Бивш военен пилот с версии за загиналия с МиГ-29

Николай Калев: Не може да се каже със сигурност какво е станало
23 юни 2021 08:53, Ния Христова
36
Бивш военен пилот с версии за загиналия с МиГ-29
Снимка: БГНЕС
Бившият военен пилот Николай Калев коментара какви са възможните причини за трагедията със загиналия военен пилот край Шабла.
 
"Не можем категорично да кажем какво е станало във въздуха. Това е силен психологически удар върху семейството и колегите му. Има известно информационно затъмнение. Нека проявим търпение, докато комисията си свърши работата. Фактите, които излизат, дават противоречиви посоки за случилото се. Една от хипотезите беше, че се е взривила ракетата на крилото. След време стана ясно, че не е така. Според мен проблемът е в това, че вероятно парашутният купол се е разкъсал. След това ръководителят на стрелбата е трябвало да спре по-нататъшното изпълнение на задачата. Трябва да има някаква минимална височина, на която летецът да може да слезе", заяви Калев в ефира на Нова тв.
Още по темата
 
По думите му има и друга хипотеза. 
 
"Началникът на отбраната адмирал Ефтимов спомена, че вероятно самолетът се е взривил още във въздуха, а не при докосване на морето. Това насочва хипотезите в друга посока", каза още бившият военен пилот.
 
Според него летецът е нарушил мерките за безопасност, докато се е опитвал да се спаси. По думите му е трябвало наблизо да има спасителен хеликоптер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На повечето коментиращи не им е ясно, а и не им изнася да признаяте, че руснаците развиват индустрията си, макар и с някои не признати приьоми, като индустриален шпионаж! Информирайте се какви автомобили освен руските се произвеждат в Русия - Мерцедес, Форд, японски също! Но нека погледнем към България, която би трябвало повече да интересува троловете тука! Какво прави България, не може да произведе вече домати! Да не задълбочавам! Всички знаете за какво става въпрос от пресата! Избирайте прави
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не е катапултирал? Имал е време за това поне 5-6 секунди. Да намурят катапулта, черната кутия е ясно че няма да я намерят пък и да я намерят нищо няма да прочетат от нея.
24
0
 
5
 
! Отговори
Кога военни са -- преди 2 години
Казвали ? Има ли инцидент започва едно въртене сучене намеса и на извънземните е напълно нормална -- до 89 беше така и сега е така . Версиите са три грешка на шофьора самовзривен и свален ,ние ще си ги говорим те ще си мълчат и като му дойде времето ще кажат НЕЩО .
23
8
 
2
 
! Отговори
Спомени преди 2 години
През 1984 година се нагледахме на полети с МИГ 25..Харчеха милиони народни пари без кеф..
22
6
 
2
 
! Отговори
Ленин Сифилис преди 2 години
До До Водочку Кхочет Тъй ве, *** русофилистична
21
4
 
10
 
! Отговори
Пилот преди 2 години
До ответен ударНе, то ако трябва да сме честни, с общо 700часа нальот и 12 за тази година - изобщо нещата не са за учение!!!!!!! същото се отнася и за командните центрове и за артилерията и за всички. С ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СТАВА - да си беше купил Баце още една къща в Барцелона с тия пари, и да не трепят хората по смотанярските им мероприятрия! Смешници!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20
19
 
4
 
! Отговори
Водочку Кхочет преди 2 години
До Анонимен какви лади, какви камази ве, болен русофилистичен мозък? Русия е по-изостанала и от Турция ве!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
19
4
 
12
 
! Отговори
Гларус преди 2 години
Почнаха да си признават истината. Свален е погрешка.
18
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв хеликоптер наблизо ве мен, отде пари за гориво :)) Грешката на Терзиев е, че е слушал направленията от командния пункт, би требвало да се довери на инстинктите си и да наруши указанията :) Правил съм го, спасявал съм животи :)
17
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
do 13като гледам си доста зле с главата и на бас мога да са хвана че ти несивиждал даже и наснимка какви лади и камази правят руснаците сега
16
3
 
17
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Ако реално е свален от приятелски огън, което е най - вероятно никога няма да се каже, това е световната практика и има много случай к така е правилно. Жалко за загиналия пилот, но като се е хванал с тази работа е бил наясно какви рискове носи. Следва съпругата да бъде обезщетена щедро от Държавата.
15
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога няма да кажат истината.
14
17
 
13
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Смрадев къде е бе, едни шкавчета само повтаря, като папагал, а защо не говори за инцидента, ше му падне рейтинга, ако хората го свържат с разбити самолет, що за измислен и фалшив медиен образ на грозния зелен чорап, като летеца умря, а той и шапкарите се крият като мишки. Явно кампанията по промиване то на мозъците на избирателите е била успешна, е честито ви ченгеджиййска власт
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом мишената не се е движила според разчетите, началникът на стрелбите беше длъжен да отмени незабавно тази учебна стрелба! Наистина безотговорна работа! Уж армията се управлява с ред и дисциплина!
12
8
 
1
 
! Отговори
www преди 2 години
До ЖороАз мисля, че ти и съпругата на летеца спокойно можете да обясните на всички заети с катастрофата какво се е случило...
11
25
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам по улиците и няма вече руски коли, никави нови стари....гледам и автобуси няма, продължавам да наблюдавам и не виждам и камиони, рядко някои Камаз на който шофъора му иска да се гpъмне. Гледам в небето всички компании използват бойнг или ербъс.....та така мили другаре, тия кошници дето имаме даже и за парад не стават, защото освен сърбите и макетата друг няма кои да впечатлят. Това е да спра с Мерцедеса и до мен да се пъчи някои с волга, ама не лъсната а най-обикновенна. Айде лека
10
1
 
11
 
! Отговори
ответен удар преди 2 години
То само спасителен хеликоптер е трябвало да има наблизо -. при стрелба с ракети **въздух-въздух** с топлинно насочване......... някаква идея имате ли за съдбата на хеликоптер и екипаж в подобна ситуация??!!!??
9
21
 
20
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Видяхте ли бе, това са шапкарите покриват си издънките и ходи се оплаквай. Видяхте ли жената на загиналия, каза че шапкарите крият всичко и умишлено съботират разследването, а точно такъв шапкар ченгетата от ДС назначиха за президент и той мълчи като комунист на разпит, а основния враг на държавата е Гешев, защото си позволи да разследва Черепа и Прокопиев. Толкова ли ви промиха мозъците, че да взимате страната на сатрапи като Осрашков и Черепа, на Чалгаря и Гнома, на Маямата и Бабичкян.
8
1
 
6
 
! Отговори
Ся преди 2 години
Човека знае какво говори!И казва много истини!А че сме с изути *** и всичката ни работа е калпава покзва реакцията на всички отговорни за армията и воуръженито,подготовката и подръжката на материалната база и състав!
7
0
 
20
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Трябвало е, могло е, вероятно е, не е изключено, нека да изчакаме, ще направим разследване, на голяма дълбочина е, правим всичко възможно, времето е лошо ....////