КНСБ: Да продължи подкрепата към засегнатия от пандемията бизнес

Нужен е да се модифицира в друг вариант, уточни Пламен Димитров
29 май 2021 13:31, Петя Славова
17
КНСБ: Да продължи подкрепата към засегнатия от пандемията бизнес
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Подкрепата за засегнатия от пандемията бизнес трябва да продължи. Това поиска пред БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

По думите му, не е отпаднала необходимостта от подкрепа на пострадалия бизнес. "Целият туризъм към момента, макар и да се възстановява спрямо 2020 година, е на не повече от 40-50% от 2019 година като заявки за заетост и т.н. Градският транспорт пострада много миналата година и през тази година. Има сектори 4-5 , които продължават да изпитват крещяща нужда от подкрепа и за тях тази мярка 60/40, модифицирана в един друг вариант, както ние предлагаме с бизнеса, т.е 75% да бъдат подкрепени от брутното им възнаграждение, когато не работя", уточни Димитров.

Още по темата

Още в края на месец април нашето мнение беше, че се налага актуализация на бюджета и с течение на времето това се доказа много ясно, каза още Димитров.

На първо място се видя, че предвидените за пенсионерите 50 лева ги няма в бюджета. На второ място мярката за подкрепата на заетостта - 60:40, 80:20, "Запази ме" - парите за тези инициативи също не са налични. Не на последно място това са мерките за подкрепа на хората на първа линия. Твърди се, че средства за тези мерки има до края на юни, но след това въпросът стои нерешен, отбеляза Димитров.

Най-засегнатите сектори от коронакризата са туризмът, ресторантьорството, транспортът, преработващата промишленост, обясни той. По думите му Планът за възстановяване и устойчивост трябва да се довърши. Той е внесен в Брюксел за предварителна оценка. В него са заложени големите пари за възстановяване, но той не отменя мерките за асиметрично пострадалите бизнеси, които се нуждаят от подкрепа, обясни президентът на КНСБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
нищо лично преди 2 години
Хайде да подкрепяме нашите бизнесмени! Ще купуваме българското! Кои стоки са от български производители?
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията свърши, всички кръчми работят. Този работонаемателски слуга лъже работниците, че защитава техните права.
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На този жена му още ли е вНАП,веднага да се маха,а ТАЗИ КНСБ ТРЯБВА НЕЗАБАВНО ДА СЕ ЗАКРИЕ,те обслужват други интереси,но не на работещите!
13
0
 
4
 
! Отговори
астора преди 2 години
Палатите или палатките пред министерски сьвет. Него разбирам димитров- жена ти директор на НАП а ти синдикален лидер-какьв по голям конфликт на интереси от това.Даже борисов се раздели Бориславова заради заради конфликт на интереси. Само тоя не мрьда- а сигурно никой не го е избирал. УНИКАЛЕН НАГЛЕЦ. Ако беше политик бях да го разберем но за синдикален лидер НЕ.
12
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Вижте палатите на синдикалните лидери в...Бояна и ще разберете ясно-какъв е бизнесаза тях в България!На баницата,мекото на работата лекото,а другото,другото е ...лъжи,празни приказки и много мили очи!Такева,ДИМИТРОВ И МНОГО ОЩЕ ОТ ЗОРИ!!!
11
0
 
3
 
! Отговори
фори преди 2 години
Страхотно изказване в подкрепа на бизнеса,страхотно!ЗА 20 години нито съм видял,нитоусетил,нито почувствал,нито разбрал,че бизнес в България има!ЩЕ устискам още една година,после много у нас ще забравят не само за работа,но и за синдикати от лъжци!
10
0
 
4
 
! Отговори
CriticusMagnus преди 2 години
Аз ли се бъркам или нещо тука не е в ред? КНСБ не трябва ли да пази интересите на работниците, а не на работодателите? Щом и тия се застъпват за собствениците на бизнеси, да търсят помощи за тях, баси и социалната подкрепа...Т.е. работници - сами сме! За шефа на фирмата пари да има, а за нас помощ няма...
9
0
 
