Пътят към Гърция отново кошмар, опашки на "Кулата" от сутринта

Към 08:00 часа колоната от коли е около 2 км
20 юни 2021 08:43, Ния Христова
145
Пътят към Гърция отново кошмар, опашки на "Кулата" от сутринта
Снимка: БГНЕС
На граничен пункт "Кулата" още рано тази сутрин се образува сериозна опашка от автомобили.
 
Към 08:00 часа колоната от коли е около 2 км, а от около час и половина не е мърдала.
Още по темата
 
Повече от час и половина опашката не е мръднала заради смяната на екипите от служители на граничния пункт от гръцка страна.

И днес българите, които отиват на почивка в Гърция, ще трябва да чакат часове наред, като заради високите температури не могат да стоят в колите си, и са превърнали площта пред граничния пункт в "площад "Калотина" - за разходки, хранене. През вчерашния ден се изви и хоро.

 
В събота колони от леки коли и камиони чакаха с часове за преминаване в южната ни съседка. Причините за трудното преминаване през пункта са няколко - огромният брой румънски туристи, както и стриктният контрол на влизащите от страна на гръцките власти. 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
13
 
23
 
! Отговори
Истина лъсва преди 2 години
От сутрин до вечер ме убеждават от телевизора, колко сме бедни, как бившите управляващи съсипали държавата, как народа гладува като в Северна корея и хоп изведнъж всеки ден километрични опашки за гръцкото море. Е на това му викам популизъм и манипулация. Че то ако сме толкова зле ще купувате ли апартманти на зелено по 1500 евро на кв. метър, ще ходители на почивка в Гърция. Вярно не сме най-добре, ама и този популизъм ми омръзна
37
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските хотелиери не се радват на български туристи.Нямате си идея как преди няколко години в Стария град на Несебър гледаха всеки българин спрял се пред менюто на портала пред заведенията.Баща ми вървеше на няколко метра напред. Помислили го за чужденец и един от викачите на едно заведение започнал да го кани в заведенито на английски.Настигаме баща ми-той се смееше.Включих се в разговора и онзи каза тука не е вас-приятна вечер.Смятайте колко са нагли.Нито ни знаят джоба,нито възможностите.
36
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
5 пъти съм ходил на море в Гърция, все с надеждата че ще съм доволен но не. За парите които харчиш не получаваш това което трябва. Миналата година изкарах 15 дена на нашето черноморие и съм решил никога повече в Гърция на море. В БГ получаваш много много повече за парите си. Тия които хвалят Гърция явно им харесва да бъдат скубани. Не разбирам кое хвалят на Гърция (за самото море нямам коментари).
35
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И 24 часа ще стоя ако трябва на границата но е по добре от това 2 седмици да ми развалят почивката нашите мутри и да им гледам бетона
34
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Опашките по границата са своего рода протест срещу мутрите бетонджии по българското черноморие. Същите тези "бизнесмени" като управители на обществени клозети стоят със скръстени ръце и чакат да им падат от небето туристи и пари. А дано и подаянията от държавата спрат скоро та да стъпят на земята.
33
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смятай колки ни е лошо черноморието щом хората предпочитат да стоят на опашки на границата вместо да идат при мутро хотелиерите
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При толкова дълга плажна ивица,как пък няма едно място което да заслужава вниманието на бягащите към гръцко,ами се подлагат на ваксини,тестове и чакане в жегата бай митничар да си изпие узото, че да обърне внимание на Вулгарите, както ни наричат там пък ние ги боготворим.
31
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма го Борисов да се обади и да задвижи нещата. Чакайте си колко оискате. Догодина може и да няма Гърция както са тръгнали комунистите на Радев.
30
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мазохисти. Нали викахте "Защо ни е Шенген, като и така си пътуваме из ЕС?"
29
2
 
10
 
! Отговори
властите преди 2 години
Властите да наемат по един оркестър за всяка граница, особено за гръцката. Оркестърът да свири, народът за играе! Румънците и те да се хващат на хорото!
28
7
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 2 години
След некой ден дъждовете спират.Дали българите не ходят на море, ще разберете по запълнените стаи в хотелчета на първа линия.Щото може и на море да се ходи най вече заради самото море, но българчето иска НА ВСЯКА ЦЕНА да гледа морето от терасата си.Разбирам ги тези с караваните и кемперите на брега, но да плащате толкоз на алчните хотелиери в сивия(чак черен) сектор ?!
27
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мутрите по морето от бсп и итн няма да видят стотинка от нас честните хора. нека радефф и чалгаря ходят
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 31Не знаех, ще в Гърция спиш на палатка :)) Там бетон няма... всипки вие от границата отивате на палатки нали ... КЛОУН
25
0
 
15
 
! Отговори
предлагам преди 2 години
Предвид голямото чакане заради преселението по гръцките плажове, граничните власти да организират фестивали, конкурси за красота, както и образователни програми. Тая работа с хорото... ами ние не сме аристократи, ние сме си простосмъртни люде, така че вадим сланинката и лука на магистралата, а после друсваме хоро, та да мине времето!
24
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предното лято бяхме по нашето море. Открихме нови места с невероятни плажове и хотели. На всякъде със зеленина и природа.Мислим това лято да продължим с нови места по нашето море. Абсурд да се бутам по граници и да плащам тестове на тея оберджии. 4 човека тестове... че с тея пари + отделните за нощувка ,ще намеря 5 звезди хотел в България.
23
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са готови на всичко за да са по далече от бандитския режим на радев - трифонов
22
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като бетонираха тук морето и продължават да го правят, няма как хората да не напъват да ходят в Гърция. Прежалват един ден да висят на границата, реално и на нашите магистрали видиш с часове, но да отидат на нещо хубаво.
21
1
 
2
 
! Отговори
защо преди 2 години
24,А в България няма ли бедни прослойки? Или тях "кучета ги яли"
20
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Бедните българи" масово атакуват Гърция. Явно много са "обеднели" от управлението на Бойко...
19
14
 
17
 
! Отговори
аа1830 преди 2 години
Пътувайте тикви по 10 часа в едната посока, плащайте тестове за да отидете на чукарестите плажове в Гърция и да ви ври мозъка на 40 градуса. После снимка у фейса и в понеделник скапан на работа, обаче завист от колегите - ехх кефффф! На море се ходи най вече заради самото море, а то у нас си e много хубаво. Хубави ресторанти, заведения, развлечения, кокетни хотелчета и гръцка храна не че са лоши никак даже но не ме влечат и не ми е определящо за почивката.