Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!

Според д-р Бацелова, ваксините нямат трайни последици в бъдещето
11 юни 2021 09:23, Петя Славова
143
Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!
Снимка: БГНЕС

Все повече страни решават да ваксинират и по-младите срещу коронавируса, а какви са нагласите това да стане и у нас?

"Това е решение, което трябва да вземе родителят, няма как да го вземе ученикът", коментира пред БНР Мая Стойчева, началник на Регионалното управление на образованието в Кюстендил.

"Най-вероятно това трябва да е през личните лекари, РЗИ. Все пак е дете. Не може училищната сестра да извършва това", допълва Стойчева.

Още по темата

Половината, ако не и повече родители, преди време изразиха  несъгласие за прилагането на антигенни тестове спрямо децата им, припомня Виолета Инкьова, директор на средно училище в Дупница.

Личен лекар от Дупница подчертава, че никой няма да прави нищо задължително. "Въпрос на личен избор, на лично убеждение. Ние не сме като други държави по света, където ваксинацията срещу Covid е била задължителна за известен период от време", изтъква д-р Николова.

 В България сме допуснали грешка да не сме осигурили досега необходимата информация, отчита епидемиологът д-р Христиана Бацелова, преподавател в Медицинския университет в Пловдив.

Според нея ваксините "нямат трайни последици в бъдещето".

При ваксините срещу COVID-19 до няколко дни не остава нищо в човешкия организъм, пояснява Бацелова.

"При положение, че имаме ваксини, не е необходимо да държим ваксините в хладилниците, вместо да ваксинираме и децата", смята Христиана Бацелова.

По думите ѝ "есента нещата няма да са по този розов начин, ако не ваксинираме максимално бързо и учениците, и възрастните".

Д-р Бацелова е "за" отпадането на различни рестрикции за ваксинираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НОЩМного искам да си прав, ама много. Като гледам какво става из фейсбук. Хората, които съм мислил за разумни и интелигентни, са основните пропагандатори за ваксини. Една майка на 3 деца (уж интелигентна) миналата седмица шерна статия за ваксинация на деца с коментар, че трябва да се решим и да действаме... Нямам думи вече. Тези хора са готови да стерилизират и убият децата си, но не и да променят възгледите си и да осмислят нова информация.
54
0
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
59...Гледам "тренда" в страните, които не са далече от нас. Една Гърция какво я правят. За да ти ходи детето на училище-2 пъти на седмица му мушкаш тестове по дупките. Това за да му РАЗРЕШАТ да посети училището. В Италия сега яко натискат АКО детето ти НЕ е ваксано..., да НЯМА право да се яви на матура.Тези дни родители бяха полудели да търсят адвокатски услуги по въпроса. Русофил съм, но какво прави Вовата... Данямаш син сега срочнослужещ в армията. Яко натиск. И там са луднали да бодат.
53
0
 
21
 
! Отговори
1212 преди 2 години
И изводът е, че не медицинската и здравната целесъобразност е водеща при ваксинацията, а да не се хаби продукцията! Все едно - купили сме патрони за калашници, дайте да се изпозастреляме, че да не останат неизползвани!
52
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Койчо, В България са ваксинирани около 20-25% реално. Лъжат за цислата навсякъде. Ползват социален натиск - FOMO (страх да не изпуснеш, Fear of missing out), затова пишат, че ваксините заминават, заминават...изтича срок на годност. Коя бигфарма ще сложи срок на годност 2 месеца? Никоя. Доставките не са били преди година.
51
0
 
17
 
! Отговори
Н2 преди 2 години
...на етап псевдоспециалистите. Идеята е да отнесат темата към популярното преди да я вкарат в законодателство. Скоро ще видите как разни известни/медийни хора ще говорят за това колко искат да си защитят децата с ваксини, после пак псевдо специалисти, докато вкарат лобитата...Хора, внимавайте как гласувате. Гласувайте за противници на ЕС и ваксинациите...Целта е да ни унищожат.
50
0
 
