Десетки пред болницата в Сливен заради починалата Зейнеб

Близки на момичето искат да разберат истината за смъртта й
22 юни 2021 19:21, Петя Славова
159

Напрежение пред болницата в Сливен. Близки и роднини на починало 15-годишно момиче поискаха среща с ръководството на лечебното заведение и се опитаха да нахлуят в сградата, предаде Bulgaria ON AIR.

Десетки обсадиха болницата в Сливен и поискаха да разберат истината за фаталния край на детето. Зейнеб постъпва в болницата с болки в областта на корема на 16 юни. 3 дни лекарите я лекуват с антибиотици, направени са и изследвания.

Късно вечерта на 19 юни обаче състоянието ѝ се влошава. На 20 юни е назначен скенер. Детето обаче така и не го дочаква.

Още по темата

"Дадох я жива, взех я умряла. Този простак каза: умря Зейнеб.  Докторът каза: Вътре има едно животно - за дъщеря ми", разказа Шукри, бащата на Зейнеб.

Близките на Зейнеб твърдят, че в болницата не са положили необходимите грижи и искат справедливост.

"Искаме да съдим и болницата, и виновниците за случая. Имаше днес протест, мислим, че и утре ще има ако трябва", каза братовчедът на починалото момиче Веселин Георгиев.

В болницата веднага е започнала вътрешна проверка, заявиха от ръководството на лечебното заведение.

Според съседи на семейството на Зейнеб, това не е първият случай на небрежно отношение в болницата. Себахат разказва, че е погребала сина си преди 6 месеца. Твърди, че причината също е лекарска грешка.

"Недей да се безпокоиш, няма да умреш, не ти ли е срам, виж какво голямо яко момче си! Няма на умреш. След 5 минути синът ми падна, умря на място", споделя Себахат Мехмедова.

След смъртта на 15-годишното момиче, Окръжната прокуратура в Сливен се самозезира. Проверка ще установява дали немарливост е в основата на смъртта.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
3
 
2
 
! Отговори
Със сигурност... преди 2 години
...смъртта на девойката трябва да бъде разследвана! И при доказана лекарска немарливост - съд и присъда за тези, които са я допуснали.А ромите пред болницата да бъдат така любезни да не прекаляват с действията си. Би било здравословно за всички./ Апропо - един от класическите методи за диагностициране на хирургически проблем в коремната област е *** палпация. Елементарно и работи. Сигурни ли сте, че родителите на девойката са дали одобрение за манипулацията?/
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен62 Човече, защо искаш всичко да стане в нета? Излез на улицата, пълно е расисти и хомофоби. Там се пробвай!Успех!
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си направят тяхна си болница и там да се лекуват
52
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60 Сега ми стана много интересно кой всъщност живее там и защо искаш да му пратиш биячи :)))
51
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56 Ее, нищо, ще й дадат електронна рецепта. Нали така е модерно вече.
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде уе!
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 54 Па то това си е направо добре за баба ти. Отървала се е да не я лекуват и нея така. Да си пусне тото.
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ми хубу ся. Умряло - умрялу. Не на интерва мене това.Ам тея са събрали на тумба викат, крякат, плашат. . Не знаят ли как действа тов а на обикновените и нормални хора! Баба ми я достраша да мине през тая напаст и то с право! Жената чака болна!! !
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 52 - за тях? Стени се малко уе! Много мекички станахте уе!
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До аз Е, там няма да крещят. В Германия директно доктора за такава обида ще бъде осъден и от този момент нататък ще работи за тях да им плаща обезщетение.
45
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Детето"? Ааахахахахааахах
44
3
 
5
 
! Отговори
Ааааа преди 2 години
Абе вие наистина сте изкукали 115кг била осигуровки нямала щяла да съди алооо детето е починало точно заради това че и докторите са мислили точно като вас ...
43
9
 
3
 
! Отговори
Анонимна преди 2 години
Ей,Българино знай своя род и език!А дали .......щом един народ не може да бъде възпитателен какво да говорим за малцинствата .Не ви ли е срам става въпрос за 15 годишно момиче можеше и да е вашето без цвят без етност вие го превръщате в лична злоба.Да ви го напиша на махленски пуууу да ви се изплую на културата и на човещината мизерници в мизерна държава
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" Как си избираш на кого да вярваш? По цвят ли?"По етнос :-)
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олеле. .. Колко извратено представяте мнението на хората!!! !
40
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42 О, да, разследването ще покаже дали е имало лекарска грешка. Както всички подобни разследвания до сега в нашата мила родина. Да се направя ли на гадател и да прогнозирам какво ще покаже разследването? Или и сам се сещаш.
39
6
 
3
 
! Отговори
Д-р Банър ( Хълк) преди 2 години
Жалко за момичето. Така е защото вече няма доктори а има търговци на здраве и живот. Защото когато влезеш при някой от тях нете пита какво ти е и как да ти помогне а пита за направлението и бончето от регистратурата. Бъдете здрави и се пазете че виждате какво става в наща мила родина.
38
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въобще не вярвам доктора да е казал това. Със сигурност си го измислят за да е по драматично. А дали има лекарска грешка, разследването ще покаже и ако има да си понесат последствията. Но не това е начина, да се събира махалата и да заплашва. Плашат болните, плашат персонала, кому е нужно, законно ли е? Те знаят само с насилие -крадци , убийци и изнасилвачи са. То си има закони в тая държава.
37
3
 
8
 
! Отговори
Toto преди 2 години
Сигурни ли сте че тая снимка не е от някой емигрантски лагер?
36
2
 
8
 
! Отговори
Рашо преди 2 години
Аз мислех че тия се лекуват при местния ходжа.