Проверяват плаж "Сарафово" след сигнал за багер на пясъка

Според концесионера техниката е там, за да почисти водорасли
Обновена: 9 юни 2021 16:10 | 9 юни 2021 16:09, Ния Христова
25
Министерството на туризма разпореди да се извърши проверка на плаж "Сарафово" заради сигнал за багер на пясъка. Концесионерът обясни, че тежката техника е там, за да почисти огромно количество водорасли, които е изхвърлило морето.
 
Днес сутринта багер на плажа вече нямаше, а водораслите бяха почистени от ивицата. 
 
"Това са огромни количества водорасли, около 200 тона. Законът позволява в извънредни случаи, бедствия и аварии да се използва такава специализирана техника. Ако ги оставим да гният на самата ивица, тогава ще навредим на здравето на туристите и пак ще бъдем санкционирани, и пак ще има недоволни”, обясни пред Bulgaria ON AIR концесионерът на плаж "Сарафово" Иван Пачев.
 
Изхвърлените от морето водорасли са депонирани на буна, далеч от плажуващите, а когато изсъхнат ще бъдат извозени от плажа. Водораслите се изхвърлят почти целогодишно, но само на малък участък от плажа в Сарафово, твърдят концесионерите.
 
"Специално на тази ивица, която е 150 метра, а целият плаж на Сарафово е километър и триста, да не остават с погрешно впечатление туристите, че ние тук сме едно депо за водорасли", посочи Пачев.
 
"Не, не мирише, но когато стане горещо от тези водорасли, излизат мушици и трябва да се почистват", коментира Татяна, която е туристка. 
 
Днес проверка извърши и МВР Бургас, след като бе получен сигнала за тежка техника на плажа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
R.I.P. Bulgaria za pilota i za samoleta!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случайно бяхме там за уикенда. Заливчето е чудесно, но заради купищата водорасли изглеждаше ужасно, миришеше, не можеше да се стигне изобщо до водата, и не ставаше за плажуване. Имаше багер, който ги събираше на камари и после извозваха с камион. Надявам се вече да са изринати.
2
0
 
3
 
! Отговори
ОМЕРТА действа преди 2 години
на морето.И не само там.Застраховахте ли се?!
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаем как проверяват от 30 г.назад,има построени хотели направо на пясъка ,и те са нашите хора от герб ,а тоя Биков да каже на кой да хотелите