Румънски туристи напълниха Слънчев бряг

Хотелиер се похвали, че резервациите са скочили
77
Румънски туристи напълниха Слънчев бряг
Снимка: БГНЕС

Hаплив от румънски туристи след отпадането на ограниченията за влизане в България за тях. Раздвижване се наблюдава предимно по Черноморието.

Още по темата

Само за часове стотици автомобили от северната ни съседка буквално напълниха алеите на Слънчев бряг. А в няколко от хотелите, румънските гости създадоха в откритите паркове празнична атмосфера, съобщи Нова ТВ.
Според хотелиер, в рамките на четири часа от 300 резервациите са станали над 500.

Някои от тях преминали границата подготвени с бърз антигенен тест, а други само с лични документи. Трети споделиха, че платили излишно PCR тестове още с резервацията на ваканция в България.

Преди няколко дни хотелиерите призоваха правителството за облекчаване на мерките. След като това се случи те благодариха на Министерството на туризма.

Според местни румънците са дошли преди българите. А за да дойдат и останалите чужденци от бизнеса Веселин Налбантов - хотелиер - БХРБ призова да се освободят всички дестинации Молдова, Украйна, Беларус.

Към момента остават строгите мерки за безопасност в затворените пространства в хотелите, а сосбтвениците им ще настояват да се организират мобилни станции за PCR-тестове.

По този начин ще улеснят чуждите туристи по пътя им към дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
3
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
До ТикволандияТочно и ясно!Отличен коментар,но любимия на бибето КАЛПАВ МАТРИЯЛ не разбира от факти,той гледа какво му пее радиото и хора като сУави и дедо маги по тИлИвизура.
34
3
 
3
 
! Отговори
хахахахаха преди 2 години
До Еееее БСП не реве за тях.БСП няма хотели по ***.Там сте единствено вие,ненаялите се гейберчета-негърските слуги и *** на ердо.
33
1
 
10
 
! Отговори
Hoqsan преди 2 години
До АнонименИ какви заляха златните? Тъмнокожите мамалигари с джапанки и бели потници.... Неприятно беше, мен и жената ни имат за германци, холандци, скандинавци... бели, високи, прилично и свежо облечени... "а.. ама вие не приличате на българи..."
32
5
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 22 (Гларус)Едно време рускини нямаше изобщо! Имаше всякакви други - полякини, чехкини, немкини.Рускините не ги пускаха никъде, освен на организирани групови екскурзии с по няколко офицера от КГБ които да ги следят да не забравят да се върнат обратно в СССР!
31
2
 
7
 
! Отговори
Фершел преди 2 години
Защо ше се съобразяват с хотелиерите,те и без това само укриват данъци и плачат за помощи-дгд!!
30
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
УжасТ!
29
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сина "Мислете" И като мислите не ззабравяйте, че червените ни ОПОСКАХА всеки път, когато идваха на власт, а в момента точно червените ни управляват чрез Фигуранта и неговите марионетки и пак мислят да го правят ако спечелят пак същите гласове. ...
28
5
 
6
 
! Отговори
Еееее преди 2 години
Сега БСП не може да продължава да реве за "безценните" руски туристи.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отьавна призовавам да сменим столицата по Дунава,за да ни издърпа румънската икономика.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАХАХААХАХАХАХАХАХХАХХХАААААААААААААА.....................
25
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами добре, отглеждайте си ги. Аз пак ще ходя в Гърция.
24
3
 
23
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
До абоната е на мо~~~ре: "Смееше се бай *** на румънците, че нямали нужда от тоалетна хартия, щото нямали какво да ядат"? Да, така беше, но вече не е така. За три мандата на Бойко изостанахме от Румъния с 30% от брутният национален продукт на глава от населението. А преди него, по времето на Станишев, когато влязохме в ЕС, бяхме на едно ниво, даже не искахме да ни пакетират, защото сме били по-напред. Това бяха "големите успехи" на Бойко и дружинката му.
23
9
 
6
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Едно време какво беше , вие младите нищо не знаете , чакайте и американски туристи *** глави.
22
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом е пълно с туристи да им върнат ДДС-то!!! Стига вече с тези 9% ДДС. Те увеличават цените нерегламентирано. За българите е разбираемо защо избират Гърция, а и до скоро в Турция заминаваха с хиляди всяка седмица. В България тарикати от сектора сами си вкарват автоголове. Няма да им стъпя на бетономориеmо.
21
8
 
11
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Едно време красиви рускини и полякини ся разни мургавелки с селските им бекове от Румъния
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво. Миналата годината бяха заляли Златни пясъци. Дърбввата да реклалира и в други държави от Европа. Трвба да се отървем от оня клоун путииннка, който ни забива нож когато ни е най зле. По стара руска рецепта. Едвали някой Българин,ще му прости това поредно деяние в кризата. Но нищо друго неочвам от тях.
19
1
 
15
 
! Отговори
Дани преди 2 години
ДОБРЕ СА ДОШЛИ. Пак те ще спасят сезона, като миналата година.
18
2
 
16
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
И това е така. Но 4 отвори темата и все някой трябваше да реагира.Не си завирайте главата като щраус!Реагирайте защото аз съм хлапе на 62г. Видях и преживях много правителства.За вас е важно да се борите за по- добър живот. От вас зависи как ще се развива България. Навремето нас ни излъгаха и ние повярвахме в обещаваната ни промяна.Получихме подмяна. Този сценарий се повтаря след 1989г. многократно.А колкото до мозъка-ОЧИТЕ НА ЧОВЕК ВИЖДАТ САМО ТОВА, КОЕТО МОЗЪКА МОЖЕ ДА РАЗБЕРЕ.Живи и здрави!
17
4
 
13
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
Спират и петдесетте лева на пенсионерите.Тежали много на бюджета!
16
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
щом е пълно с туристи, нека им вдигнат обратно ддс и данъците на 40% за да попълнят хазната изгребана от радев и слави трифонов