6-годишната Яница се бори с тежка болест, има нужда от помощ

За лечението на момичето е нужна голяма сума
52
6-годишната Яница се бори с тежка болест, има нужда от помощ

Русе се обединява да помогне на 6-годишната Яница, която е диагностицирана с рак. За лечението на момичето е нужна голяма сума, която семейството не може осигури.

След оплаквания от главоболие и множество изследвания - на 6-годишната Яни е поставена диагнозата "тумор в мозъка".

"Яни е едно прекрасно слънчево дете, много лъчезарно, щуро и искаме да си върне детската усмивка", сподели Наталия Недялкова.

Все още не е ясно каква сума ще е необходима за лечението на Яница. Предстои ѝ лечение в Кьолн.

За 4 дни много хора се включват към събирането на средства. Кутии за събиране на дарения вече са поставени в няколко обекта в Русе.

"Децата се включват с рисунки, кой с каквото може, с играчки в благотворителната кауза. Имаме магазин, в който сме поставили кутия. Собственоръчно сме си я направили, защото са скъпи и по-добре да се дадат за Яни. Всички учители се отказват от букетите от нашата градина, предпочитат паричките да бъдат за нея" разказва Наталия.

В помощ на Яни е създаден благотворителен базар във Facebook, който много бързо се разраства.

"В момента в дарителската сметка има 55 000 лева и по пей пал има около 2300 евро. Аз ще кача снимки на сумите да се виждат, за да бъдат спокойни хората, че средствата отиват там, където трябва", обясни Даниела Йорданова, която е организатор на благотворителния базар

Яница е дете на изкуството, тя има талант да рисува. Затова певицата Тереза Тодорова и нейни приятелки решават да организират благотворителен концерт на 3 юли.

"Представлението ни не е на 100% сигурно, защото не виждаме подкрепа от страна на изпълнителите. С много ПР-и водим преговори, но получаваме откази, или отлагане, тъй като всеки сега е започнал да ходи по участия", каза Еси Феимова.

На 1 юни на централния площад в Русе като част от програмата за детския празник е организиран флашмоб от танцово студио. Там в шапки ще се събират средства за каузата.

"Аз съм особено щастлива, че това е не само наша инициатива, а е и на самите деца, защото, когато възпитаваме бъдещето си да помага, е изключително важно. Когато деца  помагат със собствения си труд за лечението на едно дете, това означава, че ние изграждаме едно изключително здраво общество", заяви ръководителят на "Freedom Dance Studio” Анита Асенова.

Към каузата се присъединиха много организации. От футболен клуб "Дунав"( Русе) също обявиха, че мачът, който предстои в неделя с "Интер" (Добрич), също ще е благотворителен и парите от билетите ще се преведат в сметката на Яни.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: яницаРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
2
 
! Отговори
До шопендар преди 2 години
Ако ти някой ден успееш да сътвориш твоя собствена вселена, единствено тогава ще можеш да твърдиш има ли Бог в нея, или няма, и ако има, какъв точно би трябвало да бъде той ! Но дотогава, ...разбираш ! Арогантността пречи на здравия разум, а думата "заиграване" звучи много пошло в случая !
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Детето е 99,8 % здраво. Има вредно вътрешно екологично въздеиствие - 8,9 млн. километра, което изобщо не изисква операция, нито пък е онкозаболяване, увредена е системата за вкус. Съобщете на родителите да направят диагностика на детето при радиестезист за да отхвърли тази грешна диагноза. Лечението е за 26 минути първоначално, после може и да има и още нещо. Но детето в никакъв случаи не трябва да се оперира и да го мачкат с химия. Ще бъде жалко, твърде, твърде жалко.
33
11
 
3
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Ваксините причиняват точно това на децата.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20Вземи обясни на децата в Либия, че нашите мед. сестри не са искали нарочно да ги заразят с ХИВ, ами просто такива ваксини са им дали.Че СЗО избиха и осакатиха почти един цял континент- Африка с ваксините- нещо да ни информираш по въпроса,
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименХайде информирай ни! Чул-недочул, но ми заемаш позата на авторитет-От десетилетия има изследвания за въпросните ве-ва и ефекта им върху мозъчната к//ора, но е по-лесно и модерно да плюеш по хората и да се мислиш за нещо повече.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само си говориме смешки, пари има достатъчно. Абе чудя се и в Скандиванието ли е така, постоянно призиви за лечение на дете.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
къде са разположени тези кутии?
28
11
 
