Стреляно ли е по майките на откритите мечета в Смолянско?

За една седмица три мечета бяха намерени сами
14 юни 2021 12:00, Ния Христова
28
Стреляно ли е по майките на откритите мечета в Смолянско?
Снимка: БГНЕС
За една седмица три мечета бяпа намерени изоставени и бедстващи в Смолянско. Малките животни бяха настанени в Парка за танцуващи мечки в Белица.
 
Димитър Иванов, директор на Парка, обясни пред bTV, че за мечетата се полагат всички необходими грижи и в момента се чувстват добре. Животинчето, намерено в петък, е било най-стресирано, било е и най-малко на килограми. 
 
"В момента се адаптират. Опитваме се да ги успокоим. В петък беше подаден сигнал за бедстващо мече до река. Колегите са отишли на място, направили са обход, за да проверят дали евентуално няма майка, такава не е локаризирана и мечето е заловено", обясни Иванов.
Още по темата
 
"И двете са имали късмет да не бъдат намерени от хищник. Такива мечета, ако останат бедстващи сред природата, нямат шанс да оцелеят. Сега са на диета, дневната дажба е от 10 до 20% от теглото им, в момента са на оризово мляко и плодове", каза още директорът на Парка за танцуващи мечки в Белица.
 
Целта е мечетата да се реахабилитират и да се върнат в дивата природа. От Министерството на околната среда и водите съобщават, че данни за убийството на майката няма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
25
 
1
 
! Отговори
Американ преди 2 години
Отстреляйте всичките тези гадини, опасни са!https://yahoo/sports/two-campers-asleep-tent-injured-015935893.html