Неправомерно ли е вдигната колата на турист на Златни пясъци?

Първоначално семейството е помислило, че им е открадната
21 юни 2021 12:43, Ния Христова
81
Неправомерно ли е вдигната колата на турист на Златни пясъци?
Снимка: БГНЕС
Мъж сигнализира, че колата му е вдигната от паяк в морския курорт Златни пясъци, въпреки че според него не е нарушил правилата за движение. Мъжът е оставил колата си, за да отиде със семейството си в едно от заведенията в курорта, но когато се връща установява, че автомобилът му го няма, предаде Нова тв.
 
Първоначално семейството е помислило, че автомобилът им е откраднат, но впоследствие установяват, че е вдигнат от паяк. В курорта има обозначителни табели за нерегламентирано паркиране, но на тях няма телефон и се оказва, че човек не може да намери автомобила си. 
 
"В събота дойдохме тук и посетихме едно заведение с децата. Когато приключихме колата я нямаше и първата ми мисъл бе, че е открадната. Едно такси се появи и ни каза, че е вдигната от паяк", разказва потърпевшият Иво Илиев.
 
Той каза още, че когато е позвънял в полицията му казват, че паякът е на частна фирма. Оказало се, че трябва да даде 70 лв. за преместване и още 2 лв. за "отговорно пазене".
 
"Очакванията са, че идва служител на МВР и съставя глоба. Не съм очаквал, че фирма ще ми предложи принудително услуга, която аз не желая", добавя Илиев.
 
Фирмата има всички разрешителни за извършването на тази дейност, казват от "Златни пясъци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Градска дебилностВсяко населено място или курортен селище има право да си направи организация на паркирането съгласувано с КАТ. Има знак забранено спирането!!!! Масово спират на кръстовища в лентата за надясно, при вече непрекъсната линия от ляво и задръстват движениеот на кръстовищата. А пред магазините за алкохол и цигари е мазало. Стоки от първа необхоидмост!!! Въпрос на живот и смърт. Редовно втори ред спрели/паркирали. Пред аптека такова чудо не съм вижда.
32
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция не правят така.
31
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз нямам кола и ходя пеша, по здравословно е !
30
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Репатрирането не е "услуга", това си е чист рекет, в случая от "частна" фирма
29
2
 
13
 
! Отговори
миро преди 2 години
до22 фирмата пълни пликове
28
4
 
32
 
! Отговори
Градска дебилност преди 2 години
Според ЗДП автомобил се вдига, ако пречи на движението, паркиран е върху пешеходна пътека или на кръстовище (да поясня за цървулите - кръстовища има и в малките квартални улици и като си оставите бракмите там, и пеша не може да се мине), всичко останало си е узаконен рекет или отвличане срещу откуп. Когато в цяла Варна имаше един единствен паяк, на златните бяха два.Тази фирмичка, който не ги е хванал, не ги е осъдил, но за 70лв, на хората не им се занимава.
27
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да разбера какво искате,след като има знаци че неправилно паркиралите се отстраняват принудително от паяк варянтите са два.Или си оставяш колата пред хотела и отиваш пеша до ресторанта или търсиш място където да паркираш без нарушение,по често това са платени паркинзи..... но не трябва да идем на кръчма с колата....плащаш си за гяволъка.Как българите в Турция или Гърция спазвате правилата и сте по-ниски от тревата,но тук в България се правим на ербапи.
26
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен22на фигуранта с плика
25
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама паркирайе и в градинки, и на сред кръстовища, и на пешеходни пътеки, и на тротоари. Винаги търся паркинг. Ако може платен. Да мина 200-500м нищо няма да ми стане. Всеки български аристократ трябва да си шибне таралясника на входа. Не моа да оди пеш! При толкова места за паркиране горе на крайбрежния път, на Кабакум се напляскали дирекнто на пясъка минала година. Оставих си автомобила на паркомястото пред кооперацията и Кабакум и Златни пясъци пеш.
24
7
 
18
 
! Отговори
За 11 преди 2 години
На запад си плащаш глобите. Защото В противен случай ще се простиш с колата си. Да не говорим че могат и да те осъдят за неплатени глоби. Да не говорим че ако не си си платил една или повече предишни глоби, директно си ти я вдига колата и то пак частна фирма, и я кара на наказателен паркинг откъдето можеш да си я вземеш само след като си си платил всичките глоби плюс таксата за вдигане плюс престоя на паркинга.
23
2
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Явно те е ударило първото лятно слънце Шекспире ! Чудесно си се изявил!
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно е чия е фирмата със златните паяци?
21
5
 
26
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Ами той е спрял на метър и половина от табелата и знака че има паяк,като арабин в пустиня.Видя го цяла България по телевизията тази сутрин.Какви права търси?Малка глоба са му друсналиЗа такова нещо извън България,кожи дерат и там сме примерни! Защо ли ?Един друг оня ден също търсеше права че не го пускали в магазина без маска ! Този народ изтрещя,малко в повече им дойде слободията!!!
20
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Паркирай чистак нов мерцедес за 120 000 лева. Шофъра на паяка ще се разтрепери, като го види и ще го остави там. Един ознат така си изгубуи първата работа.' ----- И НАПЪЛНО ЗАСЛУЖЕНО. КОЙ Е ТОЗИ ОБРАЗОВАН РОБ НА МИНИМАЛНА ДА МИ СЕ ПРАВИ НА МЪЖ?????
19
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако мисирките не мълчат като бит участник в прайд, щяха да са споменали, че от този вид дейност, мата хари тъпче тайно на банкянския сикаджия шкафчинциту с евраци и кюлчета.
18
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паркирай чистак нов мерцедес за 120 000 лева. Шофъра на паяка ще се разтрепери, като го види и ще го остави там. И не, не си измислям. Виждал съм го много пъти. Един ознат така си изгубуи първата работа. Вдигна един Мерцедес, всичко по процедурата, според закона и добрия морал и етика ... и бам. Неква депутатско чедо даде 1000 лева на шефа му, да го уволни, за назидание.
17
5
 
26
 
! Отговори
Ами... преди 2 години
Така привличат Бг туристи, ха-ха! В Златни пясъци дори и да искаш, няма къде да си оставиш колата на платен паркинг. Няма такъв.
16
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1Направи го това в Гърция и ще останеш без регистрационни номера и доста евра.
15
12
 
19
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Еми неправомерно е ,това са мутрите на Тиквата където се опитват още да трупат пачки,ама вече не става *** герберунгелски.
14
8
 
20
 
! Отговори
1 преди 2 години
Още една причина да не ходя в нааканото ни море :)Ай чав