15
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
До МайстораПонятието антиваксър се ползва като плашило съгласно техниката Прозореца на Овертон. Създават две радикални плашила, като всеки здравосмислещ се определя като хейтър, а поддръжниците на ваксините влизат уж в някакъв добронамерен и нормален тон да покажат, че табу идеята за ваксиниране на деца с експериментални ваксини е повече от рационална и приложима. Идеята е да се дискредитират нормалните хора като фанатици, крайни, радикални и да се наложи табу тема в оборот. Сега са на етап
49
1
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
50...истината е по-проста. За какво са жадуваните от елита 70-80% надупчени. Ако 7 от 10 са "взели причастието на църквата на барановируса от последният ден", то останалите 2-3 партизана просто ще бъдат премазани или от "стадото", или чрез репресии.Виж, ако трендът е обратен...
48
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
Руски блогер, живеещ в Италия за ваксата на децата. Т. К. клипа е в тубата, се ползва шифър/иначе цензурата... / На руски е. Ако иска да каже Пфайзер, ползва думата Паркер, за Астрата ползва думата Цветок. Покемони са ваксониралите се. Играта PokemonGo e - определи МАК номера на ваксиниралият се...Смях-смях, но след ваксата имат пик на скоротечни левкемии. Особено при младите. Седмица и те няма.
47
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БацИлова да я питам щом като нищо не остава в организма за няколко дни, що трябва да се боцкам?
46
0
 
16
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Ти пишеш че инжектирането с експерименталните медикаменти доказано води до сърдечно заболяване при твърде много деца - в отговор получаваш " антиваксър" и "***". Та какво казвахте за интелигентността на про-ваксърите? Не се забелязва в коментарите им. Затова пък се забелязва ясно специфичният психичен филтър, който отхвърля безрезервно всичко, противоречащо на почти религиозната им убеденост във "ваксината".
45
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КойчоЗа България сега ЕС не предвижда такова. Виж за държави като Германия, Франция, Швейцария, Белгия, Австрия и Великобритания - да. Трябва да излезем от тази глобалистка структура - ЕС, която цели едно - да ни унищожи. Имат норматив - не забравяйте, че лелеяните 70% не са случайно число, а нещо изчислено от болните им мозъци, за да посрещнат 2025 с определена депопулация, 2025 ще има нов вирус (подобен). Вече му правят ваксина.
44
2
 
20
 
! Отговори
Койчи преди 2 години
Ако не знаете, в Италия започнаха с децата от 1ви Юни. Вече има смъртни случаи. А виновни за геноцида... Няма.
43
2
 
20
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Хора, гответе сопите. "Доброволното" сега ще е задължително през Декември. За децата-залагам на Ноември.Тези престъпници НЯМА да спрът...
42
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бацелова, колко ти плаща биг фарма да планираш геноцида на българските деца? Коя точно си ти (какъв авторитет точно), че да даваш оценка, че ваксините са безвредни за тях. Изследвала ли си ги, имаш ли доказателства, доклади? В света още не са изолирали ковид, а е само компютърен модел. Това е прилагане на Овертон - слагат някаква уж експертка да убеждава, скъпи родители, но всички последици са за вас и децата. Не вярвайте на измислени специалисти. Световни вирусолози казаха вече. Тая е никой.
41
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!" -- Ам тъй де! Като са в хладилниците са разход, щото хладилника харчи ток. А като ги набучим в децата са приход по 10 лв. от ваксиниран. Ми ко ше му е? Дай да ги ваксинираме, да не се минаваме с тия хладилници. Ся, че некои ше поyмрат, то няма доказателство, че ще е от ваксините, а и винаги е по-добре приход, отколкото разход!
40
32
 
3
 
! Отговори
asd преди 2 години
Антиваксъри, не разбрахте ли, че не ви разбират кратуните. Защо се пънете по форумите да плашите нормалните хора? На децата добре ли им е родителите им да боледуват или умират? Добре ли им е икономиката да не работи, добре ли им е да не ходят на училище? Като не се ваксинирате масово, ще трябва това да се компенсира с учиниците.
39
0
 
24
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Д-р Бацилова, айде, нема нужда;))) Абе, отде ги вадите такива, ако не са некви събития, даже нема и да разберем за тей;)))
38
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво се напъват толкова да ваксинират? Ще рече човек, че имат норматив за ваксинирани и ако не го покрият няма да си вземат бонусите! Голямо напъване това бе! Те лекарите не можаха да ваксинират, ама давай сега децата, да има бройка там, пък те нали не разбират и няма да могат да се дърпат много!
37
1
 
34
 
! Отговори
Не! преди 2 години
При макс 30% ваксинирани лекари очаквате да си дадем децата? Яко се объркахте, ама яко....
36
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Десетте лева чудеса творят, добре че не им дават повече, че сигурно щяха да са на ловни хайки по улиците