МС предлага нови стимули в подкрепа на бизнеса

Как държавата ще подпомогне засегнатите сектори от пандемията
4 юни 2021 07:40, Петя Славова
33
МС предлага нови стимули в подкрепа на бизнеса
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Нови икономически стимули в подкрепа на бизнеса ще представи правителството на пресконференция в Министерския съвет днес.

Конкретните мерки, които предприема държавата за подпомагане на засегнати от пандемията сектори, ще бъдат представени от заместник министър-председателя по икономическите и социалните политики и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, министъра на финансите Асен Василев и министъра на икономиката Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
"Бизнеса" в България си живее добре, въпреки пандемията! Миналата година си ходи на почивка в Гърция, с цялото си семейство, барабар с децата и внуците, платиха си безпроблемно тестовете, а ние останахме да работим, или без работа! Сега пак го подкрепят! ***-*** ви, леви и десни! За вас по върховете, хората не съществуват, тези дето ви изкарват заплатите и ви хранят! Че и на почивки ви пращат!
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бизнеса" в България, не го интересуват хората, във върла пандемия "Бизнеса" не взе никакви мерки да разпусне хората. Всички продължаваха да работят в офиси, нагъчкани като сардини. Ха си се оплакал, ха си останал без хляб! Не без работа а без хляб, защото "бизнеса" в България дава хляб а не работа. Той затова е "бизнес" в България а не в Швейцария. Та този същият се утрепа да усвоява помощи за ковид, докато хората напускаха заради лошите условия на труд. Често работейки по 19 часа+ в пандемия.
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво гръмко заглавие !
9
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Финансов експерт казва, че миналата година 32% от теглените кредити били, за да могат хората да преживеят! Защо подкрепата е само за бизнеса! Как ще похарча повече пари, като ги нямам? В същото време бизнеса си живее спокойно, той не е на загуба, защото държавата го покрепя! Е, няма да гласувам за Радев и неговата партия, нека бизнеса да гласува за него!
8
1
 
4
 
! Отговори
НЕ ГИ ЦИТИРАТ! преди 2 години
Щом не ги цитират, това означава, че продължават предприетитеот "лошото" правителство на Борисов!
7
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Стига с този бизнес? Как ще подкрепите хората с МРЗ, като по-горе е написано за рекорден скок на храните! И не само е написано, всеки ден го виждаме в магазина! Как се живее с 500 лева на месец?! Ако подкрепите хората с повече пари, те ще отидат в същия този бизнес, дето реве! Не е нужно да си икономист!
6
1
 
12
 
! Отговори
к1 преди 2 години
Грешна политика. Основно засегнати от мерките на държавата са обикновените хора не толкова бизнеса. По време на пандемията бизнеса се капсулира и намали разходите си почти до 0. През това време хората останаха без възнаграждения и доходи. Е кой е по пострадал? В този момент държавата следваше да се обърне към отделния човек.Както винаги грешна политика - дали? Или няма как да рекетират хората.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да видим новите политици от кои каци с мед ще крадат! Безобразно е положението. Факта, че делят бизнеса на "сектори" показва, че нищо не разбират. Всяка дейност е засегната от кризата, но явно ще дават пак пари само на свои хора и на бизнеси от които лесно се краде.
4
7
 
11
 
! Отговори
noFreeman преди 2 години
нова практика се пръкна по света... подпомагане на бизнесите в измислена пандемия... едно време като ти намелеят приходите просто фалираш, а сега ти помагат - няма логика... според мен отиваме към краен социализъм..
3
6
 
12
 
! Отговори
и те така преди 2 години
почват да раздават пари - предизборно . за това бяха всички смени във всички сектори на управлението .
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дават на всеки гражданин дебитна карта и той ще избира от кого да пазарува и бизнеса след реализираните продажби ще взима пари от държавата
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какви са те? Е бати и статията ала бала нищо