Дъжд в петък в цялата страна, някъде с гръмотевици

В крайните югозападни райони ще стигне до 30°C
17 юни 2021 17:15, Елка Василева
6
Дъжд в петък в цялата страна, някъде с гръмотевици

След полунощ валежи от дъжд ще има на места главно в Североизточна България, докато в югозападна част на страната ще настъпи временно изясняване. В повечето райони ще е тихо, в източните - с до умерен северозападен вятър.

През деня увеличението на облачността от североизток ще обхване цялата страна и ще има почти повсеместни валежи от дъжд. На места след обяд ще има и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северен вятър, в източните райони - временно силен от северозапад.

Максималните температури ще са между 22 и 27 градуса, в крайните югозападни райони, където ще има повече слънчеви часове, до около 30 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието ще е предимно облачно и дъждовно. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 20-23 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 18-20 градуса. Вълнението на морето ще се усили и ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен север-северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

През почивните дни облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна, ще има и валежи, в събота на места в Западна и Северна България - временно интензивни, след обяд придружени с гръмотевици. Вятърът ще е със северна компонента, временно до умерен и с него температурите слабо ще се понижат.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 Aми ей го- Путин отиде за ден -два до Женева и наводнения. Ако си беше там щеше с волята си на кагебеец да ги спре.
4
0
 
1
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Г-н Хекимян,изпратете Станислава Цалова на курс по ограмотяване за синоптичната професия в телевизия БТВ!Не ми пука колко тя ще компрометира медията,но няма друга толкова неграмотна, когато се появи на екран.С движение на някаква кукла,говори за някакви градуси,без да поглежда към картата.Ако не вървят надписи върху камерата,тя ще пълна скръб,защото не може да запомни 30-40-думи. Не падайте на нивото на някоя току що проходила тв-кабеларка!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Загубена страна
2
1
 
1
 
! Отговори
охаа преди 2 години
мега топ, давай тез порои
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия масово е в наводнения, а тук нито дума по въпроса. Видяхте ли сега как ви затварят устенцата по въпроси, свързани с Русия.