Разказ от първо лице за катастрофата с 5 жертви край Микре

Каратистът Иво Мукански е станал очевидец на инцидента
7 юни 2021 08:09, Ния Христова
53
Критично остава състоянието на 24-годишния мъж, който беше ранен в тежката катастрофа край село Микре на главния път София - Варна, при която други петима души загинаха след челен удар между два автомобила.
 
Инцидентът стана вчера преди обед, колите са били с варненска и ловешка регистрация. В едната са пътували двама младежи на 23 години, а в другия автомобил е имало четирима мъже - между 21 и 58 години.
Още по темата
 
На място са починали трима мъже. Четвърти в ловешката болница и пети - в плевенската. Предполага се, че най-вероятната причина за трагедията е неправилно изпреварване с висока скорост. 
 
Вижте във видеото какво разказа пред Bulgaria ON AIR трикратният златен медалист от републикански първенства по карате Иво Мукански, който е станал пряк свидетел на катастрофата.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
5
 
! Отговори
само питам преди 2 години
Тоя каратист дали случайно не е натиснал газта, като вижда, че го изпреварват?!? Имах един подобен случай и за малко не стана беля - иначе вече да не съм между живите :-х
22
1
 
4
 
! Отговори
Свирете преди 2 години
Свирете с клаксон като видите неадекватно шофиране, моля ви, така предупреждавате поне останалите. Винаги гледам да свиря. Нетърпимост от всички, не блеене, може да са ваши близки жертви.
21
6
 
2
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
каратист сме го канили да дойде с групата в нашата зала (киокушин) та да им избием шотокана от главите, ама все отговарят, че нямат време.
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се знае , че е неделя, жители на Ловеч на Варна се събират само негативи
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално е когато е започнало да го изпреварва да даде възможност да е изпреварен. Та дори и спирачки да сложи.
18
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Познат, дето за него нямаше ограничения на скоростта, маркировки и пътни знаци още първия месец на работа в Германия му взеха книжката. Сега сам не може да се познае. Види ли ограничение 40, кара с 40! Контрол и ЕФЕКТИВНИ санкции. Не високи, а веднага изпълнени. Тук трият записи от камери. Никакъв конторол дори по Цариградско. Агресивно поведение. Засичания. Безумни маневри. 120-180 при 80 ограничение.
17
15
 
8
 
! Отговори
ни са знай преди 2 години
От това, което този каратист обяснява, става ясно,че тези жертви трябва да тежат на съвестта му до края на живота му.Той чисто и просто не е позволил да бъде изпреварен дълго време.Но основната вина все пак си е на загиналите.А някои апелират за толерантност на пътя!
16
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България е на първо място в света по г0веда зад волана. В населените места вече криво ляво покриха с камери и г0ведата ги чукат здраво с актове, там се позапряха. Време е вече да се покрият и другите райони със скрити камери, камерите бързо ще се избият стократно
15
1
 
21
 
! Отговори
Запоснат преди 2 години
До Анонимен 15При скорост над 120 км в час няма голямо значение дали си с колан.От кинетичната енергия при удара получаваш вътрешни кръвоизливи.п.п. както се получи с Милен Цветков
14
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво стана сега, амебата е виновен а не пътя. Разберете го бе хора, когато пътя или обстановката е лоша се кара с повишено внимание и ниска скорост ... не се хвърчи с 150 км/ч. Малки пишлемета със стари БМВ-та се мислят за недосегаеми и избиват хора по пътя, това е заболяване на ниско интелигентния човек.
13
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опасното изпреварване и несъобразената скорост настрана, интересно ми е колко от хората в колите са били с предпазен колан. Когато шофирам, независимо дали карам приятели или роднини, почти винаги ми се налага да се пазаря с тях да си сложат коланите, особено на задните седалки. Все нещо ги убива или мислят, че няма да ни спрат полицаи, или че едно време колите нямали колани отзад, но никога не се сещат, че коланът им увеличава шанса да оцелеят при ПТП.
12
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Не, хубавецо. Сега Мая и Амтон Кутев, дето тръбяха, че асфалта не се яде ще оправят нещата. Вервай ми! Показаха на едноклетъчните, че улицата диктува и правилата не важат. Дори и на пътя. Даже няма закони на физиката. Онзи ден бях на една маса с пенсиониран гупаджия. "Традициите"в българското пътностроене са неизлечими. Още от 70-те на миналия век. А магистрала София-Правец е мазало.
11
4
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няколко години вече карам камион в Англия. Всеки ден съм на пътя. Работим по 10-12 часа. Тук се изпреварва рядко. Опасни изпреварвания съм виждал няколко за всичките тези километри, а такова нещо като описаното, няма да видя никога! Има някаква лудост в България. Много ясно се вижда - в България не се ценят: живота, парите, времето и личното пространство на другите..
10
20
 
17
 
! Отговори
?! преди 2 години
Да не се окаже, че тоя каратист също има вина за катастрофата...
9
7
 
29
 
! Отговори
@! 2021г. преди 2 години
*** много си сдухан бе, 1. Какъв Борисов ти е влязъл в ,като бръмбар в главата.? По твоята логика И Радевото правителство е виновно, че не е предотвратило катастрофата. Защото български шофьори карат , като луди.
8
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Данчо КАТерицата вършеше работа в този участък. Пиле не можеше да префърчи без да остави поне двайсетуна. Щавеше си ги на къс пас. Ама лоши хора, завистници му развалиха рахатлъка. А той мил, честен,всеотдаен.
7
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрепването на свлачища е пълнене на каца без дъно.
6
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ме съмнява тоя шампион, че нещата не са точно както ги разказва.
5
0
 
53
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Стига сте оправдавали всякакви безумци със свлачища и незнам с какво си още! Изпреварвал неправилно с непозволена скорост, мислел се за велик и всичко можещ водач и ето резултатът! Малко повече отговорност и скромност, ама нямали сме пътища, ами като сме се докарали да сме такива, последни по какво ли не, да мислим с главите си!
4
3
 
7
 
! Отговори
За лилавите преди 2 години
"Каратист" е от Столипиново нали?