Общинари заседават в петзвезден хотел срещу 2700 лева

За едни било разточителство, за други малък жест
37
Общинари заседават в петзвезден хотел срещу 2700 лева
Снимка: Pixabay

Защо община край Пловдив, която допреди няколко години беше пред фалит, реши да изнесе заседанията си на общинския съвет в петзвезден хотел край морето?

„Влизаме в залата на общински съвет „Родопи“. Тя се намира в подземието, на около 3-3,30 метра под земята. Това е нашата зала, няма нито един прозорец. Без дневна светлина... пропита общо-взето от влага и от зловония“, обяснява Георги Цанков, който е председател на Общинския съвет на Родопи, пред bTV.

Именно залата за заседания на Общинския съвет е причината за председателя му да предложи необичайната дестинация за изнесеното заседание - петзвезден хотел в Слънчев бряг. По думите му предстои напрегната работа.

„На тази сесия ни предстоят 99 точки. Очакваме и няколко допълнителни. Това са 5-6 часа работа непрекъсната“, обяснява Цанков.

26-те общински съветници ще нощуват две вечери срещу 2700 лева.

„Като хотел предлагаме на всички държавни институции преференциални цени“, обясняват от комплекса.

„Всъщност става въпрос за две нощувки по 55 лева. Съгласете се, че колегите от общинския съвет, които получават възнаграждения около една минимална заплата – това е един малък жест“, обяснява Цанков.

„Най-важното е да се знае, че в никакъв случай не ме е срам и в никакъв случай не смятам, че съм навредил на интересите на всички жители и данъкоплатци в община Родопи“, допълва той.

„Шокирана бях. В интерес на истината хвана ме срам, като видях хотела, че е пет звезди. От хората. Тъй като ние не сме села с пет звезди. Имаме твърде много проблеми, за да си позволим ние да заседаваме по Слънчев бряг“, коментира общинският съветник Лидия Гимишева.

Атанас Бояджиев инициира гражданска подписка срещу изнесеното заседание.

„Това е разточителство и харчене на средства. Защото освен нощувките в тази цена не е включено изхранването, не са включени пътните разноски, които ще бъдат допълнително платени и на всеки един общински съветник“, обяснява той.

Много от улиците в населените места на община Родопи изглеждат като лунен пейзаж. Затова не е учудваща реакцията на гласоподавателите, които са недоволни

От 5-звездния хотел, в който е сниман и култов български сериал, уточняват, че предлагат всички удобства за делова работа.

„Ние им осигуряваме съответно помещение, зала, в която да съвещават в посочения период, съответно и изхранване - закуска, обяд и вечеря“, коментира Баяр Бекир, който е маркетинг мениджър на хотелския комплекс.

Във вторник следобед, след извънредна среща, общинският съвет отмени насроченото за 4 юни изнесено заседание в Слънчев бряг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Знае се! преди 2 години
Общинарите тотално крадат, с милиони, и затова дребни суми от по няколко десетки хиляди лева за тях са незабележими. Друга причина е, че са изключително разточителни защото харчат чужди пари, освен това ГЕРБ-ероидите по съветите на финансово-икономическия инвалид Симеон Дянков вдигнаха данъци и такси над 100 пъти за да могат местните администрации да пилеят безогледно народните пари.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така са свикнали, а вие се карайте по форумите заради тях!!!!
13
2
 
0
 
! Отговори
купен вот преди 2 години
За 2 700 лв на ден и аз ще гласувам за Радев
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радево време е Дами и Господа!!!
11
1
 
6
 
! Отговори
/// преди 2 години
Тия ще работят 5-6 часа, дано и почивки да правят, да не се преуморят, че после и болнични ще трябва.
10
1
 
13
 
! Отговори
99 точки имат бе!!! преди 2 години
И между точките 99 кюфтаци, 99 ракиики и 99 пастички:)))))
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Залата им е кофти- ок. Сигурно около тяхната обшина има някое хотелче да ги подслони за 5-6 часа, дори не е цял работен ден. Най-вероятно пак щеше да е проблем и това, така че нека по скайп заседават и готово
8
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ГанчоГанчо, бате - това ще е по 2700 на човек, на нощ....
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не че нещо, ама дребанави работи ... Все пак не е тлкова дребнаво, че на мандат в парламента се давали по 180 000 лева за сладки и кафе. То само по 500 човка има на моменти. Колко да се дават?
6
3
 
15
 
! Отговори
Червенобузи мързели преди 2 години
И къде им е проблема, лято, хубаво време, да си проведат заседанието на открито? Може да си сложат и навес под наем ако завали. Ама пусто му, ходи ни се на морееее. С държавни пари, другари и другарки! Те тези са червени тъ.пунгери , които ги мързи да работят за да си платят сами морето и си търсят авантичката
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Уж бири шашави, ама са набили на 5-звезден хотел. Мръщят се на 4-ри звезден...Оставка на предЦедателя веднага...
4
0
 
17
 
! Отговори
Еееее преди 2 години
Че в Пловдив няма ли зала да наемете, та ще се ветреете чак до морето. Хотел, пътни и дневни, щото се водите командировка. 5-6 часа заседание и за цялата тази работа 2 нощувки. То ясно, че работата ви ще е между забавленията.
3
0
 
12
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
ХА ха ха ха ха ха ха ха ха, изучихти са и вии кат мене, ва та *** та башибозушка.!.
2
0
 
9
 
! Отговори
Съветник преди 2 години
Нали ще си получа възнаграждение,Ко ме интересува народа.така е и община Тервел,има председател и зам.председател,тоя заместник какво прави,ама обиколи всички партии и най после си намери място...
1
0
 
28
 
! Отговори
Ганчо преди 2 години
Да ги заведем в казино роял на Ривиерата да поиграят ротативки за наша сметка не искат ли??