Пловдив привлече CNN с уникално копие на кафенето от "Приятели"

Собственикът на Central perk застана пред камерата на Bulgaria ON AIR
63

Световни медии стигнаха до Пловдив, за да покажат единственото кафене в Източна Европа, което е точно копие на това от сериала "Приятели".

Идеята за кафенето се ражда съвсем случайно.

"Както може да се очаква, съм много голям фен на сериала "Приятели". И един ден, докато си гледам вкъщи в хола поредния епизод и се смея на шегите, които ги знам наизуст, си казах: Това място Central perk е страхотно и дори, ако не си фен на сериала би било страхотно, ако отидеш там на кафе - да си стоиш, да си бичиш айляк", сподели собственикът Елин Николов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Първото, което виждат посетителите, е емблематичният оранжев диван, докаран в Пловдив специално от Белгия. Всеки, който иска да се потопи в атмосферата и декора, точно такъв, какъвто е в сериала "Приятели", може да заповяда тук на място.

За да види точната реплика на кафенето, в Пловдив идва и екип на CNN.

"Телефонът ми позвъня, беше чуждестранен номер. Помислих, че е клиент за резервация, тъй като доста често се случва това. Вдигнах и беше англичанин, който се представи за журналист от СNN", разказа Николов.

Макар и смела, мечтата на Елин е някой ден любимите му герои да посетят точно неговото кафене. А новината за събирането на любимите приятели на екрана е притегателна сила за феновете. Едно е сигурно – сериалите имат край, но приятелството - не.

Вижте повече в репортажа на Елеонора Дъбова

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
0
 
! Отговори
1912 преди 2 години
До 14 Казвай,майна!Правилно се сещаш, собственика е същия. Пицарията от Кошмари в кухнята беше друго заведение, което го събориха. Сегашното се намира на друго място в Капана.
35
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи и аз имам копие на заведението у нас, щото имам диван. Ще си разпечатам лепенката за стъклото и звъня на CNN да идват. Какво копие, какви 5 лева. Смях се с глас на тоя репортаж. Седи и чакай да дойдат актьорите в това копие на заведение...
34
6
 
16
 
! Отговори
Мен преди 2 години
*** я кажи ти от овча купел ли си или от подУЯне или от някоя шопса ливада? Пловдив е бил град много по-рано от преди софия да започне да бъде крайпътна римска тоалетна.
33
7
 
8
 
! Отговори
Hard cock cafeNE преди 2 години
Закъсняло с една деко генерация (20)годинки ....може да копира и кафене в Лас Вегас с още по малка Айфелова кула от оригинала ......кич на макс........
32
7
 
7
 
! Отговори
неандерталец преди 2 години
Евтина имитация, както много други неща у нас. Но за тия пари, толкова.
31
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
шопите са сърбомани селяци бай ***, маащи плескавици и слушащи сръбско
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 10-ина години видях едно капанче в стил Бедрок, даже сервитьорките бяха облечени като Уилма и Бети, беше някъде на републиканския път между Търново и Търговище, не помня добре точното място но идеята беше страхотна, не знам дали съществува още,
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на руската окупация надписите в България на руски ли бяха?
28
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето кафенето няма нищо общо с това от сериала. Използват само емблемата на стъклото и диванчето, с други думи, само брандинга на сериала, за да се рекламират. Чалгаджийска работа. Ето как опорочаваме даже и добрите идеи (такова кафенце наистина би било симпатично, особено ако има приятни хора да го пълнят.
27
12
 
22
 
! Отговори
Qwerty преди 2 години
Плодвив - меката на чалгата. Пловдив трябва да се преименува на чалгаград. Диви селяци хвърлящи гюбеци
26
16
 
9
 
! Отговори
ГАНЯ преди 2 години
Провинциалистите под мен да не миекат, че нищо не им разбирам.Селяци, като не ви харесва София кой дирете тук. Аре, марш
25
3
 
10
 
! Отговори
у преди 2 години
Ауу това е запазена марка сега ще ги ошушкат с искове
24
13
 
6
 
! Отговори
1212 преди 2 години
До АнонименБегай си в Пловдив тогава майна смръдлива и не се връщай!
23
4
 
20
 
! Отговори
ехм преди 2 години
Като цяло идеята не е лоша, обаче с извинение това просто не е никакво копие на кафенето, само сляп или луд може да го твърди. И значи какво? Купили един диван и сложили една лепенка на стъклото.... айде стига, супер много се разочаровах след като видях видеото. Човек си мисли че наистина е 1 към 1. А за шефа какво го коментирате, то има ли човек е България който да не говори като пълен селянин, поне изглежда свястно момчето.
22
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата грешка е ,че София става столица и политическия ни елит е шопски, като банкярския еднокнижец. Ако Пловдив беше станал столица сега положението щеше да е коренно различно
21
3
 
2
 
! Отговори
ехм преди 2 години
Като цяло идеята не е лоша, обаче с извинение това просто не е никакво копие на кафенето, само сляп или луд може да го твърди. И значи какво? Купили един диван и сложили една лепенка на стъклото.... айде стига, супер много се разочаровах след като видях видеото. Човек си мисли че наистина е 1 към 1. А за шефа какво го коментирате, то има ли човек е България който да не говори като пълен селянин.
20
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-хубавото нещо в София е табелата за Пловдив, колкото и да не се харесва на софийските сeляци.
19
3
 
29
 
! Отговори
а не преди 2 години
Само като видиш собственика с тоя "култов" ПОТНИК и направо ти се отщява....посещението!
18
3
 
19
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Пловдив е най - голямата ромска махала в ЕС!!!
17
10
 
6
 
! Отговори
Мен преди 2 години
До Веселинъ 7112136860Нормално, пловдив е град с традиции и история, а софия основната част кореняци са потомството на крадливи комунисти.