Мъж почина в Спешно отделение след часове лутане по кабинети

От болницата уверяват, че са положени всички нужни усилия
17 юни 2021 09:13, Ния Христова
105
Мъж почина в Спешно отделение след часове лутане по кабинети
Снимка: БГНЕС
Мъж е починал в Спешно отделение на болницата в Плевен след седем часа обикаляне по кабинети. По-рано през деня 69-годишния Наум Петров е претърпял лека катастрофа. До спешното отделение на болницата го е откарал негов близък.
 
Мъжът пристига в болница на 14 юни по обяд, а близките му не са допуснати с него в здравното заведение.
 
"След половин час го изкараха на носилка, за да му направят скенер. Травма на главата не беше установена. Изпратиха го в кардиологията заради проблем със сърцето. След време ни казаха, че го пращат на втори скенер, който открива, че дядо ми има счупени ребра", разказа пред Нова тв внучката на Наум – Нона.
 
Лекарите са уверили близките, че белите дробове не са засегнати и няма опасност за живота на мъжа. През цялото време семейството на Наум не е имало представа какво се случва с него.
 
"Към 19,30 часа ни съобщиха, че ще бъде настанен в гръдна хирургия, където има едно свободно място. Ние го придружихме и видяхме, че е заето само едно легло. Между 12 и 19 часа той се лута по кабинетите. Никой не знае какво се случва с него и в какво състояние е. Беше в шок. В 20 часа ни изпратиха да му вземем нещата. Баба и майка се качиха при него, но ги накараха да излязат, защото е започнал да се влошава", каза още Нона.
 
След 21 часа лекар съобщава на близките, че Наум е починал. Лекарите не предоставят епикриза на семейството. Те получават само смъртен акт, в който като причина за смъртта е записано „тъпа гръдна травма”.  
 
"Мъжът е дошъл с личен автомобил. Настанен е в противошокова зала. Не е обикалял по кабинетите – започнато е лечение. Мъжът има няколко различни травми и нарушена психомоторика. Мъжът е бил в шок, отказвал е да му взимат изследвания, не е знаел къде е, не е искал да бъде лекуван. Налагало се е няколко пъти да бъде успокояван с медикаменти, за да бъде продължено лечението и да му бъдат направени нужните изследвания", каза Момчил Цветков, пиар на плевенската болница.
 
Направени са консултации с гръден хирург и с мозъчен специалист, тъй като е имало съмнения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
10
 
! Отговори
Тъжно преди 2 години
Причината за смъртта не е *** гръдна травма а е *** здравна система.
62
8
 
11
 
! Отговори
Бау преди 2 години
"не е искал да бъде лекуван" голяма част от починалите от covid са такива ... "Не вярвам на лекарите!"
61
0
 
30
 
! Отговори
Георги преди 2 години
И най-лошото, е че всички институции са така ! Тук там има някой съвестен човек, но една птичка пролет не прави. Трябва да се въведе ред тази държава иначе ще става от зле по-зле. И трябва да се започне от най-дребните неща - чисти улици, добра инфраструктура. Човек няма ли качествен живот не може да се очаква, че ще полага качествен труд. На моите работници всеки ден им обяснявам - работното място трябва да е чисто и подредено, за имаш желание да работиш. В мизерна среда качествен продукт няма.
60
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Случай с приятел от преди 5 години.Отиде в софийска болница с тежка кашлица и температура около 40 гр.Направиха му снимка и остановиха двустранна бронхопневмония. От момента на влизането му в болницата до настаняването в отделение минаха 12 часа.През нощтта почина от задушаване, защото никой не го беше погледнал и не го беше включил на кислород както е трябвало и защото цял ден го бяха мотали по ледените и ветровити коридори (месец декември).От тогава нямам какво да кажа за нашата болнична помощ
59
0
 
