Спряха строежа на 4 моста на АМ "Хемус", нямали технически проект

Продължава останалата част от изграждането на магистралата
92
Спряха строежа на 4 моста на АМ "Хемус", нямали технически проект
Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от автомагистрала „Хемус“, на които е установено, че се работи без технически проект. Най-голямото от тях е с дължина около 1000 м., съобщиха от АПИ.

Още по темата

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел „Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п. в. „Каленик“ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъде подновена след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.

 


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гербаджията е *** човек. Врещи че му спрели хемус, нищо че там няма документ. Иначе вика "Закона да се спазва от всички!" Явно да се спазва от всички други, но няма предвид себе си. Ама това че магистралата трябваше да е готова 2017г, после 2019, после 2021ва година, това не се помни... Работа работа, работа... неее - Обещания, обещания, обещания..
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Първо бетона,после кофража.."че и на Буци нещата все такива
82
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея строители са някви уникални спецове щом явно на око слагат пилони и др неща по мостовете чудно как са сигурни че ще издържи
81
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не Борисов, а ето такива, спрени от работа ще решат изборите.Което сам си направиш,никой не може да ти го направи!
80
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Еххх веднага я спряхте беее
79
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Болшевишлите военни и милиционерски превратаджи нямат нужда от магистрали по нареждане на Съветите. Цялата магистрала е тревясала и занемарена.
78
5
 
6
 
! Отговори
Много шум коментари преди 1 месец
А статията кой да чете няма: Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел Дерманци до връзката с път -3005 Радювене Катунец, включително и п. в. Каленик (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч.
77
8
 
14
 
! Отговори
Хейтър преди 1 месец
Само знаят да крадат и убиват тези комунисти. Нищо полезно за хората. Спират строежа на магистралата и кой знае още колко хора ще загинат край Микре, Ново село, Джулюница и други опасни места по тясното пътче между София и Варна.
76
8
 
18
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Така беше и през 2013 след идването на Орешарски. Всичко спряха.
75
4
 
17
 
! Отговори
Гражданин преди 1 месец
Ей, тези новите диктатори освен да спират и уволняват друго не могат.
74
7
 
24
 
! Отговори
Срам преди 1 месец
Това е новата власт, идва и спира всичко живо.
73
8
 
26
 
! Отговори
абе преди 1 месец
кви проекти, кви сметки, още малко и чертеж ща поискат... тия шапкари... Пристига бибитков, с нги Куфара и един бус квачки- Севда вади стика: "-Готови сме" и се почва: Винету:-"Кво правим тука?" - "ами срутище" -"Тъй като гледам 5-10 милиона ще идат. Нанков имаме ли фирми?... обади им се! утре да е готово!"
72
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
работа, работа, работа!Как няма технически проект, нали един проект в такъв мащам точно с това започва. Цирк драги ми Андрешко, цирк.
71
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хан КрумПри конфигурация "Всички срещу ГЕРБ", очевидно няма голям избор освен за ГЕРБ. Така и така в служебното правителство се намърдаха всички освен ГЕРБ.
70
6
 
27
 
! Отговори
Хан Крум преди 1 месец
Ако всички от Северна България гласуват за партиите които ще продължат магистрала Хемус, то има шанс за регионите насевер от Балкана. Иначе ще продължи обезлюдаването и обедняването.
69
14
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цяла Северна България ще гласува за строителите на магистрали от ГЕРБ! Искаме си магистрала Хемус!
68
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
след малко ще излезе куфара-Кольо да изфъфли, как това:"един предизборен щаб", ако не куфаро, то поне дежурната Крава, да на облят с кафяв комсомолски патос
67
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези са толкова тъпи, че сами настъпват мотиката. Не ви ли е ясно, че хората в Северна България се интересуват от тази магистрала и искат да е готова възможно най-скоро? С тези саботажи и простотии, ще се чудят как да хванат 4% накрая....
66
13
 
31
 
! Отговори
Зоро преди 1 месец
Магистрала Хемус беше до тук. Понеже съм в бранша искам да кажа, че строителните фирми подготвят актовете за спиране на строителството. Цяла северна България миже да е благодарна на правителството на Рундьо Десиславов Грипенов-Фигуранта.
65
8
 
19
 
! Отговори
Отговор преди 1 месец
До 63Нещо не си разбрал! Строежът се извършва от държавната фирма "Автомагистрали", и ако има някой, който иска да го спре , да прилага парите и да набута свои фирми, това са превратаджиите! Добре ,че Борисов им е платил предварително, че досега парите да са потънали!