Близките на починалото 15-годишно момиче ще съдят болницата в Сливен

Окръжната прокуратура се самосезира по случая
23 юни 2021 13:35, Ния Христова
43
Близките на починалото 15-годишно момиче ще съдят болницата в Сливен
Снимка: БГНЕС
Близките на починалото 15-годишно момиче в Сливен са категорични, че ще съдят областната болница за лекарска грешка, съобщи bTV.
 
Това става само ден, след като ръководството на лечебното заведение призна за забавено лечение и грешна преценка на състоянието на пациентката.
 
Д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор на лечебното заведение, твърди, че трима хирурзи са прегледали детето, без да го насочат за операция. Забавеното лечение е причинило фаталния изход.
Още по темата
 
Днес семейството на момичето заяви, че ще започнат съдебни дела срещу болницата. 
 
Втори ден агенция "Медицински надзор" извършва проверка на действията на лекарите.
 
Окръжната прокуратура също се самосезира и ще търси данни за престъпление, а именно лекарска грешка. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А защо болницата не съди семейството? Може ли 15-годишно дете да тежи 115 кила? Тези безотговорни родители човек са отглеждали или крава? Здравето на детето им е било лично и първо тяхно задължение, а те небрежно са го пренебрегвали! Мърльовци!!!
33
0
 
1
 
! Отговори
Уууу преди 2 години
Сливенската болница е известна с некадърността си, просто поредното доказателство, за жалост.
32
3
 
2
 
! Отговори
Скърбящ ром преди 2 години
Ухаа, е сега ударихме джакпота, ядене и пиене на корем поне две години.
31
1
 
5
 
! Отговори
Само да напомня.. преди 2 години
.. че след смърт на пациент след доказана лекарска грешка, болницата може да бъде съдена и осъдена да заплати обезщетение на близките. Макар че в дадения случай е малко странно трима хирурзи да са прегледали момичето и нито един от тях да не е видял причини то да бъде оперирано...Нека изчакаме резултатите от разследването и тогава да съдим!
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 27 Я па ти! Е дай по твоята логика всички болни да ги оставим да мpат, щото то и да им се помогне сега, скоро така или иначе ще си умpат, а? За съжаление това ни е нивото на медицината! По същата логика и на възрастни не се обръща много внимание в нашите болници, защото нали вече са си изживяли живота... И това си е практика от години. И после що сме зле! Ами защото всеки е вдигнал ръце и гледа само себе си да спасява! Егоизмът е превърнат в норма!
29
2
 
3
 
! Отговори
Менто преди 2 години
За съжаление на гилиганите вече няма ветеринари които да практикуват безплатно!
28
2
 
6
 
! Отговори
д-р Хаус преди 2 години
моя близка е лекар, идва една от определено малцинство, готова за вечните ловни полета, без да я питат осигурена ли е какво е, се започва спешно лечение, има нужда от кръвопреливане, прави й се едва ли не насила, тая отказва каквото и да било лечение, изследания, въпреки увещанията, че има опасност за живота й... е утре като се гътне, какво следва - лекарска грешка, НПО-та, дискриминация, дела, затвор, лишаване от права, статии, интервюта... милата оставена да умре, защото е ***?!?!?!
27
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
жалко за детето, но ако не се казваше "Зейнеб" едва ли щеше да се вдигне такава врява, но "гласовете са скъпи"...
26
2
 
2
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
И умират като животни
25
2
 
3
 
! Отговори
От бореца преди 2 години
Живеят като животни
24
1
 
6
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Елате, да видите как бившия Здравен Министър Ангелов ПЛЮСКА по ресторанти във Варна! Народа плаща-щаба му е там...Какво го интересува него здравето на Българите...милионер и псевдопрофесор!
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 23Грешиш, мисленето е напълно логично. Куп заболявания се получават само и единствено заради наднорменото тегло. Ако я бяха спасили сега, нямаше да оцелее много дълго след това. Самият факт, че е била 115кг. на 15г означава, че нещо не и е било наред много преди тези коремни болки. Дали е било нещо хормонално задържане на вода, нещо друго или просто ген и лакомия , не мога да кажа, но каквато и да е била причината е трябвало мноооого по-рано да се потърси лекарско мнение!
22
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Окръжната прокуратура също се самосезира и ще търси данни за престъпление, а именно лекарска грешка", пише в статията. А няма ли да се самосезира за опит на тълпа роми да нахлуят в болницата с цел саморазправа с персонала? А за обиди и заплахи към лекарите няма ли да се самосезира? Колко медици трябва да бъдат набити и даже убити (помните ли случая с фелдшера?), за да се сети държавата да защитава тези хора от посегателства? Кога ще има осъден ром за такива своеволея?
21
2
 
6
 
! Отговори
Краси преди 2 години
Ромовете в РБ внесли ли са някакви пари за здравеопазване?Те могат само да искат,но не и да дават!
20
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобщо каква е логиката като ти доведат някой с болки в корема, ти съвсем да не се замисли, че може да е някое спешно състояние, а просто да кажеш "ми не се открива такова", без да се замислиш, че заради наднорменото тегло трудно се откриват такива неща по принцип. И да го оставиш на антибиотици с дни, да видиш кво ще стане? Та ако няма да предполагат възможните причини за болките, да ги степенуват по спешност и да ги проверят, тогава като какви работят там тия лекари? Като санитарки ли?
19
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що за елементарно мислене имате, че се заяждате за теглото на момичето? Като че ли няма и българчета с наднормено тегло! Или пък от любимите ви американци! Не е теглото причината за смъртта й, а това, че не е случила на лекари!
18
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А за здравето на починалото момиченце е трябвало да помислят родителите много отдавна и да спрат да я хранят с кренвирши и безалкохолни, предполагам, че диабет и сърдечни болести са и били в кърпа вързани. Вижте и цялата рода на детето - от 100 кг нагоре всички, едва ли е от тежък физически труд. После лекарите лоши...
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честно да ви кажа, жал ми е за тези лекари в болници като тази в Сливен, защото какви нерви трябва да имаш всеки ден да си сред такива( цензурирани думи) като близките на момичето?! Да те заобикалят всеки ден с ароматите си, хъхренето и простотията си, да те заплашват и да изискват, без стотинка да са внесли в здравната каса...
16
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега, ако се каже нещо за наднорменото тегло ще скочат тия от БКХ или други прости НПО-та, които ще кажат, че тва да си дебел е нормално и безопасно и тези с наднормено тегло са репресирани от слабите... ше почнат да опяват за права и други глупости
15
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези "родители" е трябвало да заведат детео на лекар още на 80тия килограм! Ненормалници Прос*ти