Катастрофата с МиГ-29: Открит е биологичен материал в морето край Шабла

Усилията на военните се насочват за намиране на черната кутия
Обновена: 10 юни 2021 11:54 | 10 юни 2021 11:53, Веселина Йорданова
81
Катастрофата с МиГ-29: Открит е биологичен материал в морето край Шабла
Снимка: БГНЕС

Биологичен материал е открит сред намерените останки от инцидента край Шабла.

Той е предоставен за ДНК експертиза, съобщи началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов на пресконференция.

Още по темата
По думите му реакцията на Военноморските сили е била мигновена след изчезването на самолета МиГ-29 от радарите, организирана и проведена в най-възможните кратки срокове.

И към този момент операцията продължава.

Ефтимов информира, че действията се насочват най-вече за намиране на черната кутия на самолета.

Самолетът, пилотиран от майор Валентин Терзиев от състава на авиобаза Граф Игнатиево, изгуби радиовръзка и изчезна от радарите на 9 юни в 00:45 ч. при изпълнение на тренировъчен полет за стрелба по въздушна цел.

В издирвателната операция, която започна веднага след инцидента и продължава и днес, участват екипажите на корветата „Бодри“ и минен ловец „Цибър“, в готовност за използване са водолазен катер и вертолетите „Пантер“ .

Морското дъно в района на инцидента се обследва със сонар и хидролокатор със страничен обзор. Теренът, който военнослужещите от ВМС обследват, е с размер на 20 квадратни мили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 62 Ти с твоите глупави умотворения просто не си добре с кубето!
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От реклама и банери не може да се прочете новината. Смешно е. Клоуни.
62
2
 
4
 
! Отговори
YP преди 2 години
Балчишкият радар го загубил на 11 км (!?!), самолетът с мишената го видял как я е поразил, и после ослепял, МиГ-ът се пръснал на 68 кв.км площ....Бас слагам, че няма да намерят кутията, или ще е повредена непоправимо. Освен ако мишената не е отвърнала на огъня, обяснението на тоталната слепота и глухота е - най-приятелски friendly fire.
61
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Боци липсва в издирването там. Ако беше там, до сега да го бяха намерили.
60
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българин и Самолет! хаха Чакайте не са минали още 500 години бе! Много избързвате...!
59
4
 
6
 
! Отговори
Русонефил преди 2 години
До АнонименОтворко, Русия друго може да не може да прави, но оръжия и краварите го признават МОЖЕ. А краварските Ф-16 от 1976-та по добри ли са? Купихме чисто нова Жигула със супер модерна аудио система на цена на Мерцедес. Така е когато ни управляват 35 години продажници.
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До многознайковците, за които нещата са твърде прости: Оная торба с л******, Каракачанов, изпълни поръчка на Путин за имитацията на ремонт на самолетите в Беларус. По този повод дори и ДжипкоБибипко го нарече безумно алчен тулу.п. Русия на Путин да ремонтира бойна техника на страна, членка на НАТО означава да направи така, че някои уреди умишлено да отчитат грешка. Например висотомера или системата за целеуказване и целеразпределение. Нали България е потенциален противник при евентуални бъдещи бойни действия с Русия.
57
3
 
9
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Нещата са твърде прости и елементарни и както 80% от инцидентите в авиацията, се дължи на човешка грешка - недооценяване ситуацията. Упражнението е безумно глупаво - на практика е гонене на свободнопадсщ предмет нощно време. Закономерно се е случило това, от което друг път са се измъквали по чудо и с късмет.
56
4
 
6
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Биологичен материал.....И какво е ? Ръка, крак, мозък....Почвате отново с недомлъвките. Иначе се показват разчленени органи по БГ -сайтовете...
55
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МиГ защото за един миг и си във водата.
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
48 Русия командва сръбските ВВС.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 Изтребителят носи под тялото си две, или повече бойни ракеги, ако не си знаел досега.
52
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
53 Доказано е, че пилотът е изстрелял ракета и е поразил целта, но вследствие задействането на ракетата, се е взривил може би и самолетът. Може би, старата ракета е подала искра, която е унищожила перка, или друга част на самолета. Както каза вчера, един от експертите. "Руска гордост".
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
51 Ако е загубил ориентацияъв и паднал във водата, от машината щяха да останат, поне няколко видими отломки, които да изплуват на повърхността. Вероятно е взрив, който е унищожил самолета напълно.
50
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да е - умрял е човек. Направо не мога да повярвам на просташките коментари, които чета. Много гнила и пропаднала нация сме, за това и никога няма да бъдем нещо повече..
49
1
 
2
 
! Отговори
За 49 преди 2 години
Ти си тоя с Фейсбук образованието и холивудските продукции.В района освен всичко друго има и предостатъчно военни станции, не български, които биха засекли изстрелването на наземна ракета както и самолет който би изстрелял ракета въздух-въздух. Също така системата за предупреждение дава диапазон 10 и 30 секунди зависимост от това къде е изстреляна ракетата.
48
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно, се е взривила старата руска ракета, не както трябва и е унищожила самолета, преди пилотът, да има време, да реагира. Колко още български пилоти ще загиват, за да изхвърлим окончателно, от българската армия, старите кофи МИГ-овете и всякаква друга руска , военна техника? На фигуранта и обкръжението му, трябва да е ясно, че сделки с руско участие, каквато е "Грирен", трябва да бъдат забранени у нас.
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Толко много глупости на едно място не бях чел, Пилота най вероятно е загубил ориентация и паднал в морето. Да не очаквате самолет движещ се с восока скорост при сблъсък с водата да остане цял.
46
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПАГОН И КАСКЕТ КЪЩА НЕ ПРАВЯТ
45
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Каква е тая невидима ракета дето е свалила самолета и не е била засечена от системите на същия тоя самолет?"//////// Много холивудски продукции си гледал, дето пилота има пет минути да размишлява, да хвърля боб и да се обади на Маг Пенка да я пита какво да прави. Я провери дали има и три секунди между засичането на ракетата и поразяването на целта като се стреля от пет километра? Ай бегай сега на часовник засечи 1-2-3. Ай сега бягай за нови опорки.