5
 
! Отговори
астора преди 2 години
Женати Г-Н димитров да го подкрепия с един милион лева -бонуси кьде взема като директор на НАП- ЗАТОВА ЧЕ НЕ Е СЬБИРАЛА ДАНЬЦИ. Тия псевдо-синдикати от какво се издьржат и вьобще какьв е смисьла от тях. Промениха КТ И КСО тия ги нема никакви. В Гьрция синдикатите изкарват стотици-хиляди на улиците отстояват права -наште синдикални калинки ни лук яли ни лук мерисали. Виж ако назначат женати за директор на НАП си е друго нещо.
8
2
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Е....как така при ГЕРБ имаше....а при Рундьо, Немааааа...хахахааааа...ЩО ТАКА БЕ....ТОВА ЛИ Е "ПРОМЯНАТА" ?
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пари ще има, но само ако са фирми на отговорни другари! другите може да фалират и да оставят мястото на нашите!
6
0
 
5
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ДА АМА ПРЕДИ 2- ДНИ ИМАШЕ СТАТИЯ ЧЕ-АК0 ДАДАТ П0МЩИ 0Т П0 1400 ЩЕ СМЕ СИ ПРАВИЛИ РЕМ0НТИ.-ТИ ДА ВИДИШ.-Щ0 КНСБ НЕ СЕ Б0РИ ЗА П0ЛУЧАВАНЕ НА ЕВР0ПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ?-А?-А НИ ДЪРЖЪТ НА 500 ЛВ НЕТ0.-ПР0ВЕРЕТЕ К0ЛК0 МИЛИ0НА В Б-ГТ0 ПЛУЧАВАТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ НА МИНИМУМА-Т0ЕСТ НЕ П0ВЕЧЕ 0Т 500 ЛВ НА МЕСЕЦ. -НИ Е НЕ РАБТИМЕ ЛИ БЕ?-ИЛИ ДВ0ЙНИЯТ СТАНДАРТ ДЕЙСТВА -ДЪРЖИМ НИСК0Т0 ЗАПЛАЩАНЕ В П0ЛЗА -ЗАДЪРЖАНЕ НА ЧУЖДЕСТРАННИТЕ ИНВЕСТИТРИ-ДДС-Т0 Е ГЛЕМА РАБТА ГИПС.-ЦЕНИТЕ СА ЕВРПЕЙСКИ.
5
0
 
3
 
! Отговори
Фитнесите преди 2 години
Са жизнено и критично важни да получават пари и да рекетират и преследват хората за пари от абонаментни планове и договори от които веднаж се излъгал човек е фатално губи свободата си искат всеки месец пари, заплашват рекетират и държава и хората. Измамници и мошенически бизнес трябва ли държавата да подкрепя? Една година не мога да се откача от услуги които нито ползвам нито искам повече да ползвам от мутренската верига Пулсфит
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Или давайте държавата на сички безработни или за никой. Тия бизнеси не са на държавата и затварят като нямат пари.
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега ще плачете за бате ви бойко. радев и слави трифоноф сега ще сринат цялата държава. вече почнаха, пари няма, цените нагоре, безработицата нагоре, фалити на фирми и рухване на цялата държава (
2
0
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
НИЕ 0Т К.Н.С.Е.Е.БЕ СИ ИМАМЕ БИЗНЕС КЙТ0 ДА П0ДКРЕПИМ.-ЕЙ ПА ВИЕ СЕ НЕРАЗБРАЛИ-СЕ НЕ ЧУЛИ.-ТИЕ ПРАВЯТ КАКВТ ИМ НАРЕДАТ 0ТГ0РЕ-НЕ ИМ ВЕРВАМ.
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И пари от къде бе, гербаджийски лакеи такива? Да помогмен на кръчмите, на хотелиерите, на пенсионерите... Нови заеми ли пак? Всеки, който иска в момента може да работи, стига партийно лицемерие