Неправомерно ли е вдигната колата на турист на Златни пясъци?

Първоначално семейството е помислило, че им е открадната
21 юни 2021 12:43, Ния Христова
81
Неправомерно ли е вдигната колата на турист на Златни пясъци?
Снимка: БГНЕС
Мъж сигнализира, че колата му е вдигната от паяк в морския курорт Златни пясъци, въпреки че според него не е нарушил правилата за движение. Мъжът е оставил колата си, за да отиде със семейството си в едно от заведенията в курорта, но когато се връща установява, че автомобилът му го няма, предаде Нова тв.
 
Първоначално семейството е помислило, че автомобилът им е откраднат, но впоследствие установяват, че е вдигнат от паяк. В курорта има обозначителни табели за нерегламентирано паркиране, но на тях няма телефон и се оказва, че човек не може да намери автомобила си. 
 
"В събота дойдохме тук и посетихме едно заведение с децата. Когато приключихме колата я нямаше и първата ми мисъл бе, че е открадната. Едно такси се появи и ни каза, че е вдигната от паяк", разказва потърпевшият Иво Илиев.
 
Той каза още, че когато е позвънял в полицията му казват, че паякът е на частна фирма. Оказало се, че трябва да даде 70 лв. за преместване и още 2 лв. за "отговорно пазене".
 
"Очакванията са, че идва служител на МВР и съставя глоба. Не съм очаквал, че фирма ще ми предложи принудително услуга, която аз не желая", добавя Илиев.
 
Фирмата има всички разрешителни за извършването на тази дейност, казват от "Златни пясъци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Журналята! Хайде малко по-критично и обективно. Покажете мястото да добием представа. Хубавеца бе сниман пред знак забранено спирането. Ама три деца. Ама едното било с пристъпи. Едни бракя се оправдават така като нарушат правилата.
12
4
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 години
Още 1 причина да не ходя в ***...
11
8
 
23
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Продължава рекетът с паяците.На запад пишат глоби или слагат скоба, никой не се занимава принудително да изтеглят колите, това е незаконо и е равносилно на рекет.
10
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Според него не бил нарушил", и ала бала .. хаиде на село и е абсолютно без значение какво е къде с кой е ходил. Бил на ресторант, хахахах и какво от това.Защо на другите не им вдигат колите а на този от "СА" са му е вдигнали?
9
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да си хрантулник на държавна издръжка - най-сладката работа
8
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да пустеят курортите...
7
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво се прави на луд тоя тарикат бе. Досвидяли са му се 5-6 лв за паркинг - сега да си плаща 70 лв. Естествено, че по алеите в морските курорти няма място за 15 годишни таралясници Шкода. Има куп платени паркинги на Златните - като не щеш да спираш там ще си плащая паяка. Аман от терикати.
6
2
 
26
 
! Отговори
аз преди 2 години
Ходете на море в България.......... безценно е!
5
8
 
26
 
! Отговори
dsdsdsa преди 2 години
Репатрирането на неправомерно паркиралите не е услуга по желание никъде.Следващият път да се огледа по-хубаво, къде си зарязва таралясника
4
14
 
19
 
! Отговори
сс преди 2 години
Хахаха... Паяците на много места са дадени на частници, но с решение на общината. 2 лв е паркинг и малко са им взели. Другия път да не се прави на тарикат а да паркира където трябва.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Не съм очаквал, че фирма ще ми предложи принудително услуга, която аз не желая' ----- тук сме по-развити от другите страни. Направо да плачеш от радост.
2
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2 лв за отговорно пазене. Браво!
1
17
 
13
 
! Отговори
x преди 2 години
Тарикатчето ще плаща, да не се прай.