В сила са нови правила за пътуване към Турция и Румъния

Ето какво трябва да знаете, ако пътувате към съседите
27

Нови правила за пътуване към съседните ни държави има от днес. Ако дестинацията е Турция - от днес на българо-турската граница при граничния пункт "Капитан Андреево" - "Капъкуле" влизащите чуждестранни граждани могат да си правят бърз PCR тест за Ковид-19 срещу заплащане от 110 турски лири - около 21 лева.

Резултатът ще бъде готов за около 30 минути. Изискването за представяне на негативен PСR тест като условие за качване в самолетите за Турция не се прилага спрямо пътници, които преминават транзит или правят трансфер на екипажите.

За влизане в Гърция остават в сила трите изисквания. Негативен резултат от PCR тест, направен не по-рано от 72 часа от влизането в страната, сертификат за ваксинация за коронавирус, като трябва да са изминали поне 14 дни от завършването на ваксинацията или уверение за преболедуване на коронавируса.

Националният комитет за извънредни ситуации в Румъния актуализира списъка с рисковите държави. Така свободно преминават границата и чуждите граждани, които са с постоянен статут в България или са пребивавали 14 дни в страната, но при условие, че не идват от страна извън ЕС.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Владо ли си какъв си на теб май ти харесва да те юркат. Падаш си мазохист. Обичаш да си зависим. Да се строяваш на опашки за тестване. После да се редиш за резултатите. После при византийците пак редене пак опашки. Да чакаш със часове на границата им. Трябва да влезеш във някоя секта. Явно обичаш някой да решава вместо теб. То да мислиш и да имаш собствено мнение противно на налаганото не е за всеки.
7
8
 
2
 
! Отговори
Владо преди 2 години
До Анонимен 3Друг път ще огладнеят. Като те гледам ти си огладнял и правиш изказвания от типа "гроздето ми е кисело". Всички държави ще започнат да правят облекчения за ваксинираните. Доказано е, че шанса да са преносители е поне 50% по-нисък. Ако искаш да живееш в общество ще се наложи да спазваш правила. Иначе селата те зоват. И без това са празни и имат нужда от жители :)
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Турците го правят за 20 лева. Защо в България е 150 лева.А тестовете са едни и същи.Защо никой не пита къде отива тая огромна печалба.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Научете хубаво правилата , да не ви върнат обратно като бягате към пазара в Одрин ...
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм *** й муна - пак звезди за най-обикновена дума. Но той сайтът си е простичък, сам по себе си.
3
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прекрасно. Отивам в свободна Румъния още тази събота. В Гърция, докато не си оправят простотиите, не влизам. Това, че някой се бил ваксинирал или бил преболедувал, не е причина да го минават по облекчен режим - той също е приносител на вируса, ако се е заразил. И понеже с глупости и фашистки разпоредби няма да се разправям - няма и да отида там. Без друго не съм ***, че да им вися по опашките с часове на границата. В Турция - също може да отида. Бърз тест и това е. Гърчолята ще поогладнеят.
2
1
 
12
 
! Отговори
до интересно преди 2 години
Да, има главен прокурор не знаеш ли? Това е прокурорът на Бойко!
1
0
 
33
 
! Отговори
интересно преди 2 години
Турция прави тест за 20 лв за 30 мин. А тук 150 за 1 ден? Има ли главен прокурор. Питам?В Германия е всеки ден безплатен!