9
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
за тези които се заиграват с бог,икони,вяра в господ,икони,и т,н,искам да им кажа,ЧЕ,АКО ИМАТ НЕЩАСТИЕТО ДА ПРЕКАРАТ НЯКОЛКО МЕСЕЦА В ДЕТСКА ОНКОЛОГИЧНА БОЛНИЦА,ЗАВИНАГИ ЩЕ НАМРАЗЯТ ГОСПОД-БОГ,И ВЯРАТА ИМ ЩЕ СЕ ИЗПАРИ ЗАВИНАГИ.
27
0
 
14
 
! Отговори
патил човек преди 2 години
събирането на пари е труден процес,и отнема време,и се губи време ценно за лечението на детето.ИМА КОМИТЕТ ЗА ОСИГУРЯВАНЕ НА СРЕДСТВА ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА В ЧУЖБИНА,РОДИТЕЛИТЕ ДА СЕ ОБЪРНАТ КЪМ ТАЗИ ОРГАНИЗАЦИЯ.
26
5
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Исус е казал "..И да се обърнат, И Аз да ги изцеля. (Матей 13/15 ) , а родителите на това дете са решили да се обърнат за помощ към чуждоземни доктори, така че не знам в какво точно упрекваш църквата, обясни да видим !
25
0
 
16
 
! Отговори
Германия преди 2 години
До ФРГЗначи баща ми - с пенсия 300 лв - диагноза рак на простата - лечение - операция с робот "Да Винчи" + химио + лъчево... Цена 15 000 лв.Бившия ми шеф в Германия - пенсия 2000 евро - диагноза рак на простатата - лечение - операция с робот "Да Винчи" + химио + лъчево... Цена 0 евро...Значи какъв извод си правим? Немските пенсионери трябва да са много по-зле от българските след като се налага държавата да им плаще цялото лечение
24
0
 
10
 
! Отговори
ФРГ преди 2 години
В нормална държава това е задача на държавата. Медицинските услуги са безплатни и покрити на солидарен принцип. Когато едно детенце има проблем, е задача на лекарите да направят каквото е по силите и познанията им.А не да мислят колко ще струва и да казват цената на родителите пък те да се оправят...
23
3
 
6
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Това 6-годишно дете не е нужно да направи усилие, а неговите родители, навярно ти е трудно да се сетиш !
22
4
 
8
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
А защо според теб църквата трябва да прави това ? Тя е разпространител на Божието Слово, дадено на хората за спасение на душите, а не болница ! Никъде не е писано, че задължението на църковните служители е да лекуват всички болни, тия неща се възприемат много неправилно от някои хора (като теб например) ! Кой и кога ще бъде изцелен чудодейно, това се решава от висша сила - ако не беше така, нямаше да има изобщо нужда от лекари !
21
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е.....м ти държавата с най луксозен автопарк с много богати доктори от мизерни задлъжнели държавни болници....кюлчета и пачки в чекмеджета....която не може да намери жълти стотинки за живота на децата си....трябва ни Кьовеши а твърде вероятно и 5-6милиона румънци.....срам срам ме е от тази държава....
20
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 20Хайде първо разберете за какво става дума и кога не се използва живок и дори този живак който се използваше не е този за който си мислите. Смешници. Информирайте се най-после и стига сте писали дочути простотии. Всички сте ваксинирани. Всички.
19
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До това водят ваксините пълни с живак, олово и алуминий- при дечицата- автоимунни заболявания, рак и диабет!!!Явно хората никога няма да се събудят за очеизвадните неща...
18
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 18Ами като нямат крака хайде църквата да ги занесе в градската онкология и да се нагледаме на чудес защото повярвай ми там хората с особено в леглата с невероятно религиозни ама нещо няма много файса. Ама нещо не го правя що ли? И какво уисилие да направи 6 годишното дете, че нещо не можах да разбера как работи тоз вашия литературен герой?
17
8
 
6
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Иконите, дори когато са чудотворни, нямат крака, и не могат да отидат при всеки болен ! Който се надява на Божията помощ, трябва поне малко усилие да направи от себе си, а не просто да чака да бъде "обслужен" от Божията благодат ! Тя трябва да се заслужи с нещо - Бог не ни е нито слуга, нито длъжник !
16
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко ми цъкате минуси бе религиозни кукyмявки? Тоз вашия бог за нищо не става ама то и няма как да става след като е литературен герой измислен. Що за бог допуска подобни неща на деца? Или са много грешни вече? Или такъв му е великия план? Ваща .... аз...