Стреляно ли е по майките на откритите мечета в Смолянско?

За една седмица три мечета бяха намерени сами
14 юни 2021 12:00, Ния Христова
28
Стреляно ли е по майките на откритите мечета в Смолянско?
Снимка: БГНЕС
За една седмица три мечета бяпа намерени изоставени и бедстващи в Смолянско. Малките животни бяха настанени в Парка за танцуващи мечки в Белица.
 
Димитър Иванов, директор на Парка, обясни пред bTV, че за мечетата се полагат всички необходими грижи и в момента се чувстват добре. Животинчето, намерено в петък, е било най-стресирано, било е и най-малко на килограми. 
 
"В момента се адаптират. Опитваме се да ги успокоим. В петък беше подаден сигнал за бедстващо мече до река. Колегите са отишли на място, направили са обход, за да проверят дали евентуално няма майка, такава не е локаризирана и мечето е заловено", обясни Иванов.
Още по темата
 
"И двете са имали късмет да не бъдат намерени от хищник. Такива мечета, ако останат бедстващи сред природата, нямат шанс да оцелеят. Сега са на диета, дневната дажба е от 10 до 20% от теглото им, в момента са на оризово мляко и плодове", каза още директорът на Парка за танцуващи мечки в Белица.
 
Целта е мечетата да се реахабилитират и да се върнат в дивата природа. От Министерството на околната среда и водите съобщават, че данни за убийството на майката няма.

28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Стрелят по мечки, стрелят по студентки ... Какво става бе, г-н Президент?!
5
0
 
5
 
! Отговори
Прост ли си? преди 3 месеца
Това беше по повод коментар "Американ"..
4
2
 
12
 
! Отговори
Прост ли си? преди 3 месеца
*** ли си или се преструваш на такъв???Има ли изобщо някаква логика в безумния ти пост - в Северна Америка, където живеят хиляди мечки и се развива полулацията те са под особена закрила, въпреки че са от по-агресивния вид гризли. А, нашите не са и са и малко освен това.
3
3
 
11
 
! Отговори
aa1830 преди 3 месеца
Трябва да има смъртно наказание за такива ***!
2
1
 
32
 
! Отговори
Елемаг преди 3 месеца
Няма да намерите майки,защото всичко е одрано за кожата.Зъбите и ноктите се продават за трофеи.Все още има месари,които се гордеят от консумацията на мечата ***.Има и такива ии..ооти!!На ГЕРБ добрите неща за 3 мандата се броят на пръсти.едното беше забраната за отстрел на мечките.Но явно много още трябва.За мечка ,освен ако не е стръвница,до живот да се влиза!!!
1
25
 
1
 
! Отговори
Американ преди 3 месеца
Отстреляйте всичките тези гадини, опасни са!https://yahoo/sports/two-campers-asleep-tent-injured-015935893.html