33
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Последно като ми се наложи да ходя по спешност в болница си бях навехнал глезена и съм имал скъсани връзки. Същата работа като този човек - отиди тук, отиди там, нареди се на тази опашка. Аз не мога да дишам от болка те ме карат да се редя по опашки. На края им теглих една майна, хвърлих им документите и си тръгнах. Сега единият ми глезен е нещо деформиран, но така си ходя.. Това е нашата медицина. Иначе нямам пропуск със здравните осигуровки, но за какво не знам.. всичко е кражба и безхаберие.
58
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я проверете да не са го разпродали на части? Че те там им е силата.
57
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На нашите лекари не им влияе дали болниците са препълнени от коронавируса или са празни - и в двата случая еднакво не им се работи и могат да уморят човек по коридорите докато го мотаят от кабинет на кабинет!
56
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
майка ми почина преди 3 седмици след сепсис от неизваден катетър вкъщи! понеже звънях и на бърза помощ, и на общия телефон, дойдоха 2 екипа, по различно време, искаха медицински документи, дадох им. едните записаха инсулт, без да проверят, че това е епикризата на баба ми (покойник), вторите записаха сърдчен проблем. после ходих до личния лекар, който е записал някава фиброза на черен дроб. идея си нямам откъде си измислиха всичко; фалшиви документи на момента, отказаха и аутопсия.
55
0
 
43
 
! Отговори
. преди 2 години
Ето това е здравеопазването в България.Заради небрежност и безхаберие са погубени много човешки животи.Лекарите са станали бизнесмени.
54
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички тези лекари са за затвор! Стана им много удобно да трепят хора и да не допускат роднини в болницата. Трябва да ги изпратят няколко в пандела та да вземат да се кротнат и с фалшивите диагнози и рушвети.
53
1
 
36
 
! Отговори
До Блъско преди 2 години
Съгласен съм. Знам за доста случаи, включително и мои роднини, които си заминаха от некадърността на лекарите в плевенската болница, която е даже университетска. В момента сме сезирали прокуратурата и отделно завеждаме иск.
52
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От болницата уверяват, че са положени всички нужни усилия.....?! А дали са направили усилия да предположат (или е много трудно за установяване ?!!!) за вътрешен кръвоизлив ,когато кръвта изтича в резултат на увредения кръвоносен съд и се събира в телесна кухина, гръден кош, череп или в самите тъкани...... след ПТП?!
51
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Момчил Цветков, пиар на плевенската болница? Те болница нямат ама ПИАР имат ...
50
0
 
7
 
! Отговори
27057 преди 2 години
До Анонимен 46---------------------------------То и тамошните пациенти са по-ниски от тревата. А нашите лекари просто свободно си упражняват професията.
49
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отгоре на всичко не стига че са нагли и арогантни спрямо пациентите, са и страхливци - спомнете си как "преглеждаха" и "поставяха диагнози" по телефонаМного сериозна реформа трябва в системата им
48
1
 
23
 
! Отговори
Блъско преди 2 години
По големи некадърници от плевенските докторя едва ли има.Споделям го от личен опит
47
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм обикалял като гламав, че и до кабинети които са в други сгради... с пижамата... с абокат на раката....голям кеф е ако не претупаш по някой коридор, т.е. оцелял си до стаята след няколко часа обикаляне с една папка....
46
0
 
16
 
! Отговори
karagioz преди 2 години
пиар ? какава е тази дума ?
45
0
 
30
 
! Отговори
Лелки с бланки преди 2 години
Чиновниците в България само правят нещата дълги, сложни и глупави. Всички министерства са пълни с лелки и техните тонове хартии, а хората страдат всеки ден. Бюрократите убиват хора!
44
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе ужас, после защо ги бият лекарите? Особено личните са такива *** (администратори, не лекари), че не ми се говори.. тяхната работа е само да издават направления за да отиде човек при специалист, който всъщност те лекува и пак те гледат от високо, все едно са хванали господ за шлифера, а пък за медицинските им сестри-помощнички да не говорим...