Плажовете по Южното Черноморие са готови - чакат туристи и хубаво време

Колко ще струват чадърите и шезлонгите?
86
Плажовете по Южното Черноморие са готови - чакат туристи и хубаво време
Снимка: БГНЕС

Плажните ивици по Южното Черноморие са готови да посрещат туристи. От днес според концесионните договори те трябва да имат спасители и медицинско обслужване.

"Правителството взе адекватно решение всеки концесионер да реши сам дали да намали, безплатно или да не намали така наречените плажни услуги. Повечето колеги са направили съответните отстъпки, за да можем пак да привлечем българските туристи, тъй като виждаме, че проблемът с коронавируса в Европа и света все още оказва огромно влияние върху свободните пътувания. Слънчев бряг, Несебър, Созопол и на юг след Созопол, плажовете са подготвени със спасители и медицинско обслужване. Молим се единствено времето да е хубаво!", коментира Владимир Кисьов от Асоциацията на концесионерите на плажове пред БНР.

По 4 лева ще струват чадърите и шезлонгите на плажовете Арапя и Оазис, стопанисвани от Кисьов.

Той очаква засилена работа на контролните органи и по-малко нерегламентирани практики в сравнение с миналото лято около цените на чадърите и шезлонгите от страна на стопаните на плажове и собствениците на заведения.

Плажните ивици в Слънчев бряг - северна, централна и южна са готови за старта на новия туристически сезон. Пясъкът е почистен и обезпаразитен, поставени са всички чадъри и шезлонги, съобщи управителят на плажа Кирил Спасов. На Северния и на Южния плаж чадърите са подменени с нови. Ще се следи да се спазват изискванията за безопасност с оглед на коронавируса - чадърите да са разположени на разстояние от 4,5 метра един от друг. Осигурени са достатъчно служители, които ще извършват дезинфекция на плажните екстри след всеки турист.

От днес на трите ивици в Слънчев бряг ще бъдат отворени и медицинските пунктове с необходимото оборудване и реанимационни екипи. Монтирани са душовете, а съблекалните за туристите са реновирани.  Назначени са служители по сигурността, които ще следят през цялото лято за реда и спокойствието на туристите. И трите ивици в курорта са носител и това лято на международното екоотличие "син флаг“.

Плажът на Къмпинг юг до Лозенец от днес посреща летовници със спасителни постове и медицински екип. Осигурено е безопасно отстояние между плажните принадлежности, разясни пълномощникът на концесионера Даниел Ризов.

Тази година цените на плажните принадлежности там са намалени наполовина спрямо миналото лято. Таксата за чадъра е 4 лева, а за шезлонга 4,50 лв. Така и концесионната вноска на наемателите ще с 50% по-ниска, както предложи служебният министър на туризма. На Къмпинг юг в Лозенец разчитат почти изцяло на българския турист, каза Даниел Ризов и допълни:

"Че ще има туристи, ще има. Разбира се, дълго време имаше ограничителни мерки и сега като намаляха, хората ще дойдат с удоволствие отново на море. Да си пожелаем само хубаво време".

5 лв. ще е цената на плажните принадлежности през този сезон на плаж "Силистар", съобщи новият му концесионер Кирил Йовнов. Ивицата ни е готова на 99% за туристи, коментира той:

"Цените на плажните принадлежности са 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. Ние не планираме да ги намалим. За сметка на това пък сме предоставили доста по-голяма безплатна зона на плажа за поставяне на слънцезащитни съоръжения, отколкото ни е предвидено по схемата, която е одобрена от Министерството на туризма", посочи Йовнов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още по темата: морена мореплажлято 2021
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
5
 
! Отговори
Тези пластмасови преди 2 години
кревати са ги измислили в държавите с каменисти плажове, но и там ги дават ПО ЖЕЛАНИЕ (лично от Хърватска). И кой ги кръсти "шезлонг", като са си живи кревати. Абсолютно прав е един от пишещите тук, който оприличава вида на плажовете на гробища. 1:1 - особено сутрин, когато чадърите са събрани - 2 парцела с 1 паметник ;).На море отивам за пясък, морски въздух и чиста морска вода, но последните три липсват на Бетономорието.Заради това - и тази година без НАС при ВАС!А вие си чааакайте...
53
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като станат по 1лв да ми се обадят.
52
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И друг път съм ходил в началото на юни на море, но за първи път нося грейка на плажа.
51
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера на нуди плажа във Варна бяха представени новите модни тенденции.
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Освободете плажовете от тия пластмаси! Ние си имаме плажни принадлежности, искаме просто пясък и вода.
49
1
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Плаж със шезлонги прилича на гробище.Отвратително.
48
1
 
