БАБХ прекрати производство на сирене в незаконен обект

Той не е регистриран по съответните изисквания
17 юни 2021 17:52, Ния Христова
28
БАБХ прекрати производство на сирене в незаконен обект
Снимка: БГНЕС
Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) прекрати производството на сирене в нерегистриран обект в Костенец, област София, съобщи bTV.
 
Съвместна проверка на агенцията и Икономическа полиция е констатирала нерегламентираната дейност. Проверката е извършена след подаден сигнал.
 
На място е установено, че се извършва преработка на сурово мляко и производство на сирене в жилищна сграда. Установено е, че обектът не е одобрен и регистриран в съответствие с изискванията, заложени в Закона за храните.
 
800 литра овче мляко и 50 кг сирене са насочени за унищожаване. На собственика на обекта е съставен акт.
 
Санкцията за подобно нарушение е най-малко 2000 лв. Органите на реда разследват случая.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май си нямате представа какво можете да лепнете от такова сирене, ако няма санитарен контрол. Две от нещата са туберкулоза (по кравите) и бруцелоза. Не случайно има един куп санитарни изисквания. Никой не те спира да си правиш сам за вкъщи, ама ако искаш да продаваш, бъди така добър да спазваш правилата.
24
0
 
2
 
! Отговори
Ниневия преди 2 години
Забелязвате ли - няма СУХО МЛЯКО, няма хомогенизирани добавки и пълнители, просто натурално, истинско, току-що издоено овче мляко, мая и ето ви сирене по технологията на прадедите. Това сирене не е фалшиво, всъщност може би именно това е истинско сирене. Хората с малката домашна мандричка по-скоро се нуждаят от подкрепа, а не от глоби. Биха могли да бъдат подпомогнати не само с пари, но и с идеи примерно за производство на бутиково био-сирене.
23
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово в малките , кварталните магазини се продава такова сирене Разтеглят ти го и на етикета пишат само грамаж и цена - няма съдържание , няма срок на годност Яде народа *** и се радва че е евтино В големите вериги на разтегленото сирене винаги слагат един голям стикер с цялата информация и срок на годност И все пак най-добре е да се купува само сирене от големи фирми в тяхната опаковка и срок на годност поставен от тях
22
1
 
5
 
! Отговори
до 18 преди 2 години
Ти защо мислиш,че не е отишъл?А тук и да нахалстваш и да питаш ти казвт НЕ!Не си от наще хора!Лично съм го изпитал и продължавам битката от 1996 година до днес.Не е за мандра,но то няма значение за какъв бизнес става въпрос.Ти какво си мислиш,че хората предпочитат да не им е на светло бизнеса и да се крият и да не плащат данъци ли?Ами не е така!Не сме в 90-те години вече!Без значение кои комунисти са на власт,винаги може за техните хора и винаги НЕ може за нас обикновените.Затова няма инвестиции
21
2
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Не знам обекта какво сирене е произвеждал, но от тридесет години ни тровят "законно" с дейното съдействие на БАБХ (преди ДВСК). То не бяха палмови масла, сухи млека, ензими, пармеат, замразени отпадъци от къде ли не....Накрая хората си взеха поука и всеки пита за домашно сирене, кисело мляко, месо. Затова е затворен обекта. Най-вероятно някой собственик на две-три крави е подсирвал мляко за да продава. Изключително опасно за мафията от "законни" производители.
20
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-2, а ти ще продължаваш,да ядеш сиренето на тиквата,което,знаеш,къде се произвежда,да ти е сладко.
19
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-19,*** за шумкарите не знам,но мандрата,сигурно е на някой,гербер -комунист,там покрай Костенец има такива мандри,мога и имената на собствениците им,да ти напиша,но не съм такава гад,като герберите -комунисти,ако помислиш,може да разбереш,кои са
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 17 В Швейцария ще е отишъл предварително в местната браншова оганизация или в РЗИ и ще е попитал и ще са му казали. И тук ако питаш и нахалстваш ще ти кажат. И ако го хванат, глобата няма да е 2000лв. Освен това в Швейцария има много стабилен монопол над сиренето и малки фирми нямат почти никакъв шанс да пробият.Да не говорим че всеки втори козар е със смартфон с нет и пак го мързи да си прочете изискванията.
17
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно много хора не разбират как се прави сирене,И не само сирене.Такива документи се изискват все едно имаш фабрика да изнасяш в цял свят.Човека има малко мляко и прави сирене.Той не знае какви хартии трябва да показва или да пуска молби или там каквото се изисква.Вместо да му помогнат,те идват и го ликвидират!В Швейцария ще го узаконят,ще му издадат документи и ще му прибират данък.В България ще го унищожат!КОМУНИСТИ!
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано не е човека, от който си купувам сирене. Няма по-вкусно. И е от мляко.
15
2
 
6
 
! Отговори
до 12 и 14 преди 2 години
В РЗИ се работи много повече от БАБХ.............направо се чудя как БАБХ е свършила някаква работа!!
14
0
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 2 години
А на РЗИ?
13
4
 
2
 
! Отговори
до 11 преди 2 години
Не ме спира лиииии????!!!!!Ти май вярваш в дядо Мраз а?Не си в час,явно си чиновник на държавна работа.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 10 Прочети си новините от 6.06.2021г. :) Деян Стратев е новия.
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 9 - Никой не те спира да правиш истинско сирене. Трябва обаче доста чистота, съдове и пригодност на помещенията. За да те затворят и изземат храната, значи проблема е доста по-голям. Иначе само предписания и глоби.Освен това и малките мандри също бухат заместители.
10
2
 
11
 
! Отговори
до 8 преди 2 години
В БАБХ не е пипано.Калинките са си там!
9
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама как е възможно някой да прави истинско сирене в България?Какво да правят големите производители със сухото мляко,дето го внася еди кой си а?!!!!Ще ядете каквото е внесъл!!!!Истинското се затваря!НЕЗАКОННО Е!!!!Няко е платил да е НЕЗАКОННО!!!!
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 5 Абе те калинки на ГЕРБ не останаха бре, или не си следил масовите "уволнения" в последните 2 месеца?
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако познавам човека, който прави сирене от МЛЯКО, ще си купувам от него.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А колко е законно влагането на всякакви ......./.сещайте се /и се продава като сирене, при това в големи търговски вериги.