БАБХ прекрати производство на сирене в незаконен обект

Той не е регистриран по съответните изисквания
17 юни 2021 17:52, Ния Христова
28
БАБХ прекрати производство на сирене в незаконен обект
Снимка: БГНЕС
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прекрати производството на сирене в нерегистриран обект в Костенец, област София, съобщи bTV.
 
Съвместна проверка на агенцията и Икономическа полиция е констатирала нерегламентираната дейност. Проверката е извършена след подаден сигнал.
 
На място е установено, че се извършва преработка на сурово мляко и производство на сирене в жилищна сграда. Установено е, че обектът не е одобрен и регистриран в съответствие с изискванията, заложени в Закона за храните.
 
800 литра овче мляко и 50 кг сирене са насочени за унищожаване. На собственика на обекта е съставен акт.
 
Санкцията за подобно нарушение е най-малко 2000 лв. Органите на реда разследват случая.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
7
 
6
 
! Отговори
дo 1 преди 2 години
Не е Радев алоуууу!!!Това са калинки на ГЕРБ от БАБХ!И вместо да го узаконят те го затварят!Аз разбирам да има отровен или нещо,ама защото нямал документи?!Стискат дребния е това е политиката на ГЕРБ!!!!!Щом не снасяш за шкафчето край!Ако не му е хубаво сиренето няма да има клиенти!Не е нужно БАБХ да се меси,освен да му издаде документи и да си работи законно човека!
4
2
 
3
 
! Отговори
payak преди 2 години
Контролните органи са проверили и констатирали нередности. Може пък и правилно да са действали. Ако не е така-добре дошла комунистическа диктатура. Следва национализация. И съд-народен, или демократичен, или демакритчно български, или патриотичен-все тая за враговете на народа /неудобните/. Присъдите задължително осъдителни, тежки, презумпция за виновност до доказване на противното, което е малко вероятно.
3
4
 
21
 
! Отговори
No Coment преди 2 години
БАБХ унищожи и затвори обект в който се произвежда сирене от мляко.Производството било негламентирано заради използването на млякото като основна суровина за производство на сирене.
2
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ще ядете 'сирене' от палмово мляко! Гарантирано от Радев!
1
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
човека искал сирине да си прави, а куманиста радеф му посегна на частната собственост като грешеф казаните за ракия по селата