13
 
! Отговори
Не на бг черномориет преди 2 години
До Анонимен 18Ми кво си се разревал тогава?И кой си ти, че да ни казваш дали да се обаждаме или не? Ти си никой. Ти си една прашинка в космоса и колкото и да те е яд няма да дойдат хората, за да си дадат парите на теб. Фалирай и изчезвай.
47
1
 
19
 
! Отговори
Морски преди 2 години
Този сезон щяло да има много туристи........извънземни
46
2
 
18
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
Седят двама рибари на брега на пресъхнала река и пуснали въдиците в нея. Минава един и ги пита какво правят. А те му отговарят.- Когато дойде рeката, ние ще сме първи :)
45
3
 
3
 
! Отговори
Ко? Не! преди 2 години
До И се замисли:Хан Омуртаг таз мисъл мъдра, я е взел от друг мислител. И колко дори я е знаел е друг въпрос.5 лв. в битикойни, за този който познае, да не мечтаем да знае, откъде е оригиналът.
44
1
 
9
 
! Отговори
Такъв е булгаринот! преди 2 години
Абе, с новата комбинирана туристическа система, колкото и калпава да е, вече не могат да се крият нощувки в хотели над 3 звезди. Големите хотели се излъгаха да въведат "новият НАП-ски софтуер" още началото на 2019 г. В сериозен хотел не можеш да криеш приходи и да ползваш храни и алкохол без произход, както и да си изхвърляш производствените отпадъци в битовите контейнери. Не може и да се крият реалните заплати. Даначният не е кьорав. Знае какви са заплатите в бранша. Друго е вече. Поне от 10 г.
43
0
 
19
 
! Отговори
Запознатов преди 2 години
И тази година няма сезон. Който е маневрен, разбирай, семейни хотели, къщи за гости, вилни селища, хотелчета до три звезди и 50 легла - ще направи някой лев. В сериозните, средни и големи хотели от четири звезди нагоре и над 100 легла - ще се диша супата. С любезното съдействие на държавата. Всичко друго е пропаганда.България няма как да се напълни от българи и румънци. А сигурни чартъри освен за израелци-комарджии - няма! Който ви говори друго - лъже Ва!
42
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма лошо, но на бетономорието повече не стъпвам. Миналата година дадох шанс. Разни псевдо мутри с 15-годишни Порше-та може и да се радват и да им харесва. За мен там качество няма. Вярно е тотален евтинджос, но не ме грабва с нищо. Най-многото да отида да видя свои приятели в Бургас и Варна. Иначе- екзотични дестинации и Гърция. С кеф си давам парите на Гърците. Не, не съм от тия с торбите от Лидл.
41
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има да си чакат.
40
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви плажове бе навън е 10 градуса.
39
1
 
25
 
! Отговори
тъй де преди 2 години
Докато дойде хубавото време, ще мине половината месец.
38
3
 
2
 
! Отговори
И кой ти дава право преди 2 години
Ти да влизаш така безсрамно в личното пространство на хората? Парата ли?Ще ядеш пари ми се струва!Интерес, воайорство, столкинг? Пет години ...
37
4
 
1
 
! Отговори
И сега тука идва преди 2 години
Правилото, че аз съм минал обучение пред което нали много неща бледнеят, 3000 произведения на изкуството в главата ми , аз съм пълнолетен човек който може да отсява, това което е подходящо и приложимо, но има няколко изненади в цялата история. Ти що си ми на гости и ми съсипа 50 процента от това дето си бях събрал подбор -кое да се играе кое не и защо сценарисчетата на някой и актьорите му са информирани подигравчииската за подбора или за някой елемент от него, който няма да използвам. Що си тук
36
2
 
9
 
! Отговори
Аз отбирам преди 2 години
Информацията - когато Интернет беше създаден в него имаше 90 процента полезна информация и то от цял свят. Сега съотношението е 80 процента порно, 10 процента плява, 10 процента дето става за някакво изследване, проект или нещо. Аз отбирам десетте дето стават, играя един процент от това дето е добро, но ми се налага да прелиствам и помия някой път.
35
0
 
2
 
! Отговори
И после не бил преди 2 години
Подслушвал и не гледал всека една глупост дето минава през някъде компютър само да има да има за какво да се капне, с к'во да дразни и с к'во да бърка у здравето. И как да следи, доносническата... Ти затова си мъртъв псуваш по комунистите ама сега ти падна да си по-зле и от тях. Айде хубаво ми на гости у концлагера на Пеевски нема ли кво да кажешДавай да ги дадем на днешните деца да ги четат!Как ли ще им се отрази психически!