Митничари задържаха 4850 кутии цигари, скрити в климатици

Микробусът бил с българска регистрация
31 май 2021 23:15, Ния Христова
28
Митничари задържаха 4850 кутии цигари, скрити в климатици
Снимка: БГНЕС
Митнически служители са задържали 97 000 къса (4850 кутии) цигари, скрити в климатици. На 28 май, около 1 часа след полунощ, инспектори отклоняват за проверка товарен микробус с българска регистрация, който напускал страната в района на ГКПП "Дунав мост 2", предаде Bulgaria ON AIR.
 
Водачът, който пътувал от България за Нидерландия, превозвал групажна стока. В хода на проверката митническите служители откриват, че в три от превозваните климатици са скрити цигари, облепени с български акцизен бандерол, съобщиха от агенция "Митници".
 
Към момента на проверката водачът не е представил необходимите документи за транспортирането на тютюневите изделия в търговски количества. Цигарите са иззети, а на водача е съставен акт за нарушаване на акцизното законодателство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха,ха какво колосално престъпление разкрили ами това е по-малко от един мастер бокс-кашон, ама как звучи само 4850кутии, ако бяхте писали по бройка отделни цигари щеше да е още повече А?В същото време си минават гратис цели тирове с контрабандна стока. ЗА това веднага бе сменен шефа на митниците и НАП-свързана система. Сега новите ще вкарват контрабандата, винаги става въпрос за ПАРИ.