Родители срещу лекари за смъртта на 15-годишното момиче

Медицински одит влиза в болницата в Сливен
Обновена: 22 юни 2021 10:02 | 22 юни 2021 09:56, Ния Христова
31
Родители срещу лекари за смъртта на 15-годишното момиче
Снимка: Pixabay
Медицински одит влиза в болницата в Сливен. Причината е смъртта на 15-годишно момиче, което издъхна 5 дни след приемане в лечебното заведение с болки в корема, предаде bTV. Родителите на детето смятат, че не е оперирано на време. 
 
Официална диагноза няма, а в болничния лист е записано, че момичето имало болки в корема, гадене и повръщане. 
 
"Искам справедливост, казаха пуснете системата, удряйте бусколизин - това беше лечението", разказа Стефка, която е майка на починалото момиче. Според бащата до неделя не са положени никакви грижи за детето и дори не е била поставена диагноза.
 
"Осем системи са й ударили, както и успокояващи лекарства - те я умориха", твърди още той.
 
"По време на престоя в болницата момичето е имало периодични болки, направени са му всякакви изследвания. Консултирано е няколкократно с хирург и в последния ден е решено да бъде преведено за оперативна интервенция. В отделението са проведени необходимите консултации. Това е едно голямо момиче с наднормено тегло, на 15 години то тежи 115 кг. Лекувана е с антибиотици, с обезболяващи- Симптоматично лечение има, има данни са възпалителна активност", обясни д-р Люба Бъчварова, началник на детско отделение към МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. 
 
Близки на момичето протестират пред болницата, а бащата се обърна към министъра на здравеопазването с призив да пусне проверка в здравното заведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари