Гърците проверяват COVID сертификатите, но само на око

РЗИ нямат техника, с която да проверяват дали документите са фалшиви или не
17 юни 2021 09:37, Ния Христова
18
Гърците проверяват COVID сертификатите, но само на око
Снимка: БГНЕС
На границата с Гърция, на пункт ГКПП "Кулата", COVID сергификатите за ваксини се проверяват от РЗИ Благоевград на око. 
 
На границата с южната ни съседка се образуват големи опашки и в двете посоки именно заради тези проверки, съобщи bTV.
 
Българите в момента могат да се върнат в страната ни само срещу ваксинационен сертификат или PCR и антигенен тест, направени съответни в рамките на 72 часа при пристигане или 48 часа преди това. 
 
"Сертификатът има баркод, но ние сме оборузвани само с едни таблети, които не ни дават възможност да проверяваме дали тези сергификати са истински или не. Разчитаме н акоректността на хората", призна представител на РЗИ Благоевград.
 
По думите й има хора, опитващи се да хитруват, но здравните власти продължават да разчитат на коректността на гражданите.
 
Ако не бъдат спазени условията за влизане в страната, влизащите се поставят под 10-дневна карантина, която може да бъде отменена с отрицателен тест, направен в лицевзирана лаборатория.

18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толко ли не могат да си свалят един QR четец...
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Фотошопен капиш
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"оборузвани", "сергификати", "н акоректостта"????? Май авторката трябва да изтрезнее
13
6
 
9
 
! Отговори
bam преди 3 месеца
Пълни глупости. ТОРМОЗ Е ТОВА! ДОЛУ КОВИД ДИКТАТУРАТА! За американците може без тестове и ваксини, ама нас ще ни мъчат с глупости....
12
5
 
3
 
! Отговори
до Чичо Скруч преди 3 месеца
да 2 върнти по тая схема,за съжаление,луциферезата е приверена намерил съм информация тестове с мишки и растения,вчера гледах независим анализ на съставките и имаше 66.6мг луциферин,ако не е вярно знаяи има нано чипове.А и не мисля че не са предвидили терикатие.
11
2
 
1
 
! Отговори
Чичо Скруч преди 3 месеца
До До стефчоима нещо истинско в твърдението ти
10
6
 
2
 
! Отговори
До стефчо преди 3 месеца
500лв гориш има скенери на летищата в Англия,във ваксината има луцеферин.Тато това съединение влезе в органисма,има луцифереза та как хващат че нямаш ваксина не светиш зелено на скенера, луциферезата е при светукйите и при морки планктон и някои морски обитатели.
9
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще ни уморят от бюрокрацията повече отколкото вируса. Всички знаят че това са си пълни глупости. И след ваксина пак може да си приносител да си го изнесеш вирусчето за Гърция и с пср тест правен преди два дни пък може да си лепнал вируса в деня на пътуването и след 6-7 дена да започнеш за си заразяваш по гръцки. Чрез тия глупости се опитват да откажат хората от пътуване и им се получава. Много народ точно заради това не му се пътува
8
1
 
1
 
! Отговори
Инж. Гонзич преди 3 месеца
Сергификати, оборузвани, сергификати, сергификати... Триете коментари, а статията не поправяте :D
7
5
 
3
 
! Отговори
Стефчо преди 3 месеца
Тез сертификати/ имунизационни документи за ковид или квито там ги водите, спокойно могат да се купят срещу 500кинти. До преди 1м вървяха по 300. Така, че който не ще ваксина, бърка я джобчето и не се занимава с тестове и простотии.разбираш ли ...
6
1
 
8
 
! Отговори
Вуте...... преди 3 месеца
Този сертификат, показан на снимката отдавна не важи!!! Поне да си бяхте направили труда да видите новия /сега действащия/ и тогава да пишете статии!!
5
4
 
23
 
! Отговори
Програмист преди 3 месеца
за проверка на сертификат със всеки смартфон който има камера : 1. влизаш на his.bg/certificate; 2. Избираш "проверка на сертификат", кликаш на иконата за QR код; 3. Телефона ще ти поиска разрешение за достъп до камера и файлове; 4. Сканираш баркода и ти излиза дали е валиден или не, с копие от сертификата но заличени лични данни.Какво точно не им е ясно на тези мaлoyмници?
4
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Истинските ковиваксъри се познават по празния поглед, тревожното поведение, ненужно носене на маска. Ако има усмихнат човек с интелигентен поглед, и не подскача ако някой кихне, вероятно не е ваксиниран. Така ще ги изловим тия антиваксъри
3
6
 
4
 
! Отговори
Затова избягаха от преди 3 месеца
еврейския съюз британците.Не искат да хранят хитри гърци и т.н. балканци....
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С окото рентген ги гледат и който дава евракис- няма проблемакис.
1
3
 
13
 
! Отговори
Програмист преди 3 месеца
ха! щом аз мога без да съм никакъв значи и те могат! Ама си търсят извинение да направят някоя сладка обществена поръчка и да усвоят едни милиони.