата? как ги правят тези неща???
289
3
 
11
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Еее, да, няма Бойко и няма пари... така е, драги червени мекерета! Пандемията е от 2 години, ГЕРБ как намираше пари?!
288
2
 
3
 
! Отговори
Reptile преди 2 години
Еее, да, няма Бойко и няма пари... така е, драги червени мекерета! Пандемията е от 2 години, ГЕРБ как намираше пари?!
287
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко вече е опоскано от хунтата преди изборите и сега - няма пари.
286
2
 
10
 
! Отговори
бъди негативен преди 2 години
Комунистите досега само крадоха. Сега искат да присвоят обществените фондове и спестяванията на хората. Затова обръщай левчетата в долари и евро и заравяй на скришно място в гърнета. Търси работа зад граница и си вземи семейството. На зима ще има взривове по улиците. Невинни жертви. Вземи мерки да не си от тях.
285
1
 
11
 
! Отговори
извръщение преди 2 години
Вие не разбирате. Хотелите са на мутрите и за да работят, трябва да изпратят децата на комунистите на почивка за сметка на данъкоплатците за да могат мутрите да печелят.Иначе, ако няма държавна помощ за мутрите, те ще трябва да ходят по магазинчетата и да събират дребни суми при риск да ги набият някъде.
284
8
 
5
 
! Отговори
123 преди 2 години
ГРАБ ГИ ВЗЕХА, НА ВСИЧКИ НИ Е ЯСНО! ОТКЪДЕ НЕ СА ОТКРАДНАЛИ, А? В ТАЯ ДЪРЖАВА ИМА ЛИ ПРОКУРАТУРА? ДА ОТГОВАРЯТ ЗА КРАЖБИТЕ И РЕКЕТА!
283
5
 
15
 
! Отговори
ПУШИЛКА ЕНД СМИНДУХ преди 2 години
РАДЕВАТА ШАЙКА САМО ЗА ДВЕ СЕДМИЦИ ОПРАЗНИХА БЮДЖЕТА- БЪРЗО ДЕЙСТВАТ- ДОКАТО ЕДНИ ВДИГАТ ПУШИЛКА С АРЕСТИТЕ- ДРУГИ СРЪЧНО СКЪТАХА ПАЧКИ И КЮЛЧЕТА..
282
1
 
5
 
! Отговори
Генерала преди 2 години
Аматьори.
281
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ани нали борисов каза че дал 5 милиарда и 100 милиона ,не ги ли получихте )
280
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви трябва да са вашите, че да те кръстят Гълъб? Сестра ли Яребичка ли се казва или Гугутка?
279
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много рев за Алигбегов . Защо аз да му плащам разходите , след като заведенията му работат . Някои хора са свикнали само да реват и чакат на държавната хранилка , а не да работят . Времето ви изтече .
278
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сага Радев ще купува избиратели с нашите пари - като праща децата им на лагери. Защо обаче ще плащаме и на македонските деца лагерите?
277
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя се хванал за децата!!!! Много по-важно е защо ние плащаме сметките на Пеевски,който взима кредити от Банката за развитие на малки и средни предприятия, а неговите бизнеси са големи и се се възползва от ниски лихви,а това е за сметка на нашите данъци и на фалирали малки и средни фирми.
276
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще избират кои ще са учениците? Питал ли е някой Рубморак? От къде на къде ще кани на лагери деца от чужда държава и ние ще им плащаме сметките? Комунистите Радев и Пендаровски това ли обсъдиха в самолета? Таксито пилот на Пендаровски връща лагерите. Първо ученическите-след това Беляне. Сега и ваксини половин милион дози щял да им подарява. Сякаш държавата му е бащиния? Кой му дава това право? Правомощията на президента са други. Радев превишава правомощията си и гази Конституцията с ботуши
275
1
 
13
 
! Отговори
30 преди 2 години
30 ученика могат да летуват с парите на Радев за 1 месец. За 1 г ако се откаже 300 ученика. Той няма да умре, защото взе едню шапка 20 заплати и си взима генералска пенсия. С нея може да плати на 10 пенсионери тока.МАЙТАП. Да не е луд човека. Колкото повече толкова повече иноще по-толкова.
274
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите са ГЕРБ, Бойко е член на БКП и пръв радетел за руските проекти в България.