Неправомерно ли е вдигната колата на турист на Златни пясъци?

Първоначално семейството е помислило, че им е открадната
21 юни 2021 12:43, Ния Христова
81
Неправомерно ли е вдигната колата на турист на Златни пясъци?
Снимка: БГНЕС
Мъж сигнализира, че колата му е вдигната от паяк в морския курорт Златни пясъци, въпреки че според него не е нарушил правилата за движение. Мъжът е оставил колата си, за да отиде със семейството си в едно от заведенията в курорта, но когато се връща установява, че автомобилът му го няма, предаде Нова тв.
 
Първоначално семейството е помислило, че автомобилът им е откраднат, но впоследствие установяват, че е вдигнат от паяк. В курорта има обозначителни табели за нерегламентирано паркиране, но на тях няма телефон и се оказва, че човек не може да намери автомобила си. 
 
"В събота дойдохме тук и посетихме едно заведение с децата. Когато приключихме колата я нямаше и първата ми мисъл бе, че е открадната. Едно такси се появи и ни каза, че е вдигната от паяк", разказва потърпевшият Иво Илиев.
 
Той каза още, че когато е позвънял в полицията му казват, че паякът е на частна фирма. Оказало се, че трябва да даде 70 лв. за преместване и още 2 лв. за "отговорно пазене".
 
"Очакванията са, че идва служител на МВР и съставя глоба. Не съм очаквал, че фирма ще ми предложи принудително услуга, която аз не желая", добавя Илиев.
 
Фирмата има всички разрешителни за извършването на тази дейност, казват от "Златни пясъци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
26
 
! Отговори
Boby преди 2 години
Добре дошли на мутроморието ни :)Аз аз последно бях на нашето море преди 10 години, Юни месец, когато в Созопол ми вдигнаха колата с паяк, и то от паркинга на общината, при положение че курорта беше празен и навсякъде имаше места за паркиране бол, хич не ми беше и хрумнало, че я има тая услуга. Оттогава реших, че ми стига в София да ме дебнат паяци и на нашето море не съм стъпил.
52
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Варналийска им работа.С писурско-мутренски уклон,новото нормално в бг .Уникални сме в бързите печалби и от типа ''ако мине'',която в случая ще отпадне на 100% в съда
51
3
 
3
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
а ти сега за колко време събираш пари за една Дачия нова, да не говорим за ауди а4 или някой нов голф
50
4
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Искахте банани и тоалетна хартия, получихме ги всички заедно с мутрите дето вдигат колите ни с паяци, а градския транспорт вместо на интервал от 2-3 минути, сега се движи през 10-20 минути, понякога и на час, вместо на пет минути.
49
6
 
18
 
! Отговори
до 47 преди 2 години
хайде хайде на 30 минути беше автобуса Ловеч Плевен. В Плевен си имаше и тролеи и автобуси и си беше супер. 10 години си чакал за Лада Фиат 125 или Волга, Москвич, Шк8да Зазка си имаше, Как като са чакали по 10 години хората ,лятото подбалканския път към мирето от Казанлък почваше задръстването с коли. 18 години всяко лято беше почивката ни две седмици по морето, ама редивно, без пропуск още от бебе че до казармата. Е после дойде демокрацията и разредих морето.
48
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боко колко такива подводни камъни ви е завещал....
47
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 46Айде стига с тия банани. А режимът на тока през ден го забрави а. Градски транспорт веднъж на 30 м и е препълнено няма къде да се качиш. Забавления никакви. Кола или апартамент чакаш 10 г да ти дойде редът. Внимаваш какво говориш,за да не те арестуват. Айде да не забравяме и лошите неща.
46
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не сте за жалба племето. Нали искахте Банани не искахте спокоен живот искахте Мутренски че..пове да ви таковат. При мутрите си плащате за това че си чупите колите по дупките. Плащате за Вминетки гражданско селски отговорности и всичко това влиза в гушките на Мутрите. Да беше в хазната немаше за мее яд щото Щеше да има пенсии за бащите и майките ни. А те отиват за яхти майбаси бмв-та мезонети и кулви. Заслужавате си дебелия с котешката глава.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи в случая и двете страни са виновни. Едната,че е паркирал на неправилно място и другата,че не оставя телефон за контакт на табелата и си слагат такса,че ти пазели колата.
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези дебеловрати т апири по морето не разбраха, че туристическия продукт е съвкупност от хотел, инфраструктура, отношение на обслужваш персонал, приемливи цени на чадъри и шезлонги, увеселения и тн. Мислят си, че като осигурят някаква измислена отстъпка за хотела и всичко е готово. Ето само заради тази *** о тия с автомобила на човека са му развалили почивката.
43
11
 
5
 
! Отговори
Гуфу преди 2 години
Не се оспорва, че е паркирал неправилно а , че е вдигната в следствие на неправилно паркиране? Къде е проблема? Някъде е с акт, другаде вдигат колите. Зависи от района и решението на общината. Явно има и знак, че при нарушение на забраната за паркиране се отстраняват принудително. Не виждам проблем освен, че отново не се спазват правила и знаци и после се търси вина навсякъде другаде но не и в нас самите.
42
1
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Да, на Златни пясъци от доста време една фирма върши беззакония и вдига коли на сручаен принцип. Ако има знаци - разбираемо, но там където няма?!
41
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нека после търсят туристи тези обирджии.
40
2
 
29
 
! Отговори
Потърпевш преди 2 години
Тази фирма в "Златни пясъци" не за първи път прави тази "услуга"! Наглостта и безнаказаността им минава всички граници. Някои от пострадалите, които имат време и нерви водят дела и ... забележете ако попаднат на "правилния" съдия във Варна, губят делата, но ако съдията е случаен - делата се печелят от потърпевшите. Време е и централната власт да се размърда, за да установи за какво безумие става въпрос и най-вече чия е фирмата. Дали не е е костовия славчо?
39
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Същото беззаконие с вдигане на коли е и в Св. Влас. Добре дошли на бетономорието.
38
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 30: какъв текет бе сопил. Не може такива приматии като теб да паркират кадето си искат. Пукам гуми, като дадеш няколко пъти по 140лв ще се усетиш.Българина само така разбира, и от бой.
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не че съм фен на Вожда ама мислите ли че и Славчо ще ги разкара такива....съмнява ме....
36
1
 
3
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
общи приказки пич, кат не си видял не ми приказвай истории от женския пазар
35
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наследството Борисофффф, още години ще се чистим и ще ги стържем такива екстри
34
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си е рекет, а изпълнителите са мутри.Но така е по морето.ПРеди години обаче станах свидетел на случка, при която един такъв рекетьор тръгна да вдига колата на явно човек от подземния свят. Оня обаче беше наоколо и дойде и насочи пистолет към главата на фуражкаджията. Да видите как бързо му свалиха колата.А за нормалните хора - 70лв, нерви и вероятно липса дори на касов бон , това е.