Близките на починалото 15-годишно момиче ще съдят болницата в Сливен

Окръжната прокуратура се самосезира по случая
23 юни 2021 13:35, Ния Христова
43
Близките на починалото 15-годишно момиче ще съдят болницата в Сливен
Снимка: БГНЕС
Близките на починалото 15-годишно момиче в Сливен са категорични, че ще съдят областната болница за лекарска грешка, съобщи bTV.
 
Това става само ден, след като ръководството на лечебното заведение призна за забавено лечение и грешна преценка на състоянието на пациентката.
 
Д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на лечебното заведение, твърди, че трима хирурзи са прегледали детето, без да го насочат за операция. Забавеното лечение е причинило фаталния изход.
Още по темата
 
Днес семейството на момичето заяви, че ще започнат съдебни дела срещу болницата. 
 
Втори ден агенция "Медицински надзор" извършва проверка на действията на лекарите.
 
Окръжната прокуратура също се самосезира и ще търси данни за престъпление, а именно лекарска грешка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не заслужават медицинска помощ защото явно не разбират, че лекарите не са богове, а са хора като всеки друг човек и не заслужават подобно отношение.
13
4
 
18
 
! Отговори
Липосуков преди 2 години
Сто и петнадесет килограмово 15 годишно момиченце от шведски произход. Кой ще съди родителите, че едва сега отиват в болницата ?
12
6
 
14
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
Болницата да съди родителите за причиняване смъртта на детето си, заради неправилно хранене, т.е. отглеждане !!!
11
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо чудно да осъдят Болницата, БХК ще им вземе скъп адвокат. Ще вземат 100 Тина хиляди, ще има ядене пиене и джамбуре, ще изходят още неколко дица, а ние глупендерите ще им плащаме всеки месец помощи за ракия и кифтета да има.
10
5
 
15
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
С парите които се надяват да вземат искат да си отгледат ново по - хубаво дете поне 300 кила.!.
9
4
 
19
 
! Отговори
Нормален човек. преди 2 години
На обикновенните хора които им отдържат данъци и осигуровки от ниските заплати изобщо не ни пука за хъхрещите. Като не им харесва- или спират да правят дица...или ги правят в Германия- там Меркел да им ги гледа
8
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекари колкото искате имаме, а ромите са изчезващ и защитен вид.
7
7
 
22
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
В случая заставам 100 процента зад лекарите. Все пак са се опитали да спасят Зейнеб, въпреки че нейните родители са я угоявали 15 г. Тези хора от гетата не заслужават дори и лекарска помощ. Това са *** свикнали да получават и една стотинка принос от тях няма в обществото. Защо си отглеждаме сами вредителите?
6
7
 
10
 
! Отговори
Възмутен DE преди 2 години
До баба Нара-кажи пази Боже, че на каквото се присмееш ти идва на главата! И Защо трябва да е от ядене и пиене?! Има и болести,при които не могат т да се контролират кг! Умница!
5
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, че няма некадърни лекари, но вчера като ги гледах цяло стадо *** събрани пред болницата в Сливен и крещят и хъхрят бих затворил тази болница и същите тези *** да ходят на лечение при племенния шаман
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Умберто ЖекоНякое НПО ще им оформи документите и осигури адвокат. Само не зная защо не отидоха да се лекуват в НПО-то, а в болницата без да са платили 2 стотинки здравни?
3
4
 
33
 
! Отговори
Предприемач преди 2 години
Политкоректните медии мълчат за етноса. Знаем го. До там приключва случая. Смукали цял живот държавата яли и пили, сега някой ги подучил да съдят болницата за некой лев, а те завалийките името си не могат да напишат на лист хартия!
2
7
 
39
 
! Отговори
Умберто Жеко преди 2 години
Дитето 15 г. Зейнеб е било 120 кила живо тегло. И в Мюнхен да я бяха приели нямаше да установят възпален апендицит под килограмите мас. Стига да ревали т.н. родители. И още нещо, за да съдят трябва да може поне да четат и да се подписват, което ме съмнява. И нещо друго - я потърсете медиите дали т.н. родители са плащали здравни осигуровки. На запад без осигуровки - до стълбите пред болницата.
1
7
 
34
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
а болницата ще съди така наречени родители за това че не са лекували дететос 115 кг а са ползвали само надбавките за ядене и пиене