Дишаме най-мръсния въздух в ЕС, според МОСВ

Министерството само потвърди данните на Евростат
Обновена: 5 юни 2021 08:44 | 5 юни 2021 08:16, Петя Славова
91
Дишаме най-мръсния въздух в ЕС, според МОСВ
Снимка: БГНЕС

Министерство на околната среда и водите потвърди данните на Евростат, че България е първенец по най-мръсен въздух в Европейския съюз.

Още по темата


"Обръщаме внимание, че стойностите са от 2019 г., по време на управлението на предходното правителство", заявиха от МОСВ.

Въпреки че средногодишната концентрация на ФПЧ2,5 (PM2,5) в градските райони на ЕС през 2019 г. постепенно намалява до 12,6 μg/m3, най-замърсен е бил въздухът у нас (19,6 μg/m3) и Полша (19,3 μg/m3), следвани от Румъния (16,4 μg/m3) и Хърватия (16,0 μg/m3).

Според данните на европейската статистика концентрацията на фини частици във въздуха е най-ниска в градските райони на Естония (4,8 μg / m3), Финландия (5,1 μg / m3) и Швеция (5,8 μg / m3).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само въздуха ни е най мръсен но и Храната. Имам приятел в лаборатория която изследва храните и ми е казвал че 80 процента от храната която продават в магазините не е годна за консумация. В храната ни има такива химически елеминти които са вредни за здравето ни. Но мутрите никой не ги контролира щото са си платили такса спокойствие и ни тровят без контролно. Всички които са били и са на власт са за бесилото.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
dishaite i blagodarete na hbobokova i edineva za bg art vazduh! ;-)
35
2
 
3
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
Абе гледам аз от няколко години картата на aqicn и сме си около средните нива. По-мръсен въздух от нашия има в Северна Италия, Нидерландия, Унгария и Чехия. А вече за държави като Китай и Индия да не говорим - там почти всичко е в тъмночервено. От МОСВ да проверят какво са чели и преписвали.
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България въздуха ще е все така силно замърсен, докато се говори за автомобилите, а не за истинския замърсител - отоплението.
33
1
 
1
 
! Отговори
Видимите резултат преди 2 години
Още един от безбройните успехи на Тиквата и ГЕРБ
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
dishaite.ami hich?
31
0
 
0
 
! Отговори
истината преди 2 години
Е малко ли *** се изгори и складира в милата ни някога чиста родина? И продължава без една партия да съм чул да иска това да спре.Време е гилотините....
30
2
 
3
 
! Отговори
Тараляс преди 2 години
Таталясници по улиците, прах, печки на твърдо гориво и ето.
29
5
 
3
 
! Отговори
Сашш преди 2 години
Лъжа и Измама!Искате нови данъци и такси!
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глупасти. Имаше цветна спътникова снимка на Еврпа. Как от космоса изглежда замръсяването, снимано от френски сателит. По-тъмните места показваха по-голямо замръсяване, по-светлите по-чист въздух. Италия /северна/, Франция и Германия бяха почти черни. Най светли бяха България, Гърция и Румъния.
27
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а за ддт-то в храните ???
26
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може да е мръсен, ама чак пък най-мръсен! Бил съм в северна Италия, в топли дни едва се диша. Струва ми се, че нашата власт пак изпълнява чужди поръчки и скоро ще измислят някои закони или ограничения, които пак ще са за "наше добро", но няма да ни харесат.
25
2
 
4
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Това са плодовете на доброто ни управление!
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и затова сме и първи по смъртност, а колко палмово масло изядохме тази година?
23
9
 
8
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Тези статистики се изнасят и в дъжавите от Западна Европа-Вавилон, за да се радват гражданите им, че са ок. Така забравят за ордите мигранти, които изнасилват и убиват децата и жените им. Ето, има по- зле от нас - българите, които са на първо място по смъртност, дишат най- мръсния въздух, беедни са и нямат бъдеще. Нищо от тези "статистики" не е вярно, това е елементарна психоатака, която вече не действа.
22
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А с кое точно е свързано изсичането на горите? Беразборното и незаконното? Колко пъти ги снимаха. Да не би да сме топ производител на дървени мебели на Балканите? Или да изнасяме дървесина за членките на ЕС? Разбира се, че е свързано с отоплението. То главно заради това се изсичат горите.
21
2
 
2
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Бойко Борисов и герб са виновни!Као тука ми се обеснявате!
20
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е абсолютна глупост. Трябва човек да не ебил из Европа за да го вярва. Природата трябва да се пази, но ми се струва, че нашите марионетки запяха песента на Бил Гейтс и за т. н. климатични промени причинени от човека. Човекът е добър самарянин, ще дойде да ни "оправи", само го извикайте.
19
1
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 2 години
Никой няма да тикам, въпросът беше да спрат да горят бо кл уци и да се преминава на по-чисто и ефективно, екологично отопление. В противен случай ни чакат наводнения, свлачища и бедстващи граждани!
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова туризма ни е в упадък от съсипаната ни природа!