Какви са версиите за смъртта на 5-годишното дете?

Прокуратурата проверява случая
15 юни 2021 08:37, Ния Христова
15
Какви са версиите за смъртта на 5-годишното дете?
Снимка: БГНЕС
5-годишно дете почина във Великотърновската болница. Прокуратурата започна проверка по случая, лечебното заведение също проверява инцидента. По първоначална информация детето се е задушило с храна след повръщане.
 
Дядото на починалото дете Йордан Асенов разказа, че внучката, за която се грижат, тъй като родителите са в чужбина, повръщала два дни преди да бъде закарана в болницата. 
 
"Дадохме й лекарство и тя се подобри. След това обаче се влоши и я закарахме в болницата. Последва ново влошаване в неделя в болницата", сподели той в ефира на Нова тв. Йордан посочи още, че в лечебното заведение той е хранил детето с парченца кренвирши.
Още по темата
 
Д-р Галина Гарева, медицински директор на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", заяви че при повръщането на детето то вероятно е аспирирало част от повърнатите материи. 
 
"От трахеята, в хода на реанимационните мероприятия, са извадени голямо количество недосмляни продукти. Вероятно това е причината за смъртта на детето, но нека да не избързваме със заключенията", посочи тя.
 
Детето е страдало от астма, но не е имало сериозни проблеми със здравето, споделят близките му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тия осигуровки, че не ги плащали! Децата се осигуряват от държавата.
13
4
 
2
 
! Отговори
дядо АсанАсенов преди 2 години
До Фуктически... каква Айше , бе бугарин ? Нали и тя се нещо иска . Яйца ми иска . Стар съм вече . Моите яйца не стават , бугарите не гледат вече кокошки. В магазините - камери. При бугарските доктори е безплатно. Никой не ти иска доказателства за платени осигуровки, докторите искат само да не ги биеш и те оставят да си правиш каквото си искаш. А ако стане някой сакатлък... и *** умре. Ей го Мюмюнчо, съседчето - Кумпютъен специалист. Ша ги осеере и оппикае бугарите с коментари под статията .
12
3
 
14
 
! Отговори
Фуктически... преди 2 години
До ОбективноДядото на починалото дете Йордан Асенов разказа, че внучката, за която се грижат, тъй като родителите са в чужбина, повръщала два дни преди да бъде закарана в болницата.ЧЕТИ БЕ , ЧУКЧА . ЧЕТИ... Като не ви харесват българските лекари що не си водите децата при баба Айше баячката . И без това не плащате осигуровки. Никога не сте доволни от болниците . Съмнявате се във всяко лекарство... баба iShe ви очаква. За 0 време ще вдигне чаавето на крака . Що трябва да се караме?
11
3
 
8
 
! Отговори
Кух профил преди 2 години
Как 2 дена детето ще повръща и няма да го закарат на болница. Кви са тия ***? Дядката наистина е за разстрел.
10
2
 
18
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Доста често възрастните хора губят връзка с реалността, някои повече други по малко и започват да се държат неадекватно, този случай е доста съмнителен явно, че има нещо щом детето повръща, а да продължи да го храни в болницата с кремвриши направо ми звучи като лудост. Малко ми напомня ония случай дето децата починаха заради отровата за мишки сложена в стената, как майката обвиняваше лекарите, че са били инжекция на детето и то умряло веднага след нея как кълнеше докторите и ги обвиняваше..
9
16
 
4
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
За по- долу пишещите: Първо - ДЕЦАТА НА БГ СЕ ОСИГУРЯВАТ ОТ ДЪРЖАВАТА!!!! ВТОРО - ДЯДОТО КАЗА, ЧЕ ДЕТЕТО НЕ Е ПОВРЪЩАЛО ПРЕДИ ДА МУ СЛОЖАТ ИНЖЕКЦИЯ!!! Та въпросът е : КАКВА е инжекцията, СЛЕД която детето започва да повръща???
8
4
 
11
 
! Отговори
Somebody преди 2 години
В търновската болница отдавна важи правилото, пациентите сами да си осигуряват храната!
7
1
 
10
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
На Края ще цъфне истината за дядото. *** работа
6
1
 
32
 
! Отговори
D преди 2 години
Кренвирши при повръщато дете?? Не знаят ли, че при такова състояние се спазва диета. То от кренвирши и здрав човек може да повръща.
5
9
 
27
 
! Отговори
Доктор Ху.. преди 2 години
Детето повръщало от 2 дена ... той му дал парчета кренвирши да яде .... докато лежи по гръб в болничното легло .... Дъртия е за разстрел.... ама докторите ще го отнесат. И мед. сестра .... щото те си нямат цял катун роднини дето да вият денонощно пред прозорците на болницата . Нямат си БХК. Нямат си подкрепата на медии и държава . Докторите са НИЩО. Нямат права . Само задължения . Като това да пазят живота на пациентите си от болести и роднини ....
4
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А що не питате загриженият дядо, имали ли са или не здравни осигуровки. Щото българите плащаме като луди, за да може после те да се лекуват и да ни гонят лекарите от България? Още два-три такива инзидента с *** и лекарите ще замислят тук ли им се работи и после ....
3
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бедността го уби.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В кренвиршите слагат всякакви *** но не и месо
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Де се е чуло и видяло ром да е виновен за нещо!!!