Продължа издирването на "черната кутия" на падналия МиГ-29

Операцията тече вече пети ден
46
Продължа издирването на "черната кутия" на падналия МиГ-29
Снимка: БГНЕС

Операцията на Военноморските сили по издирване на "черната кутия" на падналия на 9 юни в Черно море самолет МиГ-29 продължава, съобщиха от Министерството на отбраната. При тренировъчния полет за поразяване на въздушна цел в нощни условия във водите край Шабла загина майор Валентин Терзиев от авиобаза Граф Игнатиево.

Още по темата

В издирвателните дейности днес, 13 юни, отново участват екипажите на минен ловец "Цибър" и патрулен катер от състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби, съвместно с кораба "Номад" от Института по океанология към БАН и катер на частна фирма със специализирана техника.

Участниците в операцията извършват обследване на морското дъно в различни райони от предварително определения периметър от 20 квадратни мили. Дълбочината, на която работят е близо 70 м. Координатите на районите за претърсване са прецизирани с помощта на експерти от Военновъздушните сили.

Въпреки лошите метеорологични условия вчера минен ловец "Цибър" остана в района на операцията и продължи с издирвателните действия. Дейностите за откриването на "черната кутия" на изтребителя не са прекъсвани вече пети ден.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: изтребителчерна кутия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В хангара потърсиха ли?
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя самолет при такива мащабни учения е бил следен поне от 5 радара - други самолети, кораби в района, има и очевидци летял е близо до брега. Имат и оборудване за такива ситуации - представете си,че американците изтърват нещо секретно в морето - ново оръжие и т.н. и така ли ще кажат - ами майната му,не можем да го намерим, руснаците да си го вадят...После за такива учения всичко се следи под лупа и се правят стриктни и детайлни вътрешни анализи. Тези приказки,че го няма са за ***, като нас.
6
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега след като приземихме принудително бойната авиация като Верни Стратегически Партньори, няма ли най-после американските братя в знак на съпричастност и доверие, да отпуснат една ескадрила от най-старите им, почти ненужни Ф-16 на символичен наем, да се учат момчетата и да охраняваме "гордо" Натовското небе, докато чакаме хартиените Ф-16 още поне 3 години. Все пак като баровци си платихме КЕШ 3 милиарда лева доверено партньорство.
5
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това не е граждански самолет, а военнен 4 + поколение. Как може една играчка за любителски нужди да има телеметрия а боен самолет не? Как може кутии паднали в океана да се изваждат с роботи, а от дълбочина на която не се изискват SAT водолази да не може. Как кутии на 300 метра(30 Бара хидростатично налягане) при соленост 33г/л се запазват, а на 70 метра и солесъдъжгание 26г/л се повреждат?....... Реторични въпроси.
4
0
 
14
 
! Отговори
глас от тъдява преди 2 години
Испанците откриха тялото на дете на 1000м дълбочина и то без идея да си имат къде точно е потопено и въобще дали бащата и хвърлил децата зад борда пък тези една кутия на 70метра не намират като се предполага че при бойни учения се следи положението на техниката в реално време...
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кутията вероятно вече е прибрана от тоя който стори този отвратителен акт.
2
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искайте помощ от руснаците....България няма капацитета да провежда подобни операции.
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига сте го нищили това. Пилота най - вероятно дори не е разбрал, че ще се удари във водата. В името на паметта му трябва да се търси отговорност на хората заради, които летят по 30 часа на година... от 15 -20 години. Всичко друго са празни приказки.