Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!

Според д-р Бацелова, ваксините нямат трайни последици в бъдещето
11 юни 2021 09:23, Петя Славова
143
Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!
Снимка: БГНЕС

Все повече страни решават да ваксинират и по-младите срещу коронавируса, а какви са нагласите това да стане и у нас?

"Това е решение, което трябва да вземе родителят, няма как да го вземе ученикът", коментира пред БНР Мая Стойчева, началник на Регионалното управление на образованието в Кюстендил.

"Най-вероятно това трябва да е през личните лекари, РЗИ. Все пак е дете. Не може училищната сестра да извършва това", допълва Стойчева.

Още по темата

Половината, ако не и повече родители, преди време изразиха  несъгласие за прилагането на антигенни тестове спрямо децата им, припомня Виолета Инкьова, директор на средно училище в Дупница.

Личен лекар от Дупница подчертава, че никой няма да прави нищо задължително. "Въпрос на личен избор, на лично убеждение. Ние не сме като други държави по света, където ваксинацията срещу Covid е била задължителна за известен период от време", изтъква д-р Николова.

 В България сме допуснали грешка да не сме осигурили досега необходимата информация, отчита епидемиологът д-р Христиана Бацелова, преподавател в Медицинския университет в Пловдив.

Според нея ваксините "нямат трайни последици в бъдещето".

При ваксините срещу COVID-19 до няколко дни не остава нищо в човешкия организъм, пояснява Бацелова.

"При положение, че имаме ваксини, не е необходимо да държим ваксините в хладилниците, вместо да ваксинираме и децата", смята Христиана Бацелова.

По думите ѝ "есента нещата няма да са по този розов начин, ако не ваксинираме максимално бързо и учениците, и възрастните".

Д-р Бацелова е "за" отпадането на различни рестрикции за ваксинираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
32
 
! Отговори
aaa преди 2 години
Абе тия големи наглеци. Те не можаха да накарат и половината учители да се ваксинират (дето толкова ги беше страх, та чак не ходеха на работа), а тръгнали учениците да ваксинират. Айде, марш в Банкя!
34
0
 
13
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Бау - Вярно е. Твоите сънародници какви са?
33
0
 
12
 
! Отговори
До Бау преди 2 години
Що бе младеж, аз слушам професор Кантарджиев и си смуча бонбонките за гърло, пия лимонче и си нося маската. За какво ми е тази ваксина?
32
33
 
0
 
! Отговори
Бау преди 2 години
няма лекар, който да може да убеди природно интелигентния ***. :D
31
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно Бацилова има кристално кълбо и вижда всички събития в бъдещето .След време като почнат да капят като круши ваксинираните Бацилчето как ли ще се оправдава.
30
0
 
32
 
! Отговори
Оф аман! преди 2 години
Бацелова, ти някакъв нов вид човешки мутаген ли си?Ако не е Бацелова, ще е Христова или подобни.С претенции за безпристрастна журналистика, не можеш да въртиш изказваниясамо на мутри провакс настроени, които забележете 'вярвали', 'мислели' и все псевдо научно обосновано пробутват ваксини и на деца вече.На какво основание разбра тази тетка, че нямало трайни последствия в бъдещето?Машина на времето ли изобрети?
29
2
 
33
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Миокардит е труден за диагностициране, и при по-лека форма може да остане неоткрит, което ще доведе до лоши последствия за здравето след години. Всичко това при възрастова група, чиято собствена имунна система е "100% ефикасна" срещу ковигрипа. А "ваксината" не ги предпазва от заразяване и разпространяване на вируса. Не оставяйте децата си на медицинските безжалостни лъжци и убийци.
28
1
 
37
 
! Отговори
Майстора преди 2 години
Центърът за заразни болести в САЩ насрочва извънредно заседание заради тежките ефекти от псевдоваксините върху децата. До момента официално регистрирани са 216 случая на миокардит и перикардит при деца след първа доза, и 573 случая след втора доза. Но нека причиним тежко сърдечно заболяване на децата, за да си изкара комисионната доктор Бацилова.
27
3
 
25
 
! Отговори
Аман: Овце преди 2 години
Къв вирус, няма вирус! Сега новозаразените са около 0,7 процента. Лято е, няма грип, простуди и настинки, трудно се лъжат овцете така. Миналото лято беше същото! Колко *** трябва да си, да не направиш връзката, колко...
26
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учениците са най големите разпространители. Да се ваксинират!
25
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а агитаторите, които искат да имунизираме децата!
24
3
 
33
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Проучвания не правите ли? Какви са настроенията на родителите по въпроса не знаете ли? Няма будали дето да си бастисат децата, това не ви ли е ясно?
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ауууууу, щом личния лекар от Дупница подчертава, значи ще се доверя!
22
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!"Това звучи толкова слабоумно колкото и .............да не изхвърляме разваленото месо а да си го изядем.......
21
3
 
45
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Не пипайте децата, да не виснете по дърветата!!!
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Апела е че са похарчени 200 милиона евро за ваксини,а малко повече ще са необходими за за унищожаване.500 милиона и сега да ваксинираме децата където има 3 % риск за зараза.
19
2
 
18
 
! Отговори
Подпечатано от Гроб преди 2 години
Създадоха корупционна среда.Пеевски внесе закон за фалита на Банка и това ако не е отговорност - нямало свързаност?Гроб убиха маса хора Никой не обърна внимание на възраснитеУнищожиха здравеопазването и образованиетоСектор сигурност стана маша в ръцете им..Моля продължете
18
2
 
30
 
! Отговори
ааа преди 2 години
И от къде по точно доктор Бацелова знае, че "ваксините нямат трайни последици в бъдещето"? Особено след като се доказа, че Астра Зенека причинява смърт при някои хора, а при други може да доведе до доста сериозни проблеми!? А Файзер причинява възпаление на сърдечният мускул при доста млади мъже. Но разбира се най-добре възможно най-много хора да се ваксинират, спор няма.
17
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само посмейте да барнете децата ей
16
3
 
45
 
! Отговори
бонго преди 2 години
Бреей, само и само зян да не станат, дай да ваксинираме и децата!!?? Ми набодете си лично по стотина дози, като сте такива радетели за ваксинация, алчни садисти...