В Болярово вземат повторно кръвни проби от стадото на Ана Петрова

Очаква се резултатите от пробите да бъдат готови до месец
13 юни 2021 18:32, Анисия Иванова
24
В Болярово вземат повторно кръвни проби от стадото на Ана Петрова
Снимка: БГНЕС

В Болярово започна процедура по повторно вземане на кръвни проби за наличието на чума по дребните преживни животни от стадо, собственост на местен животновъд.

Заместник-земеделският министър Крум Неделков, заедно с 11 ветеринари, вземат проби от всички 170 животни във фермата на Ана Петрова от общинския град. Ако резултатите от изследването покажат, че животните са здрави, ще отпаднат наложените ограничения на фермерите от Ямболска област да търгуват с месо и млечни продукти в Европейския съюз, както и да изнасят за трети страни.

Още по темата

"Следващата стъпка ще бъде изпращане на пробите в референтната лаборатория във Франция, Монпелие, и в още една лаборатория в Германия, която очакваме да потвърди неналичието на вируса“, каза Неделков пред БНР.

Очаква се резултатите от пробите да бъдат готови до месец.

Санкциите бяха наложени заради констатираните чумни огнища в Ямболска област през 2018 години, когато бяха унищожени повече от 3300 овце и кози. Ана Петрова не допусна ветеринари във фермата си и нейното стадо беше запазено, но заличено като стопански обект и оттогава съществува незаконно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари