Спряха строежа на 4 моста на АМ "Хемус", нямали технически проект

Продължава останалата част от изграждането на магистралата
92
Спряха строежа на 4 моста на АМ "Хемус", нямали технически проект
Снимка: АПИ

Агенция „Пътна инфраструктура“ спира изграждането на 4 мостови съоръжения в участък 2 от автомагистрала „Хемус“, на които е установено, че се работи без технически проект. Най-голямото от тях е с дължина около 1000 м., съобщиха от АПИ.

Още по темата

При направена проверка е констатирано, че на 26 май 2021 г. на Експертен технико-икономически съвет в АПИ представеният от изпълнителя проект е отхвърлен и е изискано изработването на нов проект. Въпреки това работата по изграждането на 4-те мостови съоръжения е продължила без технически проект, което е в категорично противоречие с нормативната уредба и строителните практики.

Продължава работата на останалите съоръжения и по трасето на участък 2, който е от пътен възел „Дерманци“ до връзката с път ІІІ-3005 Радювене – Катунец, включително и п. в. „Каленик“ (от км 103+060 до км 122+260), на територията на област Ловеч. Очаква се строителните работи на четирите мостови съоръжения да бъде подновена след около 2 месеца, когато трябва да бъдат готови техническите проекти на четирите съоръжения.

Участък 2 е с дължина 19,2 км. В отсечката са предвидени два пътни възела - п. в. „Угърчин“ при пресичането с път ІІІ-3504 Угърчин - Ловеч и п. в. „Каленик“ при пресичането с път ІІІ-3005 Беглеж - Катунец, съоръжение на р. Каменица, 9 виадукта, надлез и подлез при пътен възел „Угърчин“, селскостопански подлези и надлези, площадка за отдих и т. н.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
21
 
12
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 2 години
При Бойко планове не бяха нужни,важно е парите да са усвоени
34
29
 
10
 
! Отговори
БСП преди 2 години
Незабавно спиране на всички ремонти и строежи на магистрали, пътища, мостове, язовири, подпорни стени и укрепващи съоражения!! От там изтичат милярди левове наши пари, направо към чекмеджетата в Банкя!!
33
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквите мажат без проект, лекуват без диагноза и крадат без свян.
32
4
 
2
 
! Отговори
Мъкаааа, мъкаааа.... преди 2 години
До Пилот Румен Преди да коментираш, прочети статията.
31
3
 
10
 
! Отговори
Да не спорим преди 2 години
Добре де , няма проект за мостовете - а за трасето в равното нали има?!!!? Да строят на равното,а като се начертаят,напроектират и каквото още трябва там - да строят и мостове...... Че то иначе румънците ще трябва през Сърбия да минават за гръцките плажове!!!
30
3
 
11
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
В общините нямат грам строителна документация. Недай си боже в блока да се спука водопроводна тръба или се запуши канализацията .... Ама нали с тези паспорти трябва да се пълнят гушите на проектанти и чиновниците от отделите строителство.
29
5
 
37
 
! Отговори
Пилот Румен преди 2 години
Един от най-големите успехи на служебния кабинет е спирането на строежа на магистрала "Хемус"! Гениално!
28
10
 
44
 
! Отговори
Евала преди 2 години
Край с мечтите за магистрала Хемус. Новите, и те ще крадат, но НИЩО няма да строят. Бъдете щастливи ,протестъри ,чегъртайте се, но вече няма да има пътища. Скоро и хляб няма да има.
27
0
 
1
 
! Отговори
До хаха преди 2 години
Айде давай го малко по-благо и не така генерално. Стига ни и това, че до 01.2022 г. повечето ще трябва да се бръкнем с по няколко стотака за паспортите на жилищата. Поне засега мероприятието не е отложено или отменено. Щеш или не, там се включва и тая работа с остъкляването. А каква ще е ползата от цялото начинание и дали постфактум не трябва да си потърсим поне някаква компенсация за липсващата документация в Общината и ДАГ, или там както се казва сега тая служба, по този въпрос се мълчи...
26
1
 
27
 
! Отговори
Мангъров преди 2 години
Тия съвсем ни вземат за мезе! То трап за градинска тоалетна не ти дават да си изкопаеш в двора. Камо ли мост от магистрала да строиш. Море тя на ли е архитект, хайде да препроектираме че да лапнем и ние парици. Сомо от вилички и къщи за гости (проектите са на настоящите хора") пари не се правят
25
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутрочалгарите мафия
24
2
 
1
 
! Отговори
Праведен преди 2 години
До Вала 22 Като викнеш по една овца, тя веднага започва да блее !
23
6
 
27
 
! Отговори
Кънчо Спрънджев преди 2 години
Каката не сресала проектите. Липсваш процента за нея. Сега ако искат да работят, трябва да подготвят проекти с включен процент за кака министърка. Е така де, прозрачно крадене, т.е. управление. Извинете ме за грешката. Дойде и техното време. Толкова дълго гладни да седят...
22
3
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 2 години
смешен народ ей ! от всичко му разбира главата ....палячовско племе !
21
12
 
23
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Така става от прекаленото ровене в документи. Техническият проект на тази магистрала сигурно е колкото една библиотека с папки. Намерили са някоя без печат и сега спират строителството. До сега да не строили без проект. Или пък от сега нататък някой ще прави нови проекти при положение че повечето мост е готов и със сигурност има проект за него..
20
3
 
29
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Тези пръдливци за всяко нещо се дънят и стават вече смешни. Днес Асен Личев каза че за да се спре проекта за мост под Петрохан е виновна Ивелина Василева, защото 2016г подписала баирите да са ливади. А бе ***, то 2018г. се взема решение за проучване и проект за тунел под Петрохан. Тя да не е Ванга, че да знае киде ще има тунел.
19
16
 
31
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Хайде стига евтини манипулации, другари и другарки! Проектът е отменен през месец май, демек от служебната хунта на фигуранта! Добре че Бойко ви построи Тракия да ходите за 2 часа на море, защото много бързо забравихте как при другаря Жан Виденов нямаше нито бензин на бензиностанциите, нито хляб в магазина, но пък всички бяхте милионери в левове и акционери с бонови книжки на стойността на хартията върху която са напечатани!
18
8
 
16
 
! Отговори
8383 преди 2 години
Ако има проект лесно ще се разбере в съоръжението колко бетон и желязо има и трудно ще се краде.
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хаха 18 Начи, тв'а, че боко крадне с гъзо си и документите ги нема за нищо се уравновсява с остъклението на панелката, щот видиш ли са еднакви престъпления и начи всичко дето Бочи прави - може !С тая уста омазана с г*вна майка си целуваш ли бе, кютик ?
16
8
 
27
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Като са толкова принципни новите, дали ще минат по блоковете да глобяват хората с остъклените тераси, защото и за тях трябва разрешение...