Протест заради ремонт блокира АМ "Марица"

Хората са недоволни от дългия ремонт
2 юни 2021 10:28, Ния Христова
30
Протест заради ремонт блокира АМ "Марица"
Снимка: БГНЕС
Протест на магистрала "Марица" заради ремонт. Сутринта жители на Свиленград и представители на бизнеса излязоха на пътя, за да изразят недоволството си от продължаващия вече 8 месеца ремонт на едното платно, съобщи Нова тв. Заради него движението е ограничено, а това пречи и на бизнеса.
 
Става въпрос за участъка от 94 до 101 километър. Ремонтът е започнат през есента на 2020 г. На няколко пъти обаче работата по него е спирана.
 
"Чакахме 7 месеца да приключат тези ремонти. Безкрайни надежди няма. Тук сме да разберем докога ще се прави ремонт на тази отсечка. Реално са работени 37 работни дни, през това време всички, които пътуват или заобикалят, или нарушават правилата и влизат в насрещната отсечка. Имаше и няколко инцидента", заяви протестираща.
 
Протестиращите се оплакват, че бизнесът им е спрял заради ремонта и търпят огромни загуби. Те се заканиха да блокират магистралата всяка сряда, докато ремонтът приключи.
 
"Има сериозно забавяне на този участък. Навлизаме във времето на трафик и гастърбайтери. От АПИ ни казаха, че неколкократно е спирана работата поради липса на финансиране", обясни областният управител Ангелов.
 
Представител на Агенция „Пътна инфраструктура” заяви, че официалният срок за приключване на обекта е през ноември 2021 г.
 
"Ремонтните дейности бяха преустановени поради това, че навлязохме в зимен сезон. В последствие през март бяха възстановени, като се акцентира върху мостовите съоръжения. Ръководството на АПИ реши, че трябва да бъдат преустановени строителните дейности.  Аз не мога да коментирам какви са били мотивите, за да бъде отложено започването на строителството. Към днешна дата имаме писмо от Управителния съвет, според което от 2 юни трябва да бъдат продължени всички ремонтно-строителни дейности", обясни директорът на Областно пътно управление - Хасково Радостин Ламбрев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ииииии отново ремонт на ремонта. Но нали знаете - трябва да има Работа, Работа, Работа! Пак за ГЕРБЕРАСТИТЕ да гласувате
13
0
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
От Историята се вижда КОЙ е правил Магистралата - Борисов - през 2015 година .Трябва да върне парите Мафията и да вкарат в Затвора Борисов за Корупция и Грабежи .
12
0
 
12
 
! Отговори
ремонтьорска мъдрост преди 2 години
ДЪЛЪГ РЕМОНТ-ДЪЛГИ ПАРИЧКИ.......
11
1
 
13
 
! Отговори
User преди 2 години
Гербостроене - ремонт на ремонтирания ремонт!
10
0
 
19
 
! Отговори
.!. преди 2 години
Добре де таз магистрала марица кога тръгна бре!? има ли 5 години от тогава? Е верно аз си спомням, че баш като бойко борисов отряза лентата и баш тогава я затвориха за ремонт де! Ама ... После си спомням, че 2-3г нямаше как от АМ марица да се качиш на Тракия по посока Бургас! То сега като си по Тракие пак не можеш да се качиш на Марица по посока Свиленград де! Абе да "добре" окардена аа пардон "свършена" работа! нека да се знае и да се благодари на герберастите за което!!!
9
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не Ви ли изсрам г-да управляващи - за няма и месец разсипахте пътищата -ОСТАВКА
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дълъг ремонт = дълги комисионни, към 40 %. Само качеството кратко, за сметка на високите цени = буци, буциии, мале що си вреден за България, малей
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората да питат кога е строен този участък и защо е за ремонт? И другите въпроси произтичащи от този.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минах на 10 Март на път за Турция през този участък до границата. Беше затворена бързата лента на двете платна. Явно на хората им е писнало от безхаберието на ГЕРБ които управляваха до преди 2 седмици
5
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
българинът страда от шизофрения - вижда престъпления навсякъде. затова е избрал милюционер като Радев.
4
1
 
21
 
! Отговори
Визитката на ГЕРБ преди 2 години
Ремонт на ремонта на ремонта. Тази магистрала е на 4-5 г
3
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а протести срещу мастилото в принтерите на администрацията кога? въобще, където е българина, там е и въображаемата му 'мафия', която му пречи.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не очаквайте военната xyнта да свърши каквото и да било!!!
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
при правителството на Фигуранта е така - ремонта може да трае и 45 години