Неправомерно ли е вдигната колата на турист на Златни пясъци?

Първоначално семейството е помислило, че им е открадната
21 юни 2021 12:43, Ния Христова
81
Неправомерно ли е вдигната колата на турист на Златни пясъци?
Снимка: БГНЕС
Мъж сигнализира, че колата му е вдигната от паяк в морския курорт Златни пясъци, въпреки че според него не е нарушил правилата за движение. Мъжът е оставил колата си, за да отиде със семейството си в едно от заведенията в курорта, но когато се връща установява, че автомобилът му го няма, предаде Нова тв.
 
Първоначално семейството е помислило, че автомобилът им е откраднат, но впоследствие установяват, че е вдигнат от паяк. В курорта има обозначителни табели за нерегламентирано паркиране, но на тях няма телефон и се оказва, че човек не може да намери автомобила си. 
 
"В събота дойдохме тук и посетихме едно заведение с децата. Когато приключихме колата я нямаше и първата ми мисъл бе, че е открадната. Едно такси се появи и ни каза, че е вдигната от паяк", разказва потърпевшият Иво Илиев.
 
Той каза още, че когато е позвънял в полицията му казват, че паякът е на частна фирма. Оказало се, че трябва да даде 70 лв. за преместване и още 2 лв. за "отговорно пазене".
 
"Очакванията са, че идва служител на МВР и съставя глоба. Не съм очаквал, че фирма ще ми предложи принудително услуга, която аз не желая", добавя Илиев.
 
Фирмата има всички разрешителни за извършването на тази дейност, казват от "Златни пясъци".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
5
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
Завел жината и дицата на ристоран да боцнат некой кюфтак на скара. Ама защо заведението не осигурява паркинг? Защото е в бг
72
6
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 години
На златните има достатъчно платени паркинги по 5 лв. на час. Ама някой като се прави на луд после пищи, че са му вдигнали колата. В София няма ли да ти я вдигнат, ако не си пуснал смс? Ако го нямаше паяка щеше да е кола до кола паркирали навсякъде. Няма нужда да се правим на света вода ненапита. А можете да питате и как е в Гърция, ако си паркирал в забранена зона.
71
5
 
11
 
! Отговори
до 63 преди 2 години
абе лайнометтт с голямата заплата от западна компания, никой не е виновен че е строител, стругар или хлебар и взима средна за страната заплата. България е на всички българи а не на цифльовци надути като теб. Все някой трябва да ти изпече хляба който ядеш а не да ти внасяме френски хляб за теб специално.
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фирмата собственик на паяците и въвеждаща ред с паркирането на Златни пясъци е там повече от 20г. И си е софийска доколкото ми е известно.
69
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само глоби ще възпитат тая нагла нация. Взели му били пари за услуга която не бил искал хаха
68
12
 
10
 
! Отговори
Винаги съм казвал преди 2 години
Нашите шофьори задължително трябва да имат стаж каране на запад . Железни правила, няма "ама аз за малко, ама не може така"....Глобите са високи и ако не платиш в срок стават двойни , камери навсякъде, паяците хич не питат, ...Така само след месец и ограниченията спазваш и ставаш дисциплиниран, и не ти хрумва да се оплакваш даже
67
4
 
19
 
! Отговори
има цака преди 2 години
Който не е гледал видеото какво става на третия ден с новия паяк в Казанлък да го потърси, така се прави и дано цялата държава бъде залята от спонтанни граждански акции в това направление. Няма как да дерът нон-стоп тия нищоправещи толупи с незаконните паяци.
66
5
 
5
 
! Отговори
спете спокойно деца! преди 2 години
Бойко се отдръпна, но милиционерите (които са преди него) остават! Те са вездесъщи!Ще останат и след като си замине зеленият чорап!
65
4
 
18
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Такъв тип техническо средство "паяк" е абсолютно незаконно...за целта за която се ползва е БеГеТо ....нямат абсолютно никакво право да ти пипат частна собственост !!!! Единствено ако е супер спешно и належащо ....или по лично желание !!! Да не говорим и за щетите които нанасят по автомобила...после ни лук яли ни лук мирасали....
64
13
 
8
 
! Отговори
до 64 преди 2 години
Навсякъде по света има паяци... Не само има паяци, а не можеш да си държиш колата повече от 48 часа на общински паркинг на улицата. Държиш ли я, местят ти я на наказателен такъв в редица градове. Факт е, че паяците не се виждат често, защото тамошните шофьори имат култура. Разбира се, отиде ли Бай *** там, моментално колата му се вдига, защото е паркирана неправомерно.
63
17
 
15
 
! Отговори
ВАЛЕНТИНА преди 2 години
Не знам дали някъде по света има такова нещо-ПАЯК.Ходила съм но не съм виждала.Хората в белите страни имат места за пъркиране.Когато Общините ни се погрижат за това да се паркира на посочени от тях места-Безплатно.И ние не го спазваме .Нека ни наказват.Във Франция например паркингите им в гр.Кан са на етажи като жилищни блокове.И никъде по улицине не се виждат коли.У нас не го правят ,защото всичко е комерсиално.А ТОВА С ПАЯЦИТЕ Е ТОЛКОВА ГРОЗНО И ПРОСТАШКО,ЧЕ ЧАК МИ СЕ ПОВДИГА.ПЛАДНЕШКИ ОБИР
62
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само 70лв. глоба за шкембакът, паркирал някакъв таралясник тип BMW E60 или друга немска барака, струваща колкото половин заплата на добър специалист в западна компания?! Малко са. Крайно малко.
61
7
 
16
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Винаги съм казвал, че тези паяци са незаконни. Това си е чиста проба посегателство върху частна собственост, която, уж де, е неприкосновена. Някой може да получи инфаркт като види че колата му я няма. Има си начини за санкциониране и това е глобата. Да му лепнат бележката с глобата и ако не я плати в 7дневен срок, примерно да става двойна, после още и т.н. Откъде накъде някаква частна фирма, на наши и ваши разбира се, ще вдига коли и ще прибира пари. Пак повтарям, за мен това е кражба!
60
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 2 лева дето не си е платил за паркинг, ето ви сега 70 лева разход, все цакате и все прецакани ходите.
59
1
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 2 години
Никъде в статията не пише че е спрял пред такава табела.
58
1
 
3
 
! Отговори
pp преди 2 години
До 48 АнонименВ грешка си. Тези бяха там доста преди него.
57
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на мен са ми вдигали колата на златните, беше 60лв тогава плюс 2 часа по 2лв престой на платения паркинг. От тогава на златните не стъпвам. В Гърция до плажовете са направили безплатен паркинг даже някои са с навеси за сянка.
56
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 121212"Живял съм в Англия сега живея във Германия, такива излишни "упражнения" и частни фирми няма. Минава полицая лепи ти глобата на стъклото и "Добър ден" не ти казва. Елементарно."//////// Паркирай някъде, където има знак за вдигане и ще видиш каква полиция ще дойде и дали колата ти няма да бъде вдигната!!!
55
2
 
13
 
! Отговори
121212 преди 2 години
Живял съм в Англия сега живея във Германия, такива излишни "упражнения" и частни фирми няма. Минава полицая лепи ти глобата на стъклото и "Добър ден" не ти казва. Елементарно.
54
2
 
14
 
! Отговори
Лудко преди 2 години
А на бас, че фирмата е софийска :)