Продължават разпитите за инцидента с раненото дете в Асеновград

Малкото е било затиснато от футболна врата на общинско игрище
19 юни 2021 13:50, Петя Славова
7
Продължават разпитите за инцидента с раненото дете в Асеновград
Снимка: БГНЕС

Продължават разпитите на свидетели на инцидента в Асеновград, при който футболна врата падна върху тригодишно дете. По случая се води досъдебно производство, а Върховната административна прокуратура разпореди проверка на всички подобни игрища.

Досега общинското игрище е стопанисвано от футболен клуб "Сокол 2020". Потърсихме за коментар неговия председател, но той отказа среща с екипа ни. Междувременно друг футболен отбор, ФК "Беломорец", е подал документи с искане да стопанисва стадиона.

Още по темата

 "Смятаме да наемем охрана или да сложим камери, да има един ред, да има организация, за да може децата да спортуват спокойни, родителите да са спокойни, когато децата спортуват условията да са добри", заяви Георги Попиванов, председател на ФК "Беломорец" Асеновград.

Кой ще стопанисва игрището ще решат общинските съветници, а пострадалото дете вече е в стабилно състояние.

 "Ние се надявам някой ден това дете да дойде в нашите редици, да стане капитан на отбора и голмайстор. Той сега е на 3 години, надяваме се след 4-5 години, дай Боже, детето вече да постъпи при нас, защо не", каза Георги Попиванов.

Според треньори малките подвижни врати като тази на игрището в Асеновград отдавна не трябва да се използват. На базата на Локомотив Пловдив подобни опасни съоръжения са предадени за скрап преди години. Вместо това за школите използват по-големи врати. Те се местят само под надзора на треньор.

  "При нас тук на изкуствените игрища има врати, както виждате 5 на 2 метра, които са от тежко желязо и по принцип не могат лесно да паднат. Трябва много сила да се приложи, за да падне цялата тази врата", коментира Димитър Палазов - директор на ДЮШ на Локомотив Пловдив.

Треньорите призоваха базите да се проверяват постоянно, а не само след инциденти.

  "Най-вече това дали са застопорени добре, дали примерно са масивни вратите, дали трябва да приложиш голяма сила, за да ги обърнеш и така. Според мен това трябва да се провери от всички. Според мен вратите са най-голямата опасност", допълни Димитър Палазов, директор на ДЮШ на Локомотив Пловдив.

Резултатите от проверката в страната се очаква да бъдат обявени скоро.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
3 годишно какво прави само на стадиона
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога полицията ще установи престъпниците, поръчителите и ще започне разпитите за инцидента с пребития с чукове 46-годишен мъж в центъра на столицата? Колко седмици или месеци са нужни? Мутрите подлежат ли на контрол в една европейска правова държава или си остават безнаказани?
3
3
 
1
 
! Отговори
преди 2 години
"Малкото" обикновено се използва за животни, Петя...
2
2
 
2
 
! Отговори
Интересно преди 2 години
А за терористичната организация в Перник близка до ИДИЛ и Чеченците пак нищо, много интересно много интересно.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е момче, няма проблеми. В ЕС само на момичетата се обръща внимание... За справка - прочетете ИК!