Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!

Според д-р Бацелова, ваксините нямат трайни последици в бъдещето
11 юни 2021 09:23, Петя Славова
143
Апел: Да не държим ваксините в хладилниците, а да имунизираме децата!
Снимка: БГНЕС

Все повече страни решават да ваксинират и по-младите срещу коронавируса, а какви са нагласите това да стане и у нас?

"Това е решение, което трябва да вземе родителят, няма как да го вземе ученикът", коментира пред БНР Мая Стойчева, началник на Регионалното управление на образованието в Кюстендил.

"Най-вероятно това трябва да е през личните лекари, РЗИ. Все пак е дете. Не може училищната сестра да извършва това", допълва Стойчева.

Още по темата

Половината, ако не и повече родители, преди време изразиха  несъгласие за прилагането на антигенни тестове спрямо децата им, припомня Виолета Инкьова, директор на средно училище в Дупница.

Личен лекар от Дупница подчертава, че никой няма да прави нищо задължително. "Въпрос на личен избор, на лично убеждение. Ние не сме като други държави по света, където ваксинацията срещу Covid е била задължителна за известен период от време", изтъква д-р Николова.

 В България сме допуснали грешка да не сме осигурили досега необходимата информация, отчита епидемиологът д-р Христиана Бацелова, преподавател в Медицинския университет в Пловдив.

Според нея ваксините "нямат трайни последици в бъдещето".

При ваксините срещу COVID-19 до няколко дни не остава нищо в човешкия организъм, пояснява Бацелова.

"При положение, че имаме ваксини, не е необходимо да държим ваксините в хладилниците, вместо да ваксинираме и децата", смята Христиана Бацелова.

По думите ѝ "есента нещата няма да са по този розов начин, ако не ваксинираме максимално бързо и учениците, и възрастните".

Д-р Бацелова е "за" отпадането на различни рестрикции за ваксинираните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
37
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Децата нямат нужда от защита срещу ковид. Напълно неоправдан риск граничещ с безумие!
14
3
 
38
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Колко деца се разболяват от ковид - 0, нула, НУЛА!!! Децата го карат безсимптомно или много леко, а и като ваксинирани пак могат да пренасят вируса. Защо тогава, за пари, нали???
13
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма никакви основания, ама никакви основания, този лекар да твърди каквото и да било за евентуална ситуация през есента. Може да е по-добре, може да е по-зле, може да е всичко без значение на ваксинираните деца. Но пропагандата за ваксините е необходимо да върви. Значи е необходимо да ни се вмени непременно, че по-малкото ваксинирани деца ще доведе до повече есенно заболели. Да възрастните те говоря.
12
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кунчев като даваш съвети ,къде е вируса бря...вие като желаете може да се ваксинират е всеки месец а ментета ваксини
11
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"нямат трайни последици в бъдещето"Смел коментар с оглед шест месечната разработка. Някак не лежи на действителното краткосрочно тестване. Не следва ли учен да се изказва на базата на проверена информация ?"няколко дни не остава нищо в човешкия организъм"Тогава на каква база спира ковид ? Все нещо следва да остане, анти-тела, шипни протеини и тн. Или съсиреците се броят за натурални образования ? Хем никой не заставял, хем призиви правим... Нещо не ми харесвате.
10
2
 
54
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Голяма мъка, че не ви се получава ваксиналната кампания...
9
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия се не спряха с тези ваксини. Няма и година от както пИндемията почна, те имали вече ваксини, сещаш се. Нищо, че всички тези ваксини са в тестови период до 2023
8
4
 
51
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Долу ръцете от децата, чудовища @@@
7
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами женами е бременна с ковид, взеха я в болница, само за да я наблюдават.В къщи с малкия почти не сме усетили болест, пълна глупост и само паника да има с този covid.Да ако човек е с слаба имунна система - може би има смисъл да се ваксинира, но като цяло е пълна глупост.
6
36
 
5
 
! Отговори
Киро преди 2 години
Абе това с доброволните неща е от скоро. Едно време туберколозната не питаха родителите ни. Идваха в училище и правеха на всички теста с надраскването на предмишницата и след 3 дни, ако няма реакция слагаха освежаваща доза в рамото. Най-готиното е, че туберколозната ваксина е доказано неефективна и безсмислена, затова и западните страни много отдавна я нямат във ваксинационния календар на децата си.
5
4
 
45
 
! Отговори
Боцкай Стадото преди 2 години
Никога няма да се Ваксинирам, Понесете си Загубите - Мо ше ници!
4
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото децата са с голям риск да умрат от Ковид,или защото най голямото престъпление срещу човечеството трябва да продължи с пълна пара?
3
2
 
39
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БАЦИЛОВА: АСТРА ЗА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА :D / ГОЛЯМ МЕРАК Е ДА СЕ НАБОДАТ ДЕЦАТА!
2
3
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според нея ваксините "нямат трайни последици в бъдещето" ?? Тази да не е time traveler?
1
4
 
39
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Бацелова?! Това вииц ли е? Какво е това име? Еврейско?