МО с реакция след нахлуването в цех на US войници в Чешнегирово

Във ведомството не са постъпвали официални жалби
29 май 2021 12:00, Петя Славова
153
МО с реакция след нахлуването в цех на US войници в Чешнегирово
Снимка: БГНЕС

В Министерството на отбраната до момента не са постъпвали официални жалби и сигнали във връзка с оповестения чрез медиите случай в село Чешнигирово. Това съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Министерството на отбраната е предприело нужните действия за изясняване на всички обстоятелства, като по случая е назначена проверка. До нейното приключване Министерството ще се въздържа от коментари по темата, допълват от ведомството.

Както вече стана известно, американски войници атакуваха производствен цех в Пловдивско. Претърсиха го натръшкаха и респектираха персонала, припомня "Монитор". Инцидентът, записан от охранителни кaмери, е отпреди дни по време на съюзническо учение в Чешнегирово.

Собственикът и работниците в предприятието се канят да съдят всички отговорни за излязлото извън рамките си учение, информира Нова телевизия.

Фабриката буквално е долепена до военното летище в Чешнегирово, където се е извършвало мащабно учение. Група военни, въоръжени с къртечници и автомати, прескачат ограда и нахлуват в цеха.

Действието се развива на 11 май. Документирано е от няколкото охранителни камери, разположени в цеха. Около 13.30 часа седем въоръжени войници прескачат оградата и нахълтват в цеха за нестандартно оборудване на рафинерии за олио.

Първи срещу тях се оказват Георги и Атанас.

Още по темата

"Идват насреща с автомати. Аз се обръщам и той вика "Седал!Седал!". Вдигнах ръце. Той може би казваше на английски да лягаме или не знам какво, ама аз като не разбирам седнах. Тук имаше платна. Дойдоха до нас.

Двама пък влязоха отзад, вътре в съблекалнята. Оттам се върнаха и всички с насочени автомати влязоха в халето", разказва Георги Нешев, който работи в цеха.

"Беше нещо много страшно! Уплаших се и даже половин час не мога да реагирам. Аз почнах да треперя от страх", спомня си колегата му Васко. Въоръжените войници се разпределили на групи и обходили всички помещения в цеха.

Това показват и кадрите от охранителните камери. След като извършили т.нар "прочистване" на обекта, напуснали сградата.

От страх работниците не посмели да се обадят на тел. 112, а сигнализирали собственика, който по това време не бил във фирмата. Той от своя страна отишъл до военното летище, за да потърси обяснение за действията на натовските войници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
7
 
1
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
Ревете ли ус ровци....хахахааа
106
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
dimo nakade vili vetrovete na baba lili ivanova?
105
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше Министерство на Отбраната , а не продажна каракачанка алчна за власт и пари, тези изобщо не трябваше да бъдат допускани! А реакцията е типична - не са чули , не са разбрали, ще видим!
104
7
 
0
 
! Отговори
Realist преди 2 години
Kato vikate NATO van kade Vi e podkrepata za Ataka?
103
7
 
5
 
! Отговори
Bruce Willis преди 2 години
Shit happens! Sorry guys!
102
8
 
23
 
! Отговори
българин преди 2 години
Агресора си е агресор! Български военни,едва ли бих постъпили така! Но Американските мутри и окупатори,така действат! Време е да се замислим вече,до кога ще са тук в Европа! 31 г са доста време мисля! Трябва да си ходят в Америка вече! Вън на Американското НАТО от България!
101
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как влизаш погрешка прескачайки огради и след като виждаш, че не е празно, а има работници българи, защо ги заплашват с автомати и арестуват! Това е акт на война! Американски военни нахлуват с взлом в частна собственост и атакуват български цивилни! Това може да е само тест за реакциите на цивилното население при американска окупация, която явно наближава!
100
2
 
11
 
! Отговори
стар тюлен преди 2 години
До Анонимен Кой каза че са влезли по погрешка? Занятието е, "окупиране на вражески обект, без предварителна подготовка" Ще има обезщетение за насралите се.
99
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ha, takovali prezidentskitekurvi i drugi chetnici gratis;)
98
8
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
"Идват насреща с автомати. Аз се обръщам и той вика "Седал!Седал!". Вдигнах ръце. Той може би казваше на английски да лягаме или не знам какво, ама аз като не разбирам седнах.Не бе цъpвyл... Седал Седал означава да им сипете по една ракия
97
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов ще вземе ли отношение, той е виден путинист- газаджия на Владимир Владимирович?
96
11
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
А дали е имало проникване отзад на персонала след като са ги натръшкали на земята.Това пишете че е много интересно.
95
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия смешници ако бяха влезли в детска градина.? Следващия път в Парламента.
94
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вън американския окупатор от нашата страна!!!
93
3
 
33
 
! Отговори
Куку руку преди 2 години
Леле тия с автоматите какъв луд късмет са извадили, че са били в Чешнигирово, а не в Коиловци! Ако бяха попаднали там на ония двамата братя, още щяха да си бършат сополите в някоя коиловска нива :)))
92
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото може да се разбере, освен че са влезли погрешка, нито са "натръшкали" някой, нито някой е пострадал.
91
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По наведен отговор едвали има ...
90
4
 
11
 
! Отговори
Партизанин комунист преди 2 години
Олио? Нещо мазничко ли са търсили? Навремето наще кашкавали крадяха от мандри.
89
4
 
2
 
! Отговори
Партизанин комунист преди 2 години
Олио? Нещо мазничко ли са търсили? Навремето наще кашкавали крадяха от мандри.
88
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И до господата които искат да ги гонят. Айде отидете на избори, влезте в парламента, изгласувайте го това, че да се махнат. Но Вие няма да го направите, ще врякате като ощипани моми докато не си изпиете ракията, ще гласувате за поредния мързелив балък който ще краде всички и ще слуша "шефовете" защото толкова му стига акъла и с който се оприличавате и после пак на ракийка пред компа ще псувате. Те и заради такива като Вас една камара народ се изнесоха. *** ***.