Спряха строежа на 4 моста на АМ "Хемус", нямали технически проект

Продължава останалата част от изграждането на магистралата
92
Спряха строежа на 4 моста на АМ "Хемус", нямали технически проект
Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от автомагистрала „Хемус“, на които е установено, че се работи без технически проект. Най-голямото от тях е с дължина около 1000 м., съобщиха от АПИ.

Още по темата

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел „Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п. в. „Каленик“ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъде подновена след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз обаче чета точно обратното! Някой толкова е бързал да даде отсечките на 'свои фирми' и да налапа държавните пари, че са се оляли и тръгнали да имитират дейност без проект. За една ограда около лозето искат на обикновения човечец проект, а пан европейски коридор с чужди пари може да мине ей-така. Да се доокраде всичко.
54
0
 
7
 
! Отговори
ей го проекта, бе! преди 2 години
видео:: Той Дади От Тука И Той Един Тука Отиде И Тоя Пррр!!!
53
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
М момента се търси начин, да се изхвърлят от проектите всички фирми, които пречат, да бъдат вкарани такива, близки до вастимащите. Поради тази причина, бе забавен и неподаден, от правителството на Радев, плана за възстановяване, по който можехме, да получим веднага пари, от европейския фонд за възстановяване. Радев даде заявка, още докато 45 парламент не бе разпуснат, че иска в нашия план, да се вкарат нови проекти за милиони, явно, на бизки до него фирми. Без конкурс, разбира се.
52
15
 
10
 
! Отговори
абе преди 2 години
би.би.тката проектите ги обясняваше на НОЩ-ниците и пред Себда ТВ - кой гледал, гледал...
51
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като занесат дебелия плик на дъртата чанта и ще разреши да строят
50
5
 
10
 
! Отговори
Интелегентна нация преди 2 години
Освен от футбол и политика, явно като чета по долу народа се спуква да разбира от нормативни документи в строителството, ама вярно е че сме най-умните в света и всичко ни е ясно, ама все пак е хубаво някой да прочете за какво точно става въпрос и после да плюе, ама то само с омраза не се живее, трябва и акъл .......
49
6
 
26
 
! Отговори
Joe преди 2 години
Край с магистрала Хемус!
48
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом тоя *****дал Кутев започна да разбира от строителство и да спира строежите значи скоро ще дойде белият автобус
47
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са капаните на джипкаджията,той много добре знае че строежите са без документация и че тези след него ще ги спрат.При което контрата ще падне в тези които спират строежа!
46
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако за 12 години на власт, всичко що е построил Бацо се окаже без Технически Проект, ще берем ядове!!!
45
12
 
30
 
! Отговори
Уважаеми антигербери преди 2 години
За да се чувствате по спокойни ви предлагам да не карате по крадливите магистрали на герб а да си ползвате третокласната пътна мрежа с дупките където ще стигнете до другата точка за има няма 10 часа, но поне ще изпитате удовлетворение. Преди няколко месеца северозапада правиха протести защото след 10 години осъзнаха, че асфалта се яде. Сега има да почакат още има няма 10 години защото каквото са правили гербаджиите не ства и всчико започва от днес, нали ?
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички *** тук. Четете и се ограмотявайте когато не знаете. Научете какво е технически проект, а не говорете, че се строи без проект.
43
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На нас магистрали не ни трябват!! Българина асфалт не яде!! Дайте пари на народа!! Пачки като онези в чекмеджето!!
42
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кви проекти бе тук се строй на праче с канап и мистрията,като се гледа кога не духа вятър че може строежа да излезе малко крив.
41
12
 
26
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Бай Кольо Фичето все с проекти е стройл мостовете,па са изкарали има/нема 200 години.
40
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще продължите строежа на мостове без технически проекти бе??? Да се срути мост и да се пребият хората ли искате? Това да не ви е майстор Кольо Фичето!!!Ненормалници!!!
39
11
 
38
 
! Отговори
stiling преди 2 години
Абе тия съвсем ни взеха за балами май. Как се строи мост 1000 метра без проект? Как определят отсотяния между колони, брой колони, арматура и нива. Айде моля не на мен тия. Проект има иначе никой нямя да тръгне да строи, защото после не може да сглоби напречните греди и да нацели нивата. Това да не нужник на село 2 квадратни метра. Тия работи ги разправяйте на дете на 5 години. Всичко е пиар акция да цъкате и да викате леле боже тия какво са правили, това са безобразия и тнт.
38
10
 
31
 
! Отговори
хаха преди 2 години
служебното правителство скоро ще спре и държавата !!!Вместо да решават проблемите те просто ги замразяват...вместо да се продължи строежа ...той се спира....вместо да се помага на бг производители ....се пречи и имсе спират помощи...познайте кои има интерес от този хаос в държавата .... ОЛИГАРСИТЕ....сега си купуват всичка каквото си пожелаят...
37
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и тунелите на метрото в София трябва да зарият!! Някои от тях са абсолютно незакони!!
36
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сеч по герберската партия