Защо Микре се превърна в отсечка на смъртта?

В неделя стана поредният инцдент, взел 5 жертви
7 юни 2021 12:32, Ния Христова
56
Защо Микре се превърна в отсечка на смъртта?
Снимка: БГНЕС
Множество проблеми с организацията на движението са причина участъкът, в района на ловешкото село Микре, да се превърне в отсечка на смъртта. Това съобщиха от Института за пътна безопасност, предаде БГНЕС.
 
Поводът е поредният тежък пътен инцидент от неделя, при който пет души изгубиха живота си. Има и други в тежко състояние. От института припомнят резултати от своя инспекция, извършена след предишната катастрофа, на 20.04.2021 г., при която загина семейство.
 
"За периода 2017-2021 г. там са загинали най-малко 18 души, със 115 бр. ПТП и 32 души са тежко пострадали", посочват от организацията.
 
На мястото има и стационарна камера, която от години обаче не работи.
Още по темата
 
"Поставените пътни знаци не отговарят на нормативните изисквания. Организацията на движението е противоречива, маркировката не отговаря на минималните нормативни изисквания за обратна светлооотразителност", заявяват от института.
 
Според тях кампанийното отношение на отговорните институции и предприемането на акции от страна на Пътна полиция след инцидентите показва немощ и липса на план за управление на риска от ПТП.
 
От там призовават за незабавни структурни и кадрови промени в транспортната система, ако държавата не иска да продължи да отчита поредните жертви на пътя в този участък. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
7
 
! Отговори
Защото преди 2 години
няма забодени камери в двете посоки
9
3
 
8
 
! Отговори
= преди 2 години
Магистрала си трябва другари.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"маркировката не отговаря на минималните нормативни изисквания за обратна светлооотразителност" А маркировката по пътя София-Варна навсякъде е още по-зле. На местя изобщо липсва. Така е в градовете.
7
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Българина - кое му е "зашмуленото" бе, пич. Пътят е прав и чист. Всички дървета и храсти за на няколко метра ИЗВЪН пътя. Манталитетът, ***, манталитетът те убива, не някакви си храсти и дървета насред полето.
6
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото това е шосе, което свързва 2 села. А ние се опитваме да прекараме трафика на цяла северна българия от там. Шосето обикновено свързва няколко села. Трафика е малък, скоростите са ниски защото се очаква да пътуваш няколко километра между селата в рамките на до 1/2 час. Платната са само по 1 в посока, без аварийни ленти. Е? Според тези условия, какво очаквате да става?
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хайде пак пътя бил виновен разбираш ли ... драги ми смехурко, на *** и 8 ленова магистрала да направиш пак ще се пребиват с тези изхвърлени от запада 15 годишни бмв-та. Пътя е прав и от там минават хиляди автомовили, няма обаче хиляди катастрофи нали.Стига сте търсили отговорноста в неща и някой друг, човека (водача) на това мпс е отговорен на 100%
4
5
 
15
 
! Отговори
Българина преди 2 години
На снимката се вижда защо! Колко пъти да казвам, зашмулени пътни платна от дървета и храсти, които карат я камион бус или кола да карат върху осевата линия. Така са 50 пр от всички пътища. Отделно маркировката и тесния път
3
2
 
14
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Защото синята лампа скрита в храсталака и органа почесваш се в нея е дремел със заредена камера да снима превишената скорост за пари докато покрай нея хвърчат бъдещите жертви на рекета и органа чака голямата си заплата а това че хвърчащият със 160 след 100 метра убие някой невинен на Органа ме му дреме изобщо на органа!Повече нарушители-повече пара!!!
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла Бла, Личната отговорност никой не я е отменял.
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе всичко и всички други са виновни, само не и шофьорите, изпреварващи по 3 тира наведнъж, докато срещу тях лети четвърти.