131 са новите случаи на коронавирус у нас, 12 са починали

Излекуваните са 499, ваксинираните са 24 014
10 юни 2021 06:00, Петя Славова
91
131 са новите случаи на коронавирус у нас, 12 са починали
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

131 са новорегистрираните с коронавирус у нас през последното денонощие при 9920 направени тестове. От тях 3415 PCR и 6 505 антиген. Това показват данните на Единния информационен портал.

Още по темата

Хоспитализирани са 2407 души, 256 от тях се намират в интензивно отделение. 12 души са починали и така смъртните случаи в страната достигна 17 872.

Поставени са 24 014 дози ваксина, с което общо поставените дози са 1 524 541. Излекуваните са 499.

Ето и новите случаи по области: Най-много новорегистрирани случаи има в София - град и Пловдив - по 20.

Следва: Варна - 11, София-област - 9, Стара Загора - 8, Русе - 7, Разград - 6, Кюстендил, Шумен, Бургас и Сливен - по 5, Добрич - 4, Плевен,Видин, Благоевград и Монтана - по 3, Кърджали, Перник, Габрово, Велико Търново, Ямбол и Смолян - по 2, Силистра и Ловеч - по 1.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знае се, че PCR теста е по-точен от бързия тест и би трябвало всеки с положителен бърз тест, да си направи и PCR тест. Да са си го направили
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имаме 387915 излекувани и 17872 починали. На един починал се падат 21,7 излекувани
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46 ПСР теста не е за преболедуване, а за хора които в момента са заразени! Човече информирам се и не говори глупости! Ковид се доказва с поне 10 вида тестове! На летищата са бързи тестове, на базата на тях ти казват че си болен и те карантинират. Но после ти казват, че теста не ти дава право на паспорт, защото не е 100%! А тогава защо ме карантинират? Кога ми отнемат права, когато ме карантинират на база обикновен тест или когато не ми приравнява преболедуване с това на тия с пср диагностик
44
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е нова зараза и хаоса покрай нея е голям в целия свят, а в България и повече заради некадърността на правителството на Борисов. Сега можеше да сме с 100 пъти по-малко заразени и починали, ако правителството на Борисов беше наложило задължителна карантина за идващите от чужбина, която да може да се прекрати при отрицателен PCR тест направен в България.
43
6
 
9
 
! Отговори
Ко, не! преди 2 години
Ама още ли продължавате с тая измишльотина?
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До въпрос За това говоря! Само че на троловете тука не им се плаща да мислят! Не може да ми ограничават правата, като отказват да ми издадат ковид паспорт, понеже болестта ми била диагностизирана с обикновен тест, а не с пср, при условие че държавата ги позволи, че и даже ги броеше официално в статистиката. А и много хора го изкараха безсимптомно, те също имат антитела! Защо да нямат право да пътуват като го докажат с тест за антитела. В ЕС позволяват всичко това, но не и тука! Защо?
41
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преболедуването се доказва с PCR тест. След време е възможно да приемат и други тестове за доказателство, но засега е така. За всяко нещо се иска време. То не става всеки сам да решава кое е доказателство, че е преболедувал. Имах пъпка, тя завехна, значи съм преболедувал вируса и имам имунитет. Дайте ми сертификат.
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не ви е виновен, че се подозирате един друг и се хапете като кучета и всеки иска да демонстрира колко ценно е собственото му здраве, та чак е готов да се откаже от свободата си.
39
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом не сте ги изброили поотделно, значи всички са старци над 90- годишна възраст.
38
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавата си би автогол! Първо каза, че ковид се диагностицира и с пср, и с обикновен тест, както и след телефонна консултация! На базата на това изолира хората под карантина. Тези хора са взимали болнични за 10те дни карантина. Сега обаче, отрича за преболедувал диагностицираните с обикновен тест или след котелефонна консултация с лекар! А това значи, че всеки работодател има право да откаже да изплати болнични за ковид, а ако го е платил - да иска връщане на парите! Честито на печелившите!
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За самолетите е много правилно, че трябва да пътуват само хора, които са с най-малка вероятност да заразяват останалите. Това значи едно или повече от три неща - ваксиниран, преболедувал или PCR тест направен до 48 часа преди качването в самолета.
36
5
 
10
 
! Отговори
въпрос преди 2 години
супер скъп тест - интерферон гама от Т-клетките ми показва, че на Клетъчно ниво имам Имунитет към КОВИД - това означава, че никога не мога да се разболея от КОВИД, защо не ми издават Паспорт?! Вкъщност за хора като мене, които са поне 10% от населението, трябва да има Златни Паспорти! Това не са хора Водени от Наука, това са хора Водени от Жажда за Пари и Власт на Всяка Цена!!
35
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В София-град и София област са 1/3 от поставените дози от ваксините при 1/5 от населението на България. Резултатът е, че в София въпреки голямата гъстота на населението, новите случаи на човек от населението се изравниха с провинцията, а бяха в пъти повече.
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-лашото е че кашлящ и болен с паспорт ще има право да влезе в самолета, да ви зарази и никой няма да може да го свали от самолета. Защото една хартийка гарантира че той не заразява. А това е лъжа! Ваксината само предпазва да не умрете от ковида, не ви прави Батман и Робин, които не заразяват! Но пък колко хляб дадоха на адвокатите фашагите от Ес...
33
5
 
6
 
! Отговори
ПЛАНдемия преди 2 години
Станете и те ще паднат! Стига лъжи!
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще съдя държавата за това, че забранява на хората зелен паспорт, въпреки че бяха изолирани и доказано с обикновен тест че са болни. Изкаралия ковид след пср тест е точно толкова изкарал го, колкото и тоя с бърз тест или изкарал го на крак. Стига с тоя фашизъм. И нека ми се обясни, защо ЕС не слага това ограничение за пср, но нашите хубави от МС го сложиха? Защо ЕС позволява дест за антитела, а нашите не? Те английски ли не знаят или са повече от ЕС, че им редактират решенията?
31
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Официално имаме 17872 починали от вируса, но съдейки по данните за надвишената смъртност, починалите заради вируса са близо три пъти повече - около 45-50 хиляди.
30
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега епидемията има пик в Южна Америка, а на почти цялото Северно полукълбо вируса даде малка почивка.
29
8
 
5
 
! Отговори
До 29 преди 2 години
Така ли? Ако например от 100 неваксинирани, 99 заразяват, с от 100 ваксинирани, един заразява, това едно и също ли е? Подавай си иск срещу СЗО плоскоземецо!
28
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия измишльотини още ли ги има...