Пловдивчани на протест заради агресията към известен местен търговец

Митко е нападнат от изнесмена Ивайло Пенов
29 май 2021 17:45, Нели Христова
38

Пловдивчани излизат на протест днес в центъра на града в подкрепа на известен местен търговец. Мъжът стана обект на агресия от страна на собственик на заведение. Нападателят все още се издирва, а проверката на прокуратурата продължава.

Случаят предизвика остра реакция сред жителите на града.

Митко продава чорапи в центъра на Пловдив от много години. В четвъртък вечерта минава покрай заведение в "Капана" и е нападнат от бизнесмена Ивайло Пенов.

На кадри от охранителна камера се вижда как Пенов хвърля част от стоката на земята, а друга рита. След това нанася удар в главата на продавача на чорапи. От близко заведение се притичват на помощ.

"Въобще не очаквах, че ще се стигне дотам. Не съм предполагал, че ще тръгне да му посяга или нещо подобно", каза управителят на заведение Васил Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Заради агресивната постъпка, в знак на протест от вчера хора оставят чорапи пред вратите на обекта. А собственици на обекти в района казват, че това не е първият подобен случай на агресия от същия бизнесмен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подкрепям бизнесмена.
24
2
 
6
 
! Отговори
БатеЕ преди 2 години
Разбирам негодуванието срещу бияча-бизнесмен-мутра. Никой не бива да бъде пребиван. Но има едно но, братята роми често предизвикват подобно отношение. Ставал съм свидетел как подобни роми, се хвърлят пред автомобили, за да ги блъснат и да търсят обезщетения. Това с ддс и т.н. няма да го коментирам. Но чорапчията няма нужда от защита, а от истинска работа. Фактът че роми не се назначават почти никъде и не искат да се развиват за да работят (ром сервитьор, барман, юрист и т.н.) също е налице.
23
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека изглежда кротък, и какво като е ром, нали и той трябва да яде. Не е тръгнал да краде. Както може се прехранва.
22
2
 
18
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
За 11год. ,,слободия,, някои се чувстват недосегаеми.
21
1
 
27
 
! Отговори
Защо??? преди 2 години
Защо такива хулигани като Ивайло Пенов ги наричате бизнесмени!
20
2
 
2
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Преди години 2005-та работих една година в Златни Пясъци.Там на крайбрежната улица имаше един такъв "Митко", но доста тъмничък, не знам как се казваше, но ходеше гол до кръста нарамил автомат Калашников- и граната висяща от кръста му. На пръв поглед човек вземаше оръжията за истински и се шашкаш, като го доближиш разбираш, че са пластмасови играчки.Туристите също се шашкаха. Този "Митко" не беше добре с главата, но беше любимец на мутрите в курорта и никой не смееше да го закачи. Любимец
19
14
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
А пък на мен ми хареса,че подкрепата била за.."ИЗВЕСТЕН МЕСТЕН ТЪРГОВЕЦ"...Да ти са скъса сърцето!...Тук, пред един магазин,също си имаме такъв "известен местен търговец",който на всеки минаващ покрай него подвиква:-"Чорапи,шапки,термочорапи"...Викаше и към мен,но няколко пъти го изгледах свирепо и сега си обръща главата на другата страна като влизам в магазина.....Та така с "известните търговци"..
18
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Току - що по новините казаха, че ромът Митко от 18 години продава чорапи на тази улица! Значи тоя ром от 18 години няма един работен ден и няма един лев платен данък към държавата! Според мен, малко са ви ромите в Пловдив трябват ви още! хаха
17
2
 
24
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Нещата тук не са еднозначни. Бияча няма право да бие. В други сайтове пише, че бияча вече имал една осъдителна присъда за присвояване на пари от познат. Обаче аз лично не одобрявам и този тип търговия когато си седиш на заведение или вървиш по улицата и някой ти набутва стоката си в лицето, без да плаща данъци, без да ти дава касов бон, хем грозно, хем нито стотинка не плаща на държавата. Ако стои на едно място и не си натрапва чорапите на хората, това е съвсем друго.
16
9
 
8
 
! Отговори
Ку Ку преди 2 години
Не знаех, че българите толко си обичат ромите !! На мен по - скоро ми прилича тази обич на Стокхолмски синдром придобит 30 годишната ни демокрация, и както е тръгнало все повече ще ги заобичвате!
15
9
 
23
 
! Отговори
Тончо преди 2 години
Абе дали ще ви бъде приятно: Отивате в дадено заведение и идва нахален ром с чорапи и ви ги навира в лицето само за 2 лева! Или следващия ром който Ви продава цветя, или по следващия държи табелка с надпис, помогнете глухоням съм! На мен ми се е случвало преди години мъж и жена обикаляха заведенията и се правеха на глухи, и следващата вечер ги видях да маат кючецци в Чевермето!
14
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да направят проверка и шведа от къде се снабдява с чорапи за да ги продава,че ми дойде до гуша от деградирали евролиберали като простите м-йнички!!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то няколко месеца ще бавят тази проверка въпреки че има заснет видео клип.
12
0
 
17
 
! Отговори
до киро преди 2 години
""""""""защо собственикът е нападнал тоя? Все някаква причина ще има, не може ли да чуем и другата страна?""""""" - Е, как шъ го чуеш като се е скрил??? Може би, защото не му е за пръв път да проявява агресия и на хората вече им писна от местния "бабаитъ"???
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Човекът, който казва не може външни фактори, които идват в града ...." e Любомир Чакъров. Аз съм от Пловдив и го познавам задочно. Любомир е известен с доброто си сърце и помага на хората като им раздава храна.Той е председател на сдружение "Аз обичам Пловдив." Браво, Любо!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Човекът, който казва не може външни фактори, които идват в града ...." e Любомир Чакъров. Аз съм от Провдив и го познавам задочно. Любомир е известен с доброто си сърце и помага на хората като им раздава храна.Той е председател на сдружение "Аз обичам Пловдив."
9
8
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 2 години
Ако някой ме напсува на майка,баща или сестра ще го лежа даже,затова не ми говори какво е противозаконно!!
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕДИНИЯ ПРОДАВА БЕЗ КАСОВ АПАРАТ ДРУГИЯ СА ПРАВИ НА ДЕРИБЕЙ А ДЪРЖАВАТА ПОГНАЛА БОЙКО БОРИСОВ. ЕГАТИ ФИЛМА
7
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е ефекта от синдрома Радев.
6
0
 
22
 
! Отговори
Bob преди 2 години
До Киро РамботоБатко набий си в маймунксата глава, че в България и всички цивилизовани страни, физическата саморазправа е противозаконна. Няма гледна точка която да оправдава физическо насилие върху някой.... Ако искаш да се биеш запиши се